Vrtci

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Kje je pa froc ta čas, ko ni sprejet v vrtec?

To je ta j.eba ja:)

Moji straši še v službo hodijo, starši od moje so iz prlekije, zasebni vrtec bo očitno najboljša varianta. Me bo pa prišel cca 300€ dražje
frown-1.gif

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.696
1.059
113
Jaz v kruti šali rečem, da ga bomo dali v skrinjo, dokler ne dobimo vrtca.

Žal moja šala ni šala za vse, ker je za 2 zaposlena brez babic in dedkov.

PS Na srečo mi mamo vrtec

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.131
113
fukjeno...v družinah kjer oba delata, bi moral bit vrtec zastonj in ga takoj dobit brez točk in ostalega sranja.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.696
1.059
113
Tole okoli vrtcev je navadna štala.

Do danes nimam odločbe CSD. Pojma nimam kolk me bo vrtec stal letos.

Polek tega sem za svoje prihranke že plačal dahodnino, pa mi jih bodo zato še enkrat obdavčili, ker jih nisem pognal po grlu in ker imam nekaz zaloge za hude čase. (kaj se ve kdaj bo kdo ostal brez službe ali pa brez plače (s službo)).

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
ocitno zabicam zelo primanjkuje vrtcev. sem dal vlogo decembra, januarja bi ga ze lahko vpisal. sva pa vse prehitela na listi, ker sva oba zaposlena. tisti ki ste doma in ne dobite vrtca (ala dezurna jokica hanza), nimate kaj za jamrat

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Citat:
Uporabnik BLABLABLA pravi:
Tole okoli vrtcev je navadna štala.

Do danes nimam odločbe CSD. Pojma nimam kolk me bo vrtec stal letos.

Polek tega sem za svoje prihranke že plačal dahodnino, pa mi jih bodo zato še enkrat obdavčili, ker jih nisem pognal po grlu in ker imam nekaz zaloge za hude čase. (kaj se ve kdaj bo kdo ostal brez službe ali pa brez plače (s službo)).

+1

Šparal par let za stanovanje, sedaj pa me bo to teplo po glavi.

Dobro, da vem za v naprej. Prihranke v štunfo, čim manj delati, čim manj imeti, pa nam bo šlo bolje.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.131
113
ja sej vem, banana republika. Dvomim da imajo v tujini tako idiotsko to rešeno.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
fukjeno...v družinah kjer oba delata, bi moral bit vrtec zastonj in ga takoj dobit brez točk in ostalega sranja.

Ne, dobijo ga tisti "cigani", ki so cele dneve doma
wink-1.gif

Moja znanka s petimi otroki. Nikoli hodila v službo, vsi otroci v vrtcu praktično zastonj. Socialno stanovanje (novo za par deset evrov mesečno), otroški dodatki, kvazi samohranilka, itd. Kaj češ boljšega? Živijo na račun nas, ki delamo.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:

Ne, dobijo ga tisti "cigani", ki so cele dneve doma
wink-1.gif

Moja znanka s petimi otroki. Nikoli hodila v službo, vsi otroci v vrtcu praktično zastonj. Socialno stanovanje (novo za par deset evrov mesečno), otroški dodatki, kvazi samohranilka, itd. Kaj češ boljšega? Živijo na račun nas, ki delamo.

Na srečo se bo to nehalo. Mora se.

(nimam otrok, sočustvujem z vsemi, ki imate take bolane probleme, kot je jeben vrtec, kjer oba starša delata. noro, res)

LP,
PIC

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Dobil odločbo, vrtec en razred gor, dokladi pa tudi gor.
Ampak kot že napisano. Stare odločbe sem po trikrat popravljal na CSD, te odločbe oni nikdar ne napišejo tako kot je, pa čeprav so pol leta imeli vlogo.
Dohodke so vzeli iz 2010 (niso pa vzeli plače- ker sem od lani brezposeln?, brez nadomestila?)
doklade so vzeli iz 2012 ki so 4x višji kot v 2010 .
Sredstev v vzaejmnih skladih niso upošteval.
PRihrankov v depozitih tudi ne, so pa obresti na njih.
Dodatno nepremičnino so upošteval, kot 3,4% "donos" al koliko že

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
V tem primeru si ostal na istem ali pa si a boljšem. Sedaj je prvi razred oproščen plačila. Če si bil predhodno npr. v četrtem razredu (40% ekonomske cene) sedaj pa si 'padel' v petega se ti vrtec poceni za 5% (5 razred je sedaj 35% ekonomske cene).
Glede dohodkov; podatki so vsi iz leta 2010, tako plača kot prihranki in premoženje, skrtatka kar imajo iz javnih evidenc usklajeno in dostopno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Doklade so mi za vrtec uposteval iz 2012, ko so cca 3x visji kot 2010! Pa se ne spodtikam v to dejstvo. Moti me to ker je v izracunu cel kup napak. Ze odlocbe za doklade po starem sistemu sem vedno porpavljal (pa ne po svoji krivdi), v tej pa je spet totalna zbrka.... In po starem sistemu sem nekako vse prevec prejeto vrnil, tako bo najbrz tudi tokrat. Samo pocakat je treba da bodo v drugi polovici leta naredili kontrolo izdanih odlocb. In da po starem sistemu sem dvakrat pisal ugovor, da so mi dali nizje doklade, nekajkrat pa visje, ker sem nekako zelel realno odlocbo.
Sicer pa bova kako rekla cez slaba dva mesca ob piru. Mogoce ze na novi lokaciji, ali pa v kaficu, ce ti bom predalec.

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Enako pr nas. Smo 35. v čakalni vrsti s 17imi točkami. O butastih kriterijih pa raje ne bom..

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Čist tko... Zakaj bi jih popravlal... Konec koncev so črpali podatke sami iz dostopnih evidenc. Nisi podal ti zavajajočih podatkov, pač pa so jih sami našli. Če so ti naračunali premajhne, ajde, ampak previsoke... Niti nisi k vlogi priložil ničesar, do vsega so dostopali na osnovi uradne dolžnosti...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Eh, vrtec... Še eno leto, pa bomo konec... Potem se pa začne brezplačno šolstvo s tremi hkrati v osnovni šoli...