VW Golf VIII

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
The Golf GTI ... it's a brilliant car, it's probably the best all-rounder in the World. (Richard Hammond)

This car can do everything ... It's well made, it's sensibly priced, it's economical, it's well equipped, it seats five, it's got a big boot ... it's astonishing ... My God this is good! (Jeremy Clarkson)

The Perfect Road Trip pt. 1.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.860
6.520
113
el. zapiranje in odpiranje prtljažnega pokrova z nogo je nekaj najbolj uporabnega po leseni žlici.

Meni je pa to tako brez veze, da povedat ne morem. Nikoli ne uporabljam. En čas sem imela celo izklopljeno, potem sem nazaj vklopila, če se bom mogoče navadila... Nic... Pritisnem gumb. To mi je pa super.

Sem v hiši, dam hlače dol in sem potem cel dan gol.

V stanovanju tega ne moreš?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Lepi primerjavi. Naj SJTV govori kar hoče ampak ornk šparajo.
SJTV ni zanikal, da šparajo. Vsi šparajo. Ampak un predalček ni nujno, da je zaradi golega šparanja šel adijo. Lahko,d a so ugotovili, da ga večina kupcev ne uprablja - potem je res nesmiselno delat stroške z njim, recimo. Ker eno je šparanje na stvareh, ki bi jih kupci sicer raje imeli rešene na dražji nalčin, drugo pa šparat tam, kjer kupcev (seveda večina, izjeme se vedno najdejo) to ne mori ali sploh ne opazijo.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.243
4.799
113
SJTV ni zanikal, da šparajo. Vsi šparajo. Ampak un predalček ni nujno, da je zaradi golega šparanja šel adijo. Lahko,d a so ugotovili, da ga večina kupcev ne uprablja - potem je res nesmiselno delat stroške z njim, recimo. Ker eno je šparanje na stvareh, ki bi jih kupci sicer raje imeli rešene na dražji nalčin, drugo pa šparat tam, kjer kupcev (seveda večina, izjeme se vedno najdejo) to ne mori ali sploh ne opazijo.

Predalčkov ni nikoli preveč, kvečjemu premalo :rolleyes:

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.472
10.708
113
Meni je pa to tako brez veze, da povedat ne morem. Nikoli ne uporabljam. En čas sem imela celo izklopljeno, potem sem nazaj vklopila, če se bom mogoče navadila... Nic... Pritisnem gumb. To mi je pa super.

V stanovanju tega ne moreš?
neseš škatlo v dežu do avta.... odlozis nekam, v eno roko, vmes pade dol, ključi v nekem žepu, najdeš, klikneš, in te fore. nič več, prideš, brnceš odložiš gotovo. Ko enkrat to dejansko probaš in uporabiš v takšnem kontekstu... nič več "pritisneš gumb"

• Všeč mi je
Reactions: novaa

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.860
6.520
113
Razumem. In zdaj imam za take situacije tole vklopljeno, prav mi je prišlo pa točno nickrat. Za gumb mislim na tistega na avtu, ne ključih. Vedno tako držim karkoli že imam, da lahko palec stegnem in kliknem. Meni bistveno bolj praktično kot na eni nogi stat pa z drugo mahat.

Ampak dobro... Redko se zgodi, da jaz neke velike težke in okorne skatle prenašam. Tistemu, ki mi jih nese, pa jaz kufer odprem, je najbolj ajnfah za njega od vseh teh keyless metod

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.472
10.708
113
ja, vidiš , če maš keyless ključ sploh ne veš več kje ga imaš....ženka ima to nekje v torbici in je gotovo. deklariran kot "lost".

kegelj

Fizikalc
30. apr 2012
407
98
28
Se strinjam s tabo. Pa vendar avtomobilski novinarji tako radi napišejo v članku/testu, da ima pa avto zelo veliko odlagalnih površin in če jih nima, mu dajo za to tudi kakšen minus. In netepiciran sovoznikov predal.... Ja pa saj ni to dacia, vendarle gre za avto, ki stane več kot 20.000€ in bi mu malo filca pa lahko privoščili.

• Všeč mi je
Reactions: B81

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.261
152
63
Za vse nostalgike bi lahko bil kmalu na voljo Golf7 storia edition. Vmes pa prenehajo za kako leto ali dve proizvajati VIII, ker je pred svojim časom.

"Nič več ne bo tako kot je bilo", je pogosto slišati in mnogih ust sedaj, v času epidemije. Pri VWju so to vedeli že prej očitno :cool:

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
sem videl zanč tega golfa. saj je kar soliden.
kar mi je pa padlo v oči so pa spet te špar črne zadaj. ok smo jih navajeni sam so res na mjhn napisane pa preveč skupaj in zgleda kot nek aftermarket varjanta, prav smešno mi je bilo.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
danes sem si ogledal novega golfa 1st edition v salonu.
sprednji del me moti,res mi ni všeč, drugače, pa je pač vse po vw. če bi bil sprednji del drugačen bolj podoben recimo passatu bi bil kandidat za nov voz drugo leto. aja pa cena je zelo pretirana za to kar dobiš. če bi ga namesto za 27k prodajali za 18k bi še rekel, več kot to pa sigurno ni vreden.

aja zmotlo me je še to. avto je v salonu in ima v zadnji desni luči kondens oz. kr orng mokro luč. to ni glih ok.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.321
151
63
danes sem si ogledal novega golfa 1st edition v salonu.
sprednji del me moti,res mi ni všeč, drugače, pa je pač vse po vw. če bi bil sprednji del drugačen bolj podoben recimo passatu bi bil kandidat za nov voz drugo leto. aja pa cena je zelo pretirana za to kar dobiš. če bi ga namesto za 27k prodajali za 18k bi še rekel, več kot to pa sigurno ni vreden.

aja zmotlo me je še to. avto je v salonu in ima v zadnji desni luči kondens oz. kr orng mokro luč. to ni glih ok.

Verjetno ga punca v salonu vsak dan šprica z razkužilom in je počasi prebilo :).

A kakšen bo pa alltrack pa ne ve nihče???

Jernej

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
ne to ni ok pri nobenmu avtu pa je to lahko Kia al Dacia al bmw al vw... ni važno znamka, pri novem avtu tega ne sme bit pa fertik.

problem je verjetno v kvaliteti izdelave dela, ne kako ga je turk vgradil oz. razen če je bil glih iz malce pa je bil premočen in je preveč pritisnil na luč pa je dighutnga šla.

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.681
113
Face it, Slovak (ki dela KIO) je bolj vesten in zna bolje delati od Turka (ki dela Golfa v Nemčiji).
A res?
A Turk v Nemčiji, ki dela Mercedesa ali pa Audija, je pa tisti ta izbrani Turk in dela ok?

Avti so točno taki, kot jih je proizvajalec dizajniral in za točno toliko denarja kolikor je hotel. Pa nima veze ali ga dela Hans ali pa Mujo, ker kontrola vse ujame. Ali pa ne, če proizvajalcu dol visi.

Recimo samo primer: T-Cross: tista plastika noter je ravno na ravni Yugota, pa ni zato kriv Turk, ki ga dela.

• Všeč mi je
Reactions: BigPoppa