Vse o avtodomih in avtodomarstvu

bev

Majstr
25. apr 2017
396
269
63
Jest nikamor ker sta mi akuja crknila. En star še ne eno leto drugi slabi dve. Gresta sam še na odpad in zamenjam za life, ker zdaj mam dost ta aku mafije.

gregster

Zelenc'
24. avg 2024
9
9
3
Ni garancije, ker je imel dva razlicna aku med seboj povezana in je stari, slabsi, spraznil novega. NIKOLI se v povezavo ne daje dveh razlicnih akujev, pa tudi ce sta nova in enaka je zelo priporocljivo dodat batery managment ( stikalo ki akuje prikljaplja izmenicno ) ce sya razlicnih kapacitet in starosti, pa je ta skatlca obvezna

Ce gres na lipo poglej kako se obstojeci polnil3c zastopi s temi baterijami

• Všeč mi je
Reactions: nemenabijat

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.480
3.591
113
Aku najrajš crkne, če je na stalnem napajanju, ker teli fensi zaprti "brez vzdrževanja" so namenoma zaprti, da mu ne moreš dat za pit vode, katera počasi izhlapi, kislina ne hlapi. Proizvajalci imajo najraje take stranke, da prideš po novega. S starimi klasikami, v katere si nalil destilirano vodo nikoli ni bilo problemov.
AGM se da odpret, naliješ malo vode v vsako celico, zapreš in teraš dalje. Po končanem polnenju aku odklopiš in pozabiš na bulšit vzdrževalnega polnenja nekih fensi polnilcev.
Litija pa v nobeni obliki jaz v kamper nebi dajal.
Tisti, kateri pravi, da litij drzi več, ne razume, da je 100Ah iz litija isto, kot pa 100Ah iz svinca.

bev

Majstr
25. apr 2017
396
269
63
24 let mam AD, ki je doma na štromu. Pa so še vsi držali ene 5 let. Imam tud managment baterij.
Ja 100 je 100 sam litij gre do nule, svinc pa do 50, torej je litij x2.

Priponke

• IMG_3491.png
    IMG_3491.png
    256,2 KB · Ogledi: 40
Nazadnje urejeno:

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.480
3.591
113
Ne rabim poizkušat. ;)
Imam več kot zadosti izkušenj. Je pa za vernike v litij utopična tolažba, da gre pri svincu samo do 50%. Svinec gre do 10,6V potem se smatra, da je aku prazen in takrat tudi na hitro pikira proti nuli. Litij pa drži kokr tolk konstantno, nato pa izklopi.
Ampak prepričane prepričat je nemogoče, zato verjamite v litij x2 še naprej in delajte prevale okoli tega. Mi je povsem vseeno.