Če je tako še toliko bolje. Ampačanov poznam bolj malo, prlekov pa precej.Tisto ni niti približno prleško narečje. Gajaš govori narečje, ki je v Apačah pri Gornji Radgoni.
Če je tako še toliko bolje. Ampačanov poznam bolj malo, prlekov pa precej.Tisto ni niti približno prleško narečje. Gajaš govori narečje, ki je v Apačah pri Gornji Radgoni.
Jaz vsak dan to poslušam, tak da. Kateri konec bi bil po tvoje?
Kaj vsak dan poslušaš? Gajaš v Petelinjem govori prleško s pridihom radgonščine, nikakor pa to ni prekmurščina. Glede na to, da sem iz Ljutomera, mati je Prekmurka, foter Prlek, deset let sem živel v Murski, po poklicu pa jezikoslovec, me nekako ne moreš prepričati obratno.
Tisto ni niti približno prleško narečje. Gajaš govori narečje, ki je v Apačah pri Gornji Radgoni.
Tudi ti mene ne, ker verzijo iz Male Nedelje poslušam dnevno.
Pa kje si ti videl Prekmurca v Apačah?Kaj vsak dan poslušaš? Gajaš v Petelinjem govori prleško s pridihom radgonščine, nikakor pa to ni prekmurščina. Glede na to, da sem iz Ljutomera, mati je Prekmurka, foter Prlek, deset let sem živel v Murski, po poklicu pa jezikoslovec, me nekako ne moreš prepričati obratno.
Stroka nas rešuje pred epidemijo, glej kje smo. Prleka takoj slišim.Tebe stroka itak ne zanima. Si bolj pameten in izobražen.
Pa kje si ti videl Prekmurca v Apačah?
Izbrisan uporabnik #488 & Anubis če prav razumem se vidva kregata o jezikih v radiju 25 km okoli Gornje Radgone, ki jo razen domačinov in strokovnjakov noben ne loči?
Saj se strinjam, da je treba razčistit kaj je Novak tam govoril - seveda je bila mešanica narečij, ampak LJ-MB je 120 km in razlika je vsakemu očitna.
Po kdo to trdi?! Snečko ima te prebliske, slabo bereš?
lahko rečem kot pristen gorenjc', da bi bilo meni gledati to serijo v pristni štajerščini tako zoprno, da bi zdržal max 3 minuteMah, ne vem no ... Da so tako samovšečni, da niti govorice ne porihtajo ... Ker drugega razloga tukaj ne vidim. Sposobni so zagotovo, da bi to naredili. Tako pa se na nek način delajo norca iz vseh tistih, ki nismo iz kotline, in tudi iz zbornega jezika.
lahko rečem kot pristen gorenjc', da bi bilo meni gledati to serijo v pristni štajerščini tako zoprno, da bi zdržal max 3 minute
če hočem štajerščino poslušat, mam Šalco in njegovo top ekipco
Gornja Radgona. Saj je isto.ja, dobro tisto je Madžarska, pač daš podnapise