Vse več ljudi zapušča Slovenijo

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.460
7.591
113
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
Midva s punoc sva tudi že študirala, da ko končam s šolanjem, da greva živet oz. vsaj delat v tujino. Moj cilj je nemčija ali švica, kjer bi lahko začasno živela pri moji sestri in njenemu možu, njen pa avstrija ali švica. Ona ima izšolano višjo medicino, tako da bi oba po vsej verjetnosti brez večjih težav dobila službi.

Problem pa je, da ... ne veš ali bi probal ali ne ... in kakšno življenje s tem izbereš ... postaneš uspešen, ostaneš na istem kot prej, ali pa da prosjačiš okrog za denar ...

Ampak kot sva že velikokrat izsledila, če ne poskušaš, ne boš nikoli vedel.

Tudi sosedje, ki so živeli polek naju, so se izselili v avstrijo, ker je sosed dobil službo nekje v avstriji ... In potem dobiš občutek ... zakaj bi še ostal tu?

Če pogledam s svoje strani ... od doma sem že od svojega 15. leta, od študentskih let vidim družino kakšnih 20x na leto, sestra je v švici, druga živi pri svojem na meji med madžarsko, brat je bolj tak ... pravih kolegov pa nimam od osnovne šole. Ni tistega občutka, kot ga imajo eni, ki živijo s svojimi kolegi od majhnih nog pa vse tja do 30. na primer. Tu v lj, potnam samo par kolegov, ki jim lahko rečem, da so dobri kolegi, med tem, ko so vsi ostali samo znanci, tako da vsaj jaz, ne bi pogrešal prav veliko ljudi.

Statistika američanov pravi, da se vsaj vsak drugi državljan seli najmanj enkrat v svojem življenju.

To, da bi pa šel nekam v ZDA ali pa v Avstralijo živet, pa so trenutno zame samo sanje.

jezus je rekel: pojdi in ne vracaj se... pa zamolci iz katere dezele prihajas =)

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.159
1.253
113
42
Citat:
Uporabnik masterr pravi:

Kaj tebe to briga, kaj sem jaz
bonk.gif

Kaj misliš, da sem jaz taki kot nekateri ge*i, ko bi sam fu*al
stupid-1.gif
, ah fuj, bljek to so sami virusi, če me še ne poznate sem po duši romantik, ampak to dlih tako dobr skrivam, kot mojo usmirjenost, itak pa star sem že dovolj in me en ku*ac briga kaj si drugi mislijo o moji usmirjenosti, nisem pa še nikoli bil v stik z moškim prej z žensko, le kdo bi zastopil mene ane. Sicer pa je tak skoraj noben mi ni všeč, vsi so taki neprivlačni in neromatični, zato raje gledam po ženskah, kjer so ljubeznive in taprave za pogovore, tko lahko istočasno gledam ob spola, to je zmaga, sem pa izjemno občutljiv na vsako besedo, odziv in izražanje, drža telesa....moti me lahko marsikaj, lahko pa mirne duše požrem vse nasprotje., ampak se tudi vse konča.

aplauz.gif

Takega dobrega posta pa že dolgo ne. Predlagam nagrado! Modi! Žajfa pove tko kot je!

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
Citat:
Midva s punoc sva tudi že študirala, da ko končam s šolanjem, da greva živet oz. vsaj delat v tujino. Moj cilj je nemčija ali švica, kjer bi lahko začasno živela pri moji sestri in njenemu možu, njen pa avstrija ali švica. Ona ima izšolano višjo medicino, tako da bi oba po vsej verjetnosti brez večjih težav dobila službi.

Problem pa je, da ... ne veš ali bi probal ali ne ... in kakšno življenje s tem izbereš ... postaneš uspešen, ostaneš na istem kot prej, ali pa da prosjačiš okrog za denar ...

Ampak kot sva že velikokrat izsledila, če ne poskušaš, ne boš nikoli vedel.

Tudi sosedje, ki so živeli polek naju, so se izselili v avstrijo, ker je sosed dobil službo nekje v avstriji ... In potem dobiš občutek ... zakaj bi še ostal tu?

Če pogledam s svoje strani ... od doma sem že od svojega 15. leta, od študentskih let vidim družino kakšnih 20x na leto, sestra je v švici, druga živi pri svojem na meji med madžarsko, brat je bolj tak ... pravih kolegov pa nimam od osnovne šole. Ni tistega občutka, kot ga imajo eni, ki živijo s svojimi kolegi od majhnih nog pa vse tja do 30. na primer. Tu v lj, potnam samo par kolegov, ki jim lahko rečem, da so dobri kolegi, med tem, ko so vsi ostali samo znanci, tako da vsaj jaz, ne bi pogrešal prav veliko ljudi.

Statistika američanov pravi, da se vsaj vsak drugi državljan seli najmanj enkrat v svojem življenju.

To, da bi pa šel nekam v ZDA ali pa v Avstralijo živet, pa so trenutno zame samo sanje.
Pusti statistike Amerjev. Oni naračunajo zmeraj sebi v prid. Pa tud te njihove oddaje... oni so ohh in sploh. Ko jih pa kaj zj..be, so pa itaq vse drugi krivi.
Svoj life si nekak opisal.... moti te nič...navezan nisi na nič.... si mlad.... še študiraš.... in z punco bi poskusil na novo nekje.
v EU je skoz podobno.... kjer je večja plača, so tud večji stroški... (pišem o mestih, ker predvidevam, da prišleki ne gredo takoj nekam na periferijo novo bajto kupit)
mogoče je v Švici malo drugače
V Avstriji delati in v slo živeti že gre, ampak če čez teden živiš gor, vikend doma, pa familija ... ahh.. ne gre.
Če se odločiš, prvo si uredi delo, nastanitev.... seštej stroške.... odštej od plače.... in boš videl kako boš živel.
Če planiraš kratkoročno je drugače kot dolgoročno .... (kasnej familija... lastno gnezdo in bla bla.. )
Poveži se z nekom, ki pozna zadeve v določeni državi... ne na pamet.
Sam menim, da imaš pri nas veliko manj možnosti za neko spodobno življenje, vedi pa da ti v tujini ne bo tud nič podarjeno.
(razen če misliš biti politik v Slo, potem imeš veliko možnosti)

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Jaz verjamem, da denar je v tujini, ampak je pa ena stvar, ki jo naši zdomci zamolčijo. Slovenec bo v nemčiji vedno tujec. Poznam nekaj ljudi ki tam živijo in vem, da so več al manj izolirani - dejansko se družijo z drugimi zdomci, kolikor jih pač poznajo. Povprečen nemec te ne bo kar sprejel medse - seveda obstajajo izjeme, ne me takoj napadat. Podobno kot povprečen slovenec ne vabi kosovskega albanca na kosilo vsako nedeljo. Pa ne mislim s tem nič rasističnega oz. nacionalističnega.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
Jaz verjamem, da denar je v tujini, ampak je pa ena stvar, ki jo naši zdomci zamolčijo. Slovenec bo v nemčiji vedno tujec. Poznam nekaj ljudi ki tam živijo in vem, da so več al manj izolirani - dejansko se družijo z drugimi zdomci, kolikor jih pač poznajo. Povprečen nemec te ne bo kar sprejel medse - seveda obstajajo izjeme, ne me takoj napadat. Podobno kot povprečen slovenec ne vabi kosovskega albanca na kosilo vsako nedeljo. Pa ne mislim s tem nič rasističnega oz. nacionalističnega.
Res je samo, da si v tuji državi tujec. To, da te Nemci ne sprejmejo, pa dvomim. Zakaj?? No, naj nekdo napiše podatek: Kolko je v Nemčiji čistokrvnih Nemcev in kolko imajo prebivalcev. Da ne bo potem prišlo do tega, da se Nemci nimajo s kom pogovarjat. Tako pač je. Raznih švercerjev in "mutičev " pa nobeden ne mara

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
na žalost smo slovenci nemcu "bosanci"... vsak tujec je nekomu "bosanc"
Nemci imajo dost originalnih bosancev..... ne rabijo bit slovenci
grims-1.gif

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.802
278
83
Največja slovenska vas
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
bonk.gif

stupid-1.gif
, ah fuj, bljek to so sami virusi, če me še ne poznate sem po duši romantik, ampak to dlih tako dobr skrivam, kot mojo usmirjenost , itak pa star sem že dovolj in me en ku*ac briga kaj si drugi mislijo o moji usmirjenosti, nisem pa še nikoli bil v stik z moškim prej z žensko, le kdo bi zastopil mene ane. Sicer pa je tak skoraj noben mi ni všeč, vsi so taki neprivlačni in neromatični, zato raje gledam po ženskah, kjer so ljubeznive in taprave za pogovore, tko lahko istočasno gledam ob spola, to je zmaga, sem pa izjemno občutljiv na vsako besedo, odziv in izražanje, drža telesa....moti me lahko marsikaj, lahko pa mirne duše požrem vse nasprotje., ampak se tudi vse konča.

Če bi več let razmišljal kaj napisati, nebi bolj gay izpasti...
hysterical-1.gif

Pojdi, nihče te tukaj ne zadržuje, prodaj svoj delež na gruntu in se ne vračaj, če misliš, da boš lahko drugje uspel...

btw, svojo usmerjenost skrivajo samo tisti, ki se je sramujejo, če si streight si streight, če si gay, si gay, če pa skrivaš, si pa čudak, ki si noče priznati, da ma rad vagine/penise
stupid-1.gif

17. dec 2010
1.174
0
36
125
lanos .... maš prav kar si napisal .. ampak da ti povem kako je moja sestra prišla do tega, da danes živi v švici in to v glavnem mestu v samem centru.

Odlično je vedela tri jezike nemškega, italijanskega in angleščino, v švici govorijo bolj svojo špraho, ampak je veliko besed nemških. zato s sporazumevanjem ni imela problemov. Ko se je izšolala. je šla še z drugo sesto na izlet v švico za dva tedna, tam se ji je tako dopadlo, da ko je prišla domov, je že iskala šiht na inernetu na veliko. Starši so ji posodili 3000 eur. in je rekla ... če ne dobim službe s temi 3000 se vrnem nazaj domov. Med tem časom je si našla neko podnajemniško stanovanje, je šla čez 3 tedne že v službo, tam pa je še šla parkrat malo ven v mestni park, pa je spoznala švaba, ki je danes poročena z njim..

Zato mene vleče v švico in nemčijo. Sestra mi je rekla, da nama da eno sobo, ostalo si delimo, v tem času pa bi lahko v miru službi našla in ko bi jo enkrat imela, bi lahko bila že nekje za sebe na samem. Isto je rekel tudi njen, ki je rekel, da ima v nemčiji v stanovanjskem bloku stanovanje za študente s kuhinjo, kopalnico dvema sobama in dnevno (in to v 7. nadstropju :p), ki pa bi nama lahko dal, ko bi se stanovanje izpraznilo ...

Jaz sem za švico, ker je tudi veliko boljši življenski standard.

Res je, da če je bolj razvita država, da so tudi cene višje kot pri nas. Treba je pa vedeti, da so samo za nujne življenske potrebščine cene zato tudi enkrat višje kot pri nas (kruh, meso, špageti itd).... ampak kakšni cukri, čokolade in ostale bedarije, tu pa je cena enaka kot pri nas ... mogoče je kakšnih 10 20 centov več, drugače je pa isto, da o beli tehniki niti ne govorim ... tam so še ene stvari bolj poceni kot pri nas ... Na primer, 2 leti nazaj, ko sem bi pri njej na obisku malo, pa sva šla z mojo v eno štacuno z belo tehniko ... in notri je bil lcd tv, mislim da je bil 87 ali tu nekje, za .. 250 eur ... ne znam s franki.. mi smo pa imeli takrat za lcd tv takšne cene, da si ga nisi mogel privvoščiti, pa če si imel še normalno plačo. Jaz sem komaj letos, oz zdaj že lani, videl prvič cene za lcd pod 350 eur.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.361
3.054
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:

Kako te sprejmejo je veliko odvisno od nas samih! Osebno se nikoli ne bom družil s prišlekom z bosne, ki se obnaša, kot pravi primitvni balkanec (trenirka, čefurske na ves glas pri odprtem oknu, se noče naučiti jezika in ima nasplošno neprimerno obnašanje) prav tako se noben nemec ali pa anglež ne bo družil s takšnimi. Men je to logično. In ja imam nekaj znancev iz krajev bivše juge ampak te niti slučajno ne ustrezajo prejšnemu opisu zato jih jaz, kot tudi vsi ostali slovenci normalno sprejmemo v družbo.
Imam sorodnike (teta, stric, sestrična , bratranec), ki že zelo dolgo živijo v nemčiji in še nikoli niso omenili, da jih nemci nebi sprejeli ali imeli kakršnekoli probleme zato, ker niso pravi nemci. Se pač ne vedeje takole https://www.youtube.com/watch?v=nJM4elzG9M8&feature=player_embedded

Pa še nekaj bi povedal glede selitve iz države. Vsi nekaj omenjate denar in kako ga je v tujini prav tako težko zaslužiti pa, da so kljub večjim plačam stroški toliko večji. Seveda nikjer denar ne leži na cesti! Povsod je potrebno delati. Ampak za nekater ni samo denar pomeben s selitvijo v neko drugo deželo se ti odprejo možnosti za življenje, ki ga v sloveniji nikoli ne boš dosegel. In to je tisto bistvo! Vsak sam ve kaj želi od življenja in kaj želi doseči, ustvariti in kako živeti in delati in na podlagi tega si zbere deželo kjer bo najlažje uresničil svoje življenske sanje.
Jaz vsakemu mlademu, ki samo za trenutek pomisli, da bi probal srečo kje drugje svetujem naj čimprej spoka, da ne bo obtičal v tej luknji, kot sem jaz. No tudi zame še ni rečeno, da ne bom spokal, če ne bom mogel zdržati. Problem zakaj se zdaj ne spravim je, da končno z dolgoletnim trudom delam in ustvarjam nekaj kar mi je v veselje in mi je škoda vse to zdaj pustiti, po drugi strani pa vem, da so kraji kjer bi imel veliko več od tega mojega dela. Ni pa še rečeno, da ne bom spokal,ker če se tu ne bo kaj začelo spreminjati bom o tem zelo resno začel razmišljati.

tesfalar

Majstr
1. nov 2008
1.134
100
63
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:Treba je pa vedeti, da so samo za nujne življenske potrebščine cene zato tudi enkrat višje kot pri nas (kruh, meso, špageti itd)....
Na budali. Hrana v trgovinah (Migros ipd) je CENEJŠA kot pri nas. Imaš tudi Aldi (=Hofer), tako da Švicar lahko glede na svojo plačo pride za hrano mesečno skozi pol ceneje kot Slovenec. Edina resna razlika je cena mesa. Tisto pa ja, v Švici se splača bit vegetarijanec... Zgleda da prodajajo samo geniue švicarsko Kobe govedino od krav, ki so se pasle po vršacih ob poslušanja pritrkovanja zvoncev.
Kakorkoli, CH je za živet ekonomsko svetlobno leto pred SLO, še večja razlika je v delovanju sistema/države (tam dejansko VSE funkcionira, od smetarjev in šalterja na pošti dalje), so pa taki fašisti da te srat prime in niti približno kot tujec ne boš NIKOLI nič drugačen od Vietnamca ki pere solato za CHF1500 bruto mesečno tudi če si PhD IT tehnologije. Pika.

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Testfalar ... da si ne boš kaj naredil ... V švici zelo cenijo južnjake ... se pravi nas, in makaronarjev ...Rajši delajo tam brez da bi se kaj pritoževali, za isti denar kot švicarji. V nobenem primeru ni slovenec, na primer, manj plačan kot švicar na istem delovnem mestu.

Tam ni razlik kot pri nas ... če si slovenec maš na primer za sto evrov večjo plačo od bosanca.
Moja sestra dobi več kot njena sodelavka v računovodstvu ...

Vem za kruh z neke trgovine ... meli so od 1 evra nekje pa do 4 evrov .. tisti za 1 evro je bil zame boljši kot tisti za 4 evre,ki ga je dan prej sestra kupila ... Nekaj istega kot pri nas ... kupiš dnevni kruh za manj kot evro, pa je veliko boljši od vseh ostalih.

Moja sestra ima tam skoraj 2700 evrov plače (ne vem koliko je to frankov), trgovke imajo na primer 1900 evrov, kolikor je baje minimalna plača. Tam tudi živi veliko slovencev .. pa tako pravi švicarji kot slovenci, se zelo dobro razumejo, hodijo skupaj ven na žurke itd ..

Isto kot pri nas ... tudi južnjaki se z nami družijo, pa cela ljubljana jih je ...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.460
7.591
113
v svici se morajo sosedi strinjat da ti lastnik lahko stanovanje odda v najem. In ce ne mara juznjakov se ti tja ne bos vselil pa ce imas 30 sester v svici.

Ampak verjetno si spet kak dokumetarec gledal ne zajfa?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.490
457
83
Citat:
Odlično je vedela tri jezike nemškega, italijanskega in angleščino

Za razliko od tebe, ki očitno ne "veš" niti enega?

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
bonk.gif

stupid-1.gif
, ah fuj, bljek to so sami virusi, če me še ne poznate sem po duši romantik, ampak to dlih tako dobr skrivam, kot mojo usmirjenost , itak pa star sem že dovolj in me en ku*ac briga kaj si drugi mislijo o moji usmirjenosti, nisem pa še nikoli bil v stik z moškim prej z žensko, le kdo bi zastopil mene ane. Sicer pa je tak skoraj noben mi ni všeč, vsi so taki neprivlačni in neromatični, zato raje gledam po ženskah, kjer so ljubeznive in taprave za pogovore, tko lahko istočasno gledam ob spola, to je zmaga, sem pa izjemno občutljiv na vsako besedo, odziv in izražanje, drža telesa....moti me lahko marsikaj, lahko pa mirne duše požrem vse nasprotje., ampak se tudi vse konča.

Če bi več let razmišljal kaj napisati, nebi bolj gay izpasti...
hysterical-1.gif

Pojdi, nihče te tukaj ne zadržuje, prodaj svoj delež na gruntu in se ne vračaj, če misliš, da boš lahko drugje uspel...

btw, svojo usmerjenost skrivajo samo tisti, ki se je sramujejo, če si streight si streight, če si gay, si gay, če pa skrivaš, si pa čudak, ki si noče priznati, da ma rad vagine/penise
stupid-1.gif

...raje bodi tiho, ker ne veš kako je to sploh pa če prihajaš iz verne družine, ko se vsako nedeljo hodi k maši pa spoštuje običaje (žegen, božič, velika noč,...), ....hvala bogu so danes drugačni časi vsaj korak na bolje gre, zato bomo tudi taki imel več svobode sem pred leti želel it v državo, kjer je svoboda, da ge*i niso tak ponižani kot v Sloveniji pač država kot je Slovenija se lahko temu sramuje in ne samo sramuje, zelo se lahko sramuje temu zadnje čase se nekaj na tem dela, ampak tud kako drugače se še da svobodno živet.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.460
7.591
113
Pa ti ves da ni problem v tem da si gay? Ce si seveda. Problem je, da bi se te tudi LGBT skupnost odrekla glede na to kake neumnosti pises. Sicer pa dvomim da ti sploh si kam usmerjen razen k iskanju pozornosti na spletnih forumih. To je point tvojega obstoja.