Vidim da zelo veliko vest in ste mi že pomagali vsepovsod. Imam še dve vprašanji, eno me jezi in eno v zvezi WLANa ... si hočem kakšno aplikacijo naložit na tel, pa pri nekaterih napiše "Certifikat je potekl", večina pri .sis in. sisx ... Zakaj? Se da kako upravljati s certifikati? ... Na vsezadnje pa niti ne vem, kaj so certifikati.
In potem WLAN ... Doma imam WLAN router. Kabel z modema sem priklopil na WLAN, v vhodno enoto WAN. En kabel pa mam nato povezan z rutera (Vhod 1) v računalnik. Na telefonu mi najde ime rutera, kar pomeni, da je potem našlo WLAN. Potm pa ko se povežem z WLANom, pa mi javi, da ni mogoče vzpostaviti povezave. Na računalniku je isto tako. Vse dela samo internet ne. Najde od brata računalnik, ampak internet ne dela, ki bi mogel. Tako da ne na računalniku in ne na tel ne dela povezava.
Klical sem enega dobrega računalničarja, in je povedal, da si morem v ruterju nastaviti nekšn opcije DHCP. Ker mi piše v nastavitvahv nemščini nič ne razumem. Isto sem potem gledal v modemu, ampak tam ni nič kakšnih posebnih nastavitev, zgleda da moj ruter odklanja povezavo. Če bo kdo kaj vedel bi bil vesel odgovora, če pa kdo zna mu lahko še pokažem slike kako zgledajo nastavitve v ruterju.