Vsesplošni Slovenski protesti

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Bi raje imel tisto varianto iz ene druge EU države, da pošlješ SMS in dobiš termin, v katerem sme ena oseba iz gospodinjstva za eno uro po nakupih?

Večina sicer čez dan v praksi ni občutila praktično nobenih omejitev gibanja, zaposleni itak ne. Zakaj so se trudili omejevati zadrževanje večjega števila ljudi v zaprtih prostorih je bilo vsem jasno že od čistega začetka epidemije marca 2020 (ko so se okužili praktično vsi študentje, ki so se nekaj ur nahajali v isti sobi). Tudi o tem dogodku profesionalni mediji niso veliko poročali, čeprav bi morda potem državljani bolj resno jemali in razumeli omejitve.

Sicer pa jih je tudi od nastopa Golobove vlade že veliko umrlo za in s kovidom. Ampak zdaj tega pač ne boš izvedel.
Samo na tole se bom "obesil".
Isto sem povedal vodji civilne zaščite pri nas, pustite da se gnetemo v trgovinah kjer prodajajo kruh (in ostalo razen gat, nogavic ipd), ne morem pa iti kupit kilo žebljev v trgovino kjer bi verjetno bil sam s prodajalcem. Morali bi (če že) izbrati omejitev na kvadraturo in ne na kaj katera prodajalna ponuja.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.150
113
Ja, zagotovo bi se lahko marsikaj naredilo drugače. Saj poznaš tisto, po bitki je lahko biti general.

Upajmo, da se epidemija ne ponovi, ker zelo dvomim, da bi trenutna vlada sprejemala boljše odločitve. Imajo pa sedaj omejitve v zakonu in sebi podložne medije, tako da vsaj glede tega ne bi imeli toliko težav.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Jaz sem mu to rekel "med bitko", vsakemu vsaj malce normalnemu bi moralo biti takrat jasno čimmanj "gužve". Ampak če si zabit si zabit, zato je verjetno kdo brezveze propadel ali pa pristal v precejšnjih pufih, ker ni smel prodajat, strežt, karkoli...
Razen če je bilo poslovno kosilo, ker virus je znal izbirat.
Ni jih treba opravičevati, pa tudi dvomim da bi teli sedaj kaj bistveno bolje odreagirali, ampak takrat so bili na tapeti tale kateri so bili.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in Piton

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Kwa t ni jasn'?
Sej je PV lepo puvedu, d je nš davčn sistem zastarel glede na putrebe družbe!!
Jdje n ministrstvu z sulidarno prihodnost grajo cele dneve! Ne morjo zaston! Tud oni rabjo nove Tesle.
Pa nou urad proti suvražnemu govoru tud nou zaston.
Sicer pa, če narodu pustimo več gnarja ga bodo itak z neumnosti zapraulal :zavijazocmi: .
Cuj pubec, daj preberi kaj si vkup spacal.

• Haha
Reactions: B81

Piton

Guru
11. apr 2022
1.751
-155
113
Samo na tole se bom "obesil".
Isto sem povedal vodji civilne zaščite pri nas, pustite da se gnetemo v trgovinah kjer prodajajo kruh (in ostalo razen gat, nogavic ipd), ne morem pa iti kupit kilo žebljev v trgovino kjer bi verjetno bil sam s prodajalcem. Morali bi (če že) izbrati omejitev na kvadraturo in ne na kaj katera prodajalna ponuja.
tud cveke si loh kupu, sam povedal si davčno številko od firme, recmo od geneplaneta
debili na kvadrat(ni meter).

• Haha
Reactions: Hanzi

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Marsikaj sem moral kupit preko spleta, pa plačat fajn poštnino.
Pa ni bila to poanta, poanta je bila da je marsikdo lahko zaprl zadeve zaradi tega ker ni smel biti odprt, no razen za pravne osebe al kako je že bilo.
Jaz sem ravno tako hodil v službo, spremenilo se je zgolj to da smo se moral al cepiti al testirati, pa nisem smel v drugo občino, pa kaj jaz vem še kaj. V glavnem marsikaj bi lahko spremenili tudi takrat...

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Še vedno sanjate mleku politem 2021.
Z Golobjimi kakci pa smo posrani tukaj in zdaj.
Pa še izgleda kot težave s prebavo.

Me zanima kako kaže pod to vlado z nakupi prek spleta zaradi višjih davkov pa koliko jih bo zaprlo.

B81

22. jul 2007
37.000
10.532
113
danes tam.

Aja nekaj, glede na to, kakšen vsesplošni vpoklic aktivistov je postekal pred referendumom za vodo, kako to, da danes ni ne duha ne sluha od teh taistih Vančov, če jih bo v primeru poškodbe na kanalu drek dobesedno tekel iz pip?

1679321007295.png

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in Hanzi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.754
6.745
113
pri taščici
Takole hitro in cenovno ugodno pa to izgleda pod trenutno vlado.

Ponudbe je oddalo 5 ponudnikov: Pristop za 160.430 evrov, Arnoldvuga za 162.870 evrov, MMS marketinške komunikacije za 164.708 evrov, Internavti: 166.384 evrov in Ascanius Media za 170.800 evrov z DDV. NIJZ je izbral najdražjega ponudnika Ascanius Media, ki je dal ponudbo za točno tako vsoto, kot jo je kot zgornjo mejo predvidel NIJZ.
Ravnokar prisel v nek ZD, kjer mi receptorka brez maske v druzbi sodelavk (brez mask, babji cvek) rece da ne smem naprej brez maske. In da si jo lahko kupim nekje v ZD....

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.683
-1.361
63
A sem napisal, da dajem to za primer? Napisal sem, če te ne moti gnojevka, pesticidi, mogoče še greznice na istih zemljiščih. Sem dovolj razumljivo napisal?