Vrtci

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.074
6.922
113
pri taščici
Tudi ce ti velja odlocba za OD do poletja, ti bodo z 2012 na novo obracunal zaradi nove zakonodaje in razveljavili staro odlocbo. Vsaj pri meni je tako.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Tudi ce ti velja odlocba za OD do poletja, ti bodo z 2012 na novo obracunal zaradi nove zakonodaje in razveljavili staro odlocbo. Vsaj pri meni je tako.

In to se je tudi zgodilo. Čeprav so mi ob oddaji vloge drugače povedali. Očitno niso vedeli, kar me niti ne čudi.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
ksz

Včeraj je bil sprejet zakon za uravnoteženje javnih financ, za vrtec je novo "Starši bodo za drugega otroka v vrtcu po novem plačevali 30 odstotkov cene vrtca"

In ker se že širijo napačne informacije, še točno iz zakona

»Plačilo staršev za vrtec se določi v skladu z zakonom,
ki ureja uveljavljanje pravic iz javnih sredstev. Starši, ki imajo
v vrtec hkrati vključena dva ali več otrok, plačajo za mlajšega
otroka 30% plačila, ki jim je določeno v skladu z zakonom
kot znižano plačilo vrtca, za vsakega nadaljnjega mlajšega
otroka pa so plačila oproščeni"

Torej 30% od plačila razreda v katerega je razporejen otrok in ne od polne cene. Sicer eni še za prvega na plačuejo 30% polne cene, tako da bi bilo malo smešno, da bi pa za drugega.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
ksz

Včeraj je bil sprejet zakon za uravnoteženje javnih financ, za vrtec je novo "Starši bodo za drugega otroka v vrtcu po novem plačevali 30 odstotkov cene vrtca"

In ker se že širijo napačne informacije, še točno iz zakona

»Plačilo staršev za vrtec se določi v skladu z zakonom,
ki ureja uveljavljanje pravic iz javnih sredstev. Starši, ki imajo
v vrtec hkrati vključena dva ali več otrok, plačajo za mlajšega
otroka 30% plačila, ki jim je določeno v skladu z zakonom
kot znižano plačilo vrtca, za vsakega nadaljnjega mlajšega
otroka pa so plačila oproščeni"

Torej 30% od plačila razreda v katerega je razporejen otrok in ne od polne cene. Sicer eni še za prvega na plačuejo 30% polne cene, tako da bi bilo malo smešno, da bi pa za drugega.

Ja, res veliko ljudi ne uporablja zdrave pameti.
bonk.gif

Drugače pa mene moti nekaj drugega - kot si razlagam besedilo opomb v odločbah, lahko CSD v treh letih "za nazaj" odvzame pravico, če ugotovi da je nekdo zavajal ali lagal. OK, kaj pa če je zadeva nerodna in ne gre za krivdo upravičenca? Recimo - žena se je zaposlila ravno takrat, ko sem oddajal vlogo. V poduku piše, da moram TAKOJ javiti spremembo. Ravno sem dobil odločbo, pa že vlagam novo vlogo? OD imam nekaj višji, ker mlajši sin ni v vrtcu. S 1.9. bo tudi on v vrtcu. Spet nova vloga in nova odločba. WTF? Ženi čez pol leta poteče DR, spet nova vloga???

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.074
6.922
113
pri taščici
jaz sem bil v preteklosti že pol leta brez OD in to zaradi napake csd ki ni znal prepisat cifer z vloge.
No na nove vloge se sploh ne piše več cifer dohodkov (ker jih sami pridobijio), pa ugotavljam, d akar nekaj dohodka niso upošteval(plače za nekaj mesecev ko sem bil zaposlen, regres so upošteval!). Zato že "čakam" na popravljeno odločbo, po kateri bom spet nekaj časa brez OD.