Citat:
Uporabnik olfa pravi:
Ja okej, res je. Ampak po 30 centov. Če mi jih da po evro, al pa tud 1,5 bi še razumu pa vzel gajbico, tko pač nič, mimogrede bi še vedno zaslužil 3 do 5 krat več kot pri fruktalu, keš dobi takoj, na koncu mu ni treba terjatve zapirat z kompenzacijo preko kmetijske zadruge, kjer ga še dodatno oskubijo.
In tko pač nič je čedalje več ljudi, on pa še vedno dobi za kilo 30 centov. Če jih ne bo prodal bo dobil pa kup gnilobe.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ne ti ne razumes. Primer: nekdo se odloci postati zdravnik. Zato mora vloziti goro truda, po pol leta skupaj je zaprt za knjigami itd. Nekdo drug pa se po jajcih praska in popiva s kolegi. In kaj na koncu bosta oba isto placana ali kaj?! A ti mislis da bi se kdo sel zajebavat s studijem? a?
Lej ne gre to. ne bi bilo nobenega razvoja in sistem bi se sesul.
In problem v miselnosti SJTV-ja ali mene ampak v tvoji. Ce zelis vec denarja - delaj, nauci se cesa kar lahko ponudis na trgu in sluzi denar.
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Konec koncev človek sploh ne ve, ali bi se smejal ali jokal, ko slišiš, da stane npr. ena nakladalna prikolica 40 m3 52000 EUR. Ali pa npr. Traktor 70000 EUR. Kam so šle te cene.
Ko se je pred mnogo leti še pridelovala kumina vem, da smo za nekaj prodanih vreč kumine kupili nakladalno prikolico.
Sedaj bi moral pa skoraj pol kmetije prodati, da bi lahko skupaj spravil za takšen nakup.
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ne ti ne razumes. Primer: nekdo se odloci postati zdravnik. Zato mora vloziti goro truda, po pol leta skupaj je zaprt za knjigami itd. Nekdo drug pa se po jajcih praska in popiva s kolegi. In kaj na koncu bosta oba isto placana ali kaj?! A ti mislis da bi se kdo sel zajebavat s studijem? a?
In problem v miselnosti SJTV-ja ali mene ampak v tvoji. Ce zelis vec denarja - delaj, nauci se cesa kar lahko ponudis na trgu in sluzi denar.
Se ne strinjam s tabo. Nimamo vsi ljudje iste genske zasnove žal in hvala nekomu da je tak. Zakaj tisti ki se praska po jajcih ni vreden kot človek toliko kot zdravnik. Saj tudi zdravnik bi se lahko namesto tega da se je učil praskal po jajcih. Če se nekomu pač ni treba učiti a je zato manj vreden kot oseba, če nekdo žura cele dneve in noči a ni vreden življenja. Osebe smo vsi in vsi imamo 24 ur na dan, vsi rabimo nekaj za preživetje. Zdravnik ima nekaj več a se tebi zdi normalno da ima na mesec 20 x več kot nekdo ki ni imel možnosti študirat( pa je mogoče prav tako brihten na svojem področju) ....
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Se ne strinjam s tabo. Nimamo vsi ljudje iste genske zasnove žal in hvala nekomu da je tak. Zakaj tisti ki se praska po jajcih ni vreden kot človek toliko kot zdravnik. Saj tudi zdravnik bi se lahko namesto tega da se je učil praskal po jajcih. Če se nekomu pač ni treba učiti a je zato manj vreden kot oseba, če nekdo žura cele dneve in noči a ni vreden življenja. Osebe smo vsi in vsi imamo 24 ur na dan, vsi rabimo nekaj za preživetje. Zdravnik ima nekaj več a se tebi zdi normalno da ima na mesec 20 x več kot nekdo ki ni imel možnosti študirat( pa je mogoče prav tako brihten na svojem področju) ....
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
Ja okej, res je. Ampak po 30 centov. Če mi jih da po evro, al pa tud 1,5 bi še razumu pa vzel gajbico, tko pač nič, mimogrede bi še vedno zaslužil 3 do 5 krat več kot pri fruktalu, keš dobi takoj, na koncu mu ni treba terjatve zapirat z kompenzacijo preko kmetijske zadruge, kjer ga še dodatno oskubijo.
In tko pač nič je čedalje več ljudi, on pa še vedno dobi za kilo 30 centov. Če jih ne bo prodal bo dobil pa kup gnilobe.
imaš kmete, ki znajo postaviti ceno pridelka in imaš kmete, ki ne znajo postaviti cene pridelka.
eni večno jamrajo, da so odkupne cene prenizke (pa saj so sami prodajalci in naj sami določijo višjo ceno), drugi pa postavijo normalno ceno pa spet kupci jamrajo
ni problem dati 700€ za npr. Iphone, problem je dati 1,5€ za domače breskve
isto kot nekateri dajo za pohištvo iz npr. Rutarja 3-4k€, namesto da bi dali za pohištvo po naročilu 2,5-3k€.
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Zakaj jaz dobim za liter mleka 25 centov, v trgovini pa je koliko? In od tega moramo trije plačevati prispevke davkariji in prehraniti 70 glav živine.
Samo na pol za hec: postavi mlekomat, pa boš za liter dobil 1€ ...
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Pa o cem ti sanjas? O kaki vrednosti? Tebi podjetje ne da denarja ker si prijazno bitje. Ampak ti da denar ker opravljas neko delo. In ce bi vsi ki bi se praskali po jajcih dobivali enako placo kot zdravniki, slej ali prej ne bi vec imeli zdravnikov. Daj razlozi mi zakaj bi se nek dohtar po tleh metal in celo zivljenje dopolnjeval znanje, da bi na koncu meseca dobil enako kot ti, ki bi koristil njegove usluge a hkrati bi se po jajcih praskal in zivel na easy? Kok si ze skadil danes?
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Vem da me boste zdaj napadli ampak naj bo ker že sprašuješ predlagam uvedbo univerzalnega mesečnega dohodka za vse polnoletne državljane in to takšnega, da se bo dalo normalno živeti ne kake socialne miloščine. Predvidevam da je denarja za to več kot dovolj, dela je tudi zadosti le tisti ki se grebejo in na kup vlačijo gore denarja bi morali malo popustiti.
V takem primeru isti hip v službi samo še na smrt lenarim, Ne morete me tako slabo plačat, kot lahko slabo delam. Pika.
In ker bi tako polea večina, bi šel sistem v k...
Malo poglej v zgodovino ...
Ti je zdaj veliko boljše ko daš vse od sebe pa še vedno nisi plačan kot bi bilo treba po tvojem mnenju ????
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Vem da me boste zdaj napadli ampak naj bo ker že sprašuješ predlagam uvedbo univerzalnega mesečnega dohodka za vse polnoletne državljane in to takšnega, da se bo dalo normalno živeti ne kake socialne miloščine. Predvidevam da je denarja za to več kot dovolj, dela je tudi zadosti le tisti ki se grebejo in na kup vlačijo gore denarja bi morali malo popustiti.
V takem primeru isti hip v službi samo še na smrt lenarim, Ne morete me tako slabo plačat, kot lahko slabo delam. Pika.
In ker bi tako polea večina, bi šel sistem v k...
Malo poglej v zgodovino ...
Povedal sem da je treba spremeniti miselnost nas ljudi. Tak kak ti razmišljaš razmišlja velika večina zato pa smo tu kjer smo.
Me prav zanima kako dolgo bi hodil v službo in delal čisto nič nič nič. V moji sedanji službi pride do občasnih izpadov dela (par uric recimo) in verjemi da ni prijetno biti v službi in delati nič....
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
hmm appolo kaj pa ko ZNAŠ pa ne moreš dobiti plačano? je dosti ODLIČNIH znalcev v deficitnih poklicih pa ne uspejo zaslužiti... zakaj? kej jih noben ne vzame ne da možnosti...
Citat:
Uporabnik paci pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Zakaj jaz dobim za liter mleka 25 centov, v trgovini pa je koliko? In od tega moramo trije plačevati prispevke davkariji in prehraniti 70 glav živine.
Samo na pol za hec: postavi mlekomat, pa boš za liter dobil 1€ ...
Potem te pa še nategnejo ,ko ti v mlekomatu prodajajo steklenico ,ki ne drži 1 liter ampak 0,9 l.
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Pa o cem ti sanjas? O kaki vrednosti? Tebi podjetje ne da denarja ker si prijazno bitje. Ampak ti da denar ker opravljas neko delo. In ce bi vsi ki bi se praskali po jajcih dobivali enako placo kot zdravniki, slej ali prej ne bi vec imeli zdravnikov. Daj razlozi mi zakaj bi se nek dohtar po tleh metal in celo zivljenje dopolnjeval znanje, da bi na koncu meseca dobil enako kot ti, ki bi koristil njegove usluge a hkrati bi se po jajcih praskal in zivel na easy? Kok si ze skadil danes?
A je moj čas v službi manj vreden ko recimo zdravnikov? Tudi jaz v službi zapravim 8 ur ali pa več, tudi jaz sem na svojem delovnem mestu marljiv in dam maksimum od sebe čeprav sem veliko manj plačan od zdravnikov. Zdravniki pač delajo z glavo, jaz pa z svojimi rokami, ker pač nisem tak pameten in izobražen ....
jaz kruh kupujem izključno pri lokalnem peku.cena štruce je 80centov,hlebca 1,10€,žemlje ima po 18centovCitat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Kaj pa ko greš na Slovaško in imajo male štručke v velikosti žemlje po 5 centov? Pa ful dobre, sproti pečene v trgovini (mislim, da Tesco).