vse v krizi

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Ko smo ravno pri breskvah.

Ta isti jeben kmet, ki jo Fructalu proda po 30 centov, Sparu mogoče malo več in jo tam kupim za en evro, jo hoče meni direktno tam na njivi prodat za 2 evra po kili. Pa je ne rabi niti vozit niti nič. Kje pa je tu logika?

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.078
3.763
113
Da poskuša vsaj tukaj dobiti kakšen EUR, če ga že povsod drugje lupijo.
Mi smo jih ravnokar kupili za 4 EUR, nizka gajbica pripeljana na dom. Koliko je v njej pa nisem tehtal.

Še nekaj zanimivega branja

http://www.delo.si/clanek/115739

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
Ko smo ravno pri breskvah.

Ta isti jeben kmet, ki jo Fructalu proda po 30 centov, Sparu mogoče malo več in jo tam kupim za en evro, jo hoče meni direktno tam na njivi prodat za 2 evra po kili. Pa je ne rabi niti vozit niti nič. Kje pa je tu logika?

fructal verjetno odkupi "malo" večje količine?

koliko

Guru
21. avg 2007
4.429
2.521
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Kakšno rešitev predlagaš?

No nisem ekonomist in kak ekspert na tem področju. v eni temi v avtomobilizmu zgoraj se slinite okoli MB ki bo stal najmanj 70.000 €. Nekdo mi pravi, da če dam 40.000€ za polovico solidne hiše sem revež in tako naprej. Ena od možnih rešitev je v načinu razmišljanja ljudi (nas vseh).

Vem da me boste zdaj napadli ampak naj bo ker že sprašuješ predlagam uvedbo univerzalnega mesečnega dohodka za vse polnoletne državljane in to takšnega, da se bo dalo normalno živeti ne kake socialne miloščine. Predvidevam da je denarja za to več kot dovolj, dela je tudi zadosti le tisti ki se grebejo in na kup vlačijo gore denarja bi morali malo popustiti. Mislim da si vsak zasluži dostojno življenje.

Mimogrede v razvitih evropskih državah imajo toliko socialne podpore kot na primer jaz zaslužim z delom celi mesec.

Nekoč sem na enem predavanju slišal misel, da če je nekdo lahko neizmerno bogat je na drugi strani obvezno nekdo kije neizmerno reven. Govorim o denarju da ne bo pomote.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Populacija pa strmo raste vsako leto, da je še več revnih.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
215
63
Kranj
Važno, da imajo Lesce še EUROSPIN sedaj, torej pazite sedaj:

Radovljica + Lesce imata:

3-4 Mečkatorije
1-2 Špara
Hofer
Eurospin
Lidl mislim, da nimajo...

Da ne omenjam tu v Kranju kaj vse imamo na 2-3km razdalje:

2x LIDL
HOFER
EUROSPIN
2X INTERSPARA
TUŠ
ne vem kok MEČKATORJEV...

se res tok rabi?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Zakaj jaz dobim za liter mleka 25 centov, v trgovini pa je koliko? In od tega moramo trije plačevati prispevke davkariji in prehraniti 70 glav živine.

Samo na pol za hec: postavi mlekomat, pa boš za liter dobil 1€ ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Vem da me boste zdaj napadli ampak naj bo ker že sprašuješ predlagam uvedbo univerzalnega mesečnega dohodka za vse polnoletne državljane in to takšnega, da se bo dalo normalno živeti ne kake socialne miloščine. Predvidevam da je denarja za to več kot dovolj, dela je tudi zadosti le tisti ki se grebejo in na kup vlačijo gore denarja bi morali malo popustiti.

V takem primeru isti hip v službi samo še na smrt lenarim, Ne morete me tako slabo plačat, kot lahko slabo delam. Pika.
In ker bi tako polea večina, bi šel sistem v k...
Malo poglej v zgodovino ...

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.078
3.763
113
Na periferiji Mlekomati ne uspevajo.

Konec koncev človek sploh ne ve, ali bi se smejal ali jokal, ko slišiš, da stane npr. ena nakladalna prikolica 40 m3 52000 EUR. Ali pa npr. Traktor 70000 EUR. Kam so šle te cene.

Ko se je pred mnogo leti še pridelovala kumina vem, da smo za nekaj prodanih vreč kumine kupili nakladalno prikolico.

Sedaj bi moral pa skoraj pol kmetije prodati, da bi lahko skupaj spravil za takšen nakup.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.429
2.521
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Vem da me boste zdaj napadli ampak naj bo ker že sprašuješ predlagam uvedbo univerzalnega mesečnega dohodka za vse polnoletne državljane in to takšnega, da se bo dalo normalno živeti ne kake socialne miloščine. Predvidevam da je denarja za to več kot dovolj, dela je tudi zadosti le tisti ki se grebejo in na kup vlačijo gore denarja bi morali malo popustiti.

V takem primeru isti hip v službi samo še na smrt lenarim, Ne morete me tako slabo plačat, kot lahko slabo delam. Pika.

Povedal sem da je treba spremeniti miselnost nas ljudi. Tak kak ti razmišljaš razmišlja velika večina zato pa smo tu kjer smo.
Me prav zanima kako dolgo bi hodil v službo in delal čisto nič nič nič. V moji sedanji službi pride do občasnih izpadov dela (par uric recimo) in verjemi da ni prijetno biti v službi in delati nič....

koliko

Guru
21. avg 2007
4.429
2.521
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik koliko pravi:

Ti je zdaj veliko boljše ko daš vse od sebe pa še vedno nisi plačan kot bi bilo treba po tvojem mnenju ????

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.520
113
Ne ti ne razumes. Primer: nekdo se odloci postati zdravnik. Zato mora vloziti goro truda, po pol leta skupaj je zaprt za knjigami itd. Nekdo drug pa se po jajcih praska in popiva s kolegi. In kaj na koncu bosta oba isto placana ali kaj?! A ti mislis da bi se kdo sel zajebavat s studijem? a?

Lej ne gre to. ne bi bilo nobenega razvoja in sistem bi se sesul.

In problem v miselnosti SJTV-ja ali mene ampak v tvoji. Ce zelis vec denarja - delaj, nauci se cesa kar lahko ponudis na trgu in sluzi denar.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.476
5.680
113
Citat:
Uporabnik koliko pravi:

Me prav zanima kako dolgo bi hodil v službo in delal čisto nič nič nič. V moji sedanji službi pride do občasnih izpadov dela (par uric recimo) in verjemi da ni prijetno biti v službi in delati nič....

Pa sej maš na tem forumu primerek ki mu to ne bi smetalo
evil.gif

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
To vam hočem dopovedat z različnimi temami, da nas nategujejo na vsakem vogalu....pa me niste resno jemal...ste se zajebaval...sedaj pa jamrate

Steve

Guru
13. avg 2007
10.016
1.927
113
brez skrbi da nas ne rabiš ti razsvetlit, da skapiramo kdo nas kje nateguje. mi pa bi tebi radi dopovedali da jambranje ne vodi nikamor ampak da so dejanja tista ki lahko prinesejo spremembe, pa ti to nekak ne gre v glavo

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
par osebkov tukaj naj bi spremenilo na bolje trg...pa kaj ste čarovniki...znate čarat.

Nič ne bo bolje, samo še slabše bo in to vsako leto, delal bomo samo še za položnice, hrano in tisto najnujne stvari.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.476
5.680
113
Jado jaz kadar se peljem čez Kranj se vedno sprašujem kako je možno da maste na razdalji 1km 5-6 pump za benz
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.663
3.167
113
v lokalni ostariji
hmm appolo kaj pa ko ZNAŠ pa ne moreš dobiti plačano? je dosti ODLIČNIH znalcev v deficitnih poklicih pa ne uspejo zaslužiti... zakaj? kej jih noben ne vzame ne da možnosti...

ali pa jih zaposli nikedo pa izkoristi...

ko bi le tako delovalo, da če nekaj znaš tudi nekaj veljaš... je pa tako da kolikor se znajdeš toliko veljaš...

konec koncev imaš na sonči uprvi tudi doktorje znanosti... pa nema veze v čem so doktorirali vložili so ogromno!

meni se zdi koncept "minimalnega" dohodka popolnoma OK. da vsi dobijo minimalno na mesec toliko da zasilo preživojo..

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Ja okej, res je. Ampak po 30 centov. Če mi jih da po evro, al pa tud 1,5 bi še razumu pa vzel gajbico, tko pač nič, mimogrede bi še vedno zaslužil 3 do 5 krat več kot pri fruktalu, keš dobi takoj, na koncu mu ni treba terjatve zapirat z kompenzacijo preko kmetijske zadruge, kjer ga še dodatno oskubijo.

In tko pač nič je čedalje več ljudi, on pa še vedno dobi za kilo 30 centov. Če jih ne bo prodal bo dobil pa kup gnilobe.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.520
113
ja sej to funkcionira preko socialnih pomoči.

Glede znanja pa to - lej za moje pojme je nek doktor antropologije povsem nekoristen, ce tega znanja ne zna nekje uporabit. Al pa politolog - kdorkoli.

Za razne strojnike sem pa ziher da ce znajo, da dobijo siht.