Vrtci

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Imate ze na tolikih koncih denar da se kar brskajo te drzavne kure.
Pri meni je zanimivo to, da niso uposteval place(regres pa ja) in drugih "javnih" prihodkov katerih ne mores skrit pa ce..... Ali sedaj zaradi tega ker sem brezposeln (vendar tega niso napisal) ali so pozabil pogledat. Ostalo so bolj ali manj nasli vse.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Da še tukaj napišem.

Dan štrajka so nam zaračunali, ker se je tako odločil vrli ljubljeni vodja Ljubljanski... Čeprav je ministrstvo priporočilo v navodilih vrtcem, da se tega staršem NE sme rečunat....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Pa izplačilo otroškega dodatka ( včeraj) tudi ni v skladu z novo odločbo (izdana že vsaj teden dni se mi zdi). No to bodo najbrž nekoč poračunal, samo se ti pa zdi čudno v tej informacijski dobi....

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
LOL

CSD Ljubljana-Šiška sploh še ni začel delati s temi odločbami
smile-1.gif

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.164
1.139
113
Vprašanje: za našo malo smo dobili obvestilo, da smo s 1.9. sprejeti v vrtec v MOL.

Zdaj pa: kdo in kdaj določi znesek za plačilo vrtca?
A je to CSD? In na podlagi katerih podatkov se odloča?
A je še čas, da začasno iz banke umaknem denar?
Kaj še lahko naredim?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
LOL

smile-1.gif

Ti boš pa dobil poračun, da moraš v dveh tednih plačati razliko za nazaj recimo 600€
hysterical-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Odloča CSD na podlagi vloge, ki jo boš oddal avgusta (mesec dni pred vstopom v vrtec) za letošnje leto (4 mesece). Decembra jo boš oddal še enkrat (za leto 2013).

Glede ostalega uporabi iskanje ali zguglaj, ampak po spominu imam v glavi da se upoštevajo podatki za preteklo ali predpreteklo leto.

Zadnja točka: babice? mati samohranilka? skok pod vlak?

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
LOL

smile-1.gif

Ti boš pa dobil poračun, da moraš v dveh tednih plačati razliko za nazaj recimo 600€
hysterical-1.gif

Na CSD so mi rekli, da naj se potem z vrtcem zmenim, kako in kdaj bom doplačal.
rolleyes-1.gif

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
A je kdo tako dober prosim, da prilima aktualno tabelco z dohodninskimi razredi ter procenti plačila vrtca.

Tale mi je sumljiva, ker vsi pravijo, da bodo po novem plačevali več, jst pa mislim , da bom plačeval 5% manj. Tabelca iz linka mi deluje neverodostojno, ker že povpr. plača v 2010 po podatkih iz sursa ni bila 1003eur, kot navajajo zgoraj.

Še extra vprašanje. Dobil odločbo CSDja za otroški dodatek, ki so ga zračunal iz podatkov za 2010 ter jih primerjali s povpr. neto plačo za 2010. Zakaj mi administratorka v vrtcu ne more na podlagi tega povedat v kater razred bom padel za plačilo vrtca, češ da moram počakat na pošto, na kateri bo izrecno pisalo: ste v petem plačilnem razredu???. Saj pa zadeve ja računajo na enak način in zakaj so poenotili je.beno vlogo (oddaš hkrati za dodatek in znižano plačilo vrtca), če pa moraš na koncu čakat dve odločbi; eno za dodatek in eno za plačilo vrtca.

Pa to se en ornk z.a.j.e.b.a.v.a!

lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Jaz sem dobil obe odlocbi hkrati. Ze to je napredek da so jih poslali hkrati in v eni kuverti. Imam pa v odlocbi za vrtec bistveno visji dohodek, saj so uposteval otroski dodatek ki je skoraj 4x visji kot je bil 2010. Pa so kljub temu dva tedna po izdani odlocbi izplacali otroski dodatek po starem. Dokler ne poracuna na otroskem, tudi vrtca ne bom poracunal.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Aha, thanx! Zdaj vidim, da je spodaj naveden otroški dodatek kot postavka za izračun plačila vrtca.

Svašta! Ne moreš enačit dohodka, ki se uporabi za izračun določitve višine otroškega dodatka in tistega, ki se uporabi za izračun plačila vrtca, ker slednji vključuje otroški dodatek. Pa to se en res ornk zaj.... Ugotovljajo standrad družine in na podlagi tega dobiš dodatek in nato še enkrat (wtf) ugotavljajo standard družine (included dodatek in morda še kaj kar prvič niso upoštevali) in ti določijo plačilo vrtca.

Pa ni čudno, da jim do konca leta ne bo uspelo vseh odločb za tekoče leto odposlat, če so pa taki indijanci.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Da še tukaj napišem.

Dan štrajka so nam zaračunali, ker se je tako odločil vrli ljubljeni vodja Ljubljanski... Čeprav je ministrstvo priporočilo v navodilih vrtcem, da se tega staršem NE sme rečunat....

Koliko dni v aprilu imas potem obracunanih?

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Jaz sem dobil obe odlocbi hkrati. Ze to je napredek da so jih poslali hkrati in v eni kuverti. Imam pa v odlocbi za vrtec bistveno visji dohodek, saj so uposteval otroski dodatek ki je skoraj 4x visji kot je bil 2010. Pa so kljub temu dva tedna po izdani odlocbi izplacali otroski dodatek po starem. Dokler ne poracuna na otroskem, tudi vrtca ne bom poracunal.

Zato si pa že dobil. Če bi imel samo vlogo za vrtec, bi čakal tako kot jaz
smile-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Mi smo tudi še brez odločb. S tem, da od novega leta naprej sploh ne dobivamo otroških dodatkov, čeprav jih je samo 22€
rolleyes-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Ta mesec sem dobil OD kar dvakrat! Najprej svoje, potem pa očitno še od nekoga drugega
hysterical-1.gif

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Danes dobili odlocbo.. pademo v 5 dohodkovni razred.
Sem pa sedajle preverjal odlocbo, pa ima zena, ki je lastnica 1/3 stanovanjske hise vpisano se eno nepremicnino in po zemljiski knjigi je ta parcela cca 500-1000m stran, lastnik pa cisto levi. Se kdo spozna kaj na ZK, da mi pojasni zadevo? Na ZS posljem podatke..

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Koliko dni v aprilu imas potem obracunanih?

19... Odšteti pa bi mi mogli 4. 1 zaradi štrajla, 3 pa ker je bila na organiziranem letovanju, preko vrtca seveda.