Vrtci

Fly

Guru
21. jul 2007
2.653
510
113
Enako, razlika je le v tem, da se pri vrtci prišteje še znesek prejetih doklad preteklega leta.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Joj katastrofa ta država res ni poštena
10.gif

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
Samo zaradi varčevalnega računa ste padli v višji razred?
No saj mi bi tudi, glede na to da smo za 0,5% pod mejo...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.074
6.922
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Fly pravi:
Enako, razlika je le v tem, da se pri vrtci prišteje še znesek prejetih doklad preteklega leta.
meni so uposteval za 2012. Najbrz zaradi tega ker imam visje doklade zaradi dodatnega otroka.
Sicer pa nepremicnino v kateri zivis ne upostevajo, ce ni vecja od 120/250m2 se mi zdi, oziroma upostevajo nek standard za x clansko druzino. Ne vem tocno.
Sicer pa mislim da imajo precej neurejeno tole. Meni vzajemnih skladov niso uposteval, je pa res da je zadnja leta minus tam. Mogoce bodo uposteval ob prodaji in takratni dobicek uposteval.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik Robbit pravi:
Dobil sem pošto, da moja tamala ni sprejeta v vrtec:(

Je še kakšen tak nesrečnik in kaj ste/boste storili?

Poznate kakšne dobre in poceni (to sicer ni za pričakovat) zasebne vrtce?

Bemti to točkovanje, živim zravn vrtca s svojimi predniki vred že 200 let, moj ta drugi otrok zaključuje ta isti vrtec, jst sem bil tam itd itd. in zdaj ne dobim vrtca!"#!""!"#$%&%$

Srečo imaš, menda zaradi višjih stroškov za vrtce starši množično izpisujejo tamale, morda se bo zdaj našel prostor.

Pa lepo sem rekel folku, naj ne trapajo z varčevalnimi računi za froce. Oh ja.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik Robbit pravi:
Dobil sem pošto, da moja tamala ni sprejeta v vrtec:(

Je še kakšen tak nesrečnik in kaj ste/boste storili?

Poznate kakšne dobre in poceni (to sicer ni za pričakovat) zasebne vrtce?

Bemti to točkovanje, živim zravn vrtca s svojimi predniki vred že 200 let, moj ta drugi otrok zaključuje ta isti vrtec, jst sem bil tam itd itd. in zdaj ne dobim vrtca!"#!""!"#$%&%$

Srečo imaš, menda zaradi višjih stroškov za vrtce starši množično izpisujejo tamale, morda se bo zdaj našel prostor.

Pa lepo sem rekel folku, naj ne trapajo z varčevalnimi računi za froce. Oh ja.

Jaz že shranjujem papirčke v nogavicah. Na banki bo samo še plača in kredit. Varčevanje pa kje drugje. Najbrž bo nekaj šlo v srebro, ki je zdaj relativno poceni.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Malo smešno je, da sem za otroka naredil varčevalni račun zdaj pa bi zaradi tega lahko dobival manj doklad... nemoreš verjeti

Česa ne moreš verjet? Verjemi ... odrešitev je blizu
evil.gif

Torej, če imaš odprt varčevalni račun za otroka in hkrati VARČUJEŠ (torej se račun polni), pomeni, da imaš "presežek" denarja. Torej doklad v bistvu ne potrebuješ. Doklade niso namenjene varčevanju.

Takole nekako izgleda logična razlaga, ...

... ampak nikjer nisem napisal, da se s tem tudi strinjam.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:Jaz že shranjujem papirčke v nogavicah. Na banki bo samo še plača in kredit. Varčevanje pa kje drugje. Najbrž bo nekaj šlo v srebro, ki je zdaj relativno poceni.

Zmigaj se, neki gor leze cena. :D

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
ksz pa če mogoče kdo ne ve, jaz že nisem
smile-1.gif
če ste v 7. in 8. razredu ne bo več otroškega dodatka in dodatka za veliko družino, pri nas je bilo to cca 1500€ letno.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Vzamemo za primer kakšno romsko družino - nihče nič ne dela, imajo zastonj vrtec, socialno, davkov od dela na črno ne plačujejo, dobijo otroške doklade, dodatek za veliko družino, dodatek za mlade družine enkrat letno pa še kaj bi se našlo. Ne plaæujejo zdravstvenega zavarovanja pa isto dve leti čaka na zobno protezo kot jaz ki sem v tem času plačal več kot 2000 eur.....

Jaz pa delam po 200 ur na mesec za 1000eur plače, od tega dobim 17 eur dokladov, nobenih dodatkov za družine ali karkoli, 200 eur položnica za vrtec, nobenih subvencij....... otroku ne pripada zastonj morje.....

Torej živim kot cigan, cigan pa kot slovenec
smile-1.gif

PS malo zares, malo zahec napisano
smile-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kako to misliš? Jaz sem decembra 2011 oddal vlogo za vrtec + otroški dodatek in dobil odločbo sredi marca 2012.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Kako to misliš? Jaz sem decembra 2011 oddal vlogo za vrtec + otroški dodatek in dobil odločbo sredi marca 2012.

To ja. Vloge samo za vrtec so na čakanju. Vloge za vrtec + OD so pa v delu.

BTW, nekdo je še pojamral, da je dobil dve nakazili za OD ta mesec. Gre za poračun, kar pomeni da ima po novem višje OD kot prej. Ker so v zamudi in ker to šteje za leto 2012, je dobil dve nakazili.

Še od mene - oddal sem vlogo samo za vrtec, ker mi odločba za OD velja do julija 2012. Na CSD so očitno naredili malo po svoje in mi poslali dve odločbi - eno za vrtec in eno za OD. Očitno je Renault Megane pri nas že luksuz, ker ga imam zavedenega kot 8500€ fiktivnega premoženja
bonk.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
LOL
verjetno pa je neka meja za vrednost vozila. Nad tem pa je premoženje. NAma niso nobenega avta upoštevali (2 in 5 let stara). Pa imam za svojega lizing, ženin pa je odplačan...
Čisto mimo grede... Kaj pa ti iščeš na CSD Šiška? A nisi ti nižje ob Savi?

Pa še off: po koliko imate karton ŽuJang-a? Pred tem je bil pri Tony-ju 15 EUR...

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
LOL
verjetno pa je neka meja za vrednost vozila. Nad tem pa je premoženje. NAma niso nobenega avta upoštevali (2 in 5 let stara). Pa imam za svojega lizing, ženin pa je odplačan...
Čisto mimo grede... Kaj pa ti iščeš na CSD Šiška? A nisi ti nižje ob Savi?

Pa še off: po koliko imate karton ŽuJang-a? Pred tem je bil pri Tony-ju 15 EUR...

Nekdo je pisal, v spominu imam do 6k €, vse kar je nad tem je premoženje. Po tej računici je vreden toliko, kot ob nakupu. Čeprav sem ga že prodal za dobrih 12k €.
bonk.gif

Že dve leti spet v Ljubljani
smile-1.gif

ZhuJiang pivo 12x0,66l v akciji 12€. Po tej ceni zato, ker konec meseca junija poteče rok uporabe.