dosti lažje kontrolirati in filtrirati izpuste na enem "dimniku", kot na tisoče avtih
To je stvar, na katero se vse preveč pozablja, a je zelo pomembna.
dosti lažje kontrolirati in filtrirati izpuste na enem "dimniku", kot na tisoče avtih
Primerjava v nabavni ceni E avta in Aurisa in je tam Auris za 24 al 25k omenjen. To je malo tak-tak, ker je bla cena za hibrida z vsem mogočim od opreme nekje na 24k. Jaz sem mel predračun za 22k brez steklene strehe in usnja ostalo pa vse. Dizl in benciner sta bila cenejša.Če pa si, pa lahko natančno napišeš, kakšne napake so po tvojem mnenju v vsebini.
To je stvar, na katero se vse preveč pozablja, a je zelo pomembna.
A je že kak novinar napisal to resnico? Vsi pišejo samo izračune, po koliko km se ti povrne investicija v EV.Meni pa ni jasno kdo naj bi verjel v te pravljice o poceni osebnem prevozu v prihodnje? Itak da smo že danes na točki, kjer lahko rečemo da je pleha na cesti preveč, pa sploh ni pomembno ali EV ali dizel, na tej točki je samo vprašanje regulacije kaj bo dopuščeno da bo ceneje EV ali dizel. Mislim da je odgovor več kot očiten. Draga bosta pa oba.
Dizel/bencin bo v prihodnje dražji zaradi strožjih okoljskih predpisov, tako nakup kot vzdrževanje, potem so tu razne dajatve, ki samo še čakajo, da se jih uvede, cena goriva je le del zgodbe.
EV bo pa z vsako generacijo cenejši, kdo ne verjame da je lahko gola proizvodna cena v rangu dizelskega avta, smo še daleč ampak verjamem da bomo prišli do te točke.
Koliko te je prišla končna cena za tvojo Teslo, koliko te potem še stane kilometer, kolikšen domet ima, ali jo doma polniš preko gospodinjske vtičnice?Ste se zapiknali v te nemce, ko so sli all in na glavo v zelen strom. Kaj pa vsi ostali... cela evropa? Kaj pa ce vzamemo francoske cene stroma ali celo nase?!? Pa da vecina realno fila ponoci v NT po 9 centov/kwh?In Tesla ter superchargerji? A ni mela Tesla akcijo superchargerji free for life? Vam bodo sejki tut cisterne for free podarjali pa adblue filali? Glumite da glava boli, ko primerjate neke boge prezivete tresoce dizle s 10s do 100, s teslami ki so 2x hitrejse in se povrh vsega vozijo same...Ziher trolate ker tko neumen pac ni nihce.
A je že kak novinar napisal to resnico? Vsi pišejo samo izračune, po koliko km se ti povrne investicija v EV.
Sej vprašanje, če bodo e-golf še izdleovali čez 3-5 mesecev, ko bi naj bila dobava. Takrat bi že moral ID-3 biti na trgu.jaz sem kontaktiral 3 trgovce, pa nisem prejel niti enega odgovora.