Vprašanje glede gnojevke

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Citat:
Uporabnik asteliks pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Plohe bodo naslednji teden...

Če...

Pa saj ne smejo polivat tik pred dežjem.

Zakaj že?

Ni zaželjeno zaradi možnosti večjega izpiranja po površini, prepovedano pa ni.

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.149
113
Intezivno gnojenje travnikov vodi v propad vsega - oziroma smo že tam Pogljej naokoli, če še vidiš kje natur rastlinje na travniku t.i. alpski travniki. Tega ni več,ali samo še zlatica raste, ker so preveč intezivno popaseni (žvad pač ne je strupenih rastlin), ali p araste neka čunga lunga trava ki jo 5x na leto pokosijo. V glavnem, gotovi smo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Kaj novega na tem področju?

Nek qrac je vzel v najem bližnji travnik in danes veselo polil. Do zdaj je bil vsaj 20 let mir. Neposredna bližina strnjenega naselja.
Naslednje leto ti vzemi v najem travnik in ga ne polivaj.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.539
5.086
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:Intezivno gnojenje travnikov vodi v propad vsega - oziroma smo že tam Pogljej naokoli, če še vidiš kje natur rastlinje na travniku t.i. alpski travniki. Tega ni več,ali samo še zlatica raste, ker so preveč intezivno popaseni (žvad pač ne je strupenih rastlin), ali p araste neka čunga lunga trava ki jo 5x na leto pokosijo. V glavnem, gotovi smo.
Predlagam, da se mesta preuredijo v naravno okolje kot je bilo pred tisočletji. Na območju Slovenije lahko preživi kakih 1000 ljudi, tako da vpliv ljudi na okolje ne bo prevelik. Zakaj neki v LJ na kongresnem trgu ni močvirskega travnika s krasnim raznovrstnim rastlinjem?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.149
113
Zakaj neki, ker vam je ljubši beton, da ni treba nič delat, pa da ni komarjev.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
jao jao....

kaj vse ljudi moti... najbolje da se živi od lufta. itak vse se dobi v sparu lidlu alpa tušu a ne? kmetij ne rabimo, obrti in proizvodnje tudi ne. ker se kadi, smrdi, ropota...

potem pa se joka in stoka da ni služb ni dnarja ni nič...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.539
5.086
113
Brez "hiper" proizvodnje je možno preživeti enega odraslega človeka na nekaj ha kmetijske površine. Torej je treba število prebivalstva naglo zmanjšati. Boš ti, ki si tako brihten, prevzel to nalogo in določil, kdo je za odstrel?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.184
3.645
113
Marlbor
Računalnik je nujno potreben, če si hočeš hamburger naredit s 3d printerjem.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.539
5.086
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi: imaš prav nobene proizvodnje ne rabimo. še najmanj pa kmetijske. upam da takoj ugasneš računalnik, podreš hišo in greš živet v gozd
Mislim, da nisem nič takega napisal.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.539
5.086
113
Se mi je zdelo
smile-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Meni govoriš?

Lej, jaz sem zrasel gor na kmetih in vem kako stvari potekajo.

Stvar je v tem, da ko sem kupil parcelo se je okoliške travnike pač kosilo, kakor se jih je.

Do pred kratkim, ko je nekdo dobil v najem in je začel zasmrajat.

Travnik ob moji hiši kosi svak 3x letno brez gnojenja, oni bo 4x. Katero travo živina raje je, veš verjetno sam.

Pa saj me ne bi motilo, če bi gnojil pred dežjem, ker se naslednji dan skoraj ne voha. Problem je, ker bo smrdelo en teden, temperature pa na 30 st. C.
cry12bpy.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Kaj novega na tem področju?

Nek qrac je vzel v najem bližnji travnik in danes veselo polil. Do zdaj je bil vsaj 20 let mir. Neposredna bližina strnjenega naselja.
Naslednje leto ti vzemi v najem travnik in ga ne polivaj.

Dobra ideja, ampak verjetno neizvedljiva. Lastnik RS, on pa največji kmet tu.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.539
5.086
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:Travnik ob moji hiši kosi svak 3x letno brez gnojenja, oni bo 4x. Katero travo živina raje je, veš verjetno sam.
Da niso na dolenjskem res izumili perpetuum mobile
sprasujem se.gif
Izločke od živine pa svak verjetno vozi kar v čistilno napravo?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.149
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
pepe ni to letelo nate ampak na unga modrovalca ki nebi imel proizvodnje, obrti, kmetijstva... pač tipično...

Tipičen novodobni sprani kmet, ki nima pojma kajpomeni "nazaj k naravi" in da je to ratala vrednota,ki si jo marsikdo ne more več privošči. Noben ne piše, da ne sme biti produkcije. Pač, potrebno radiklano zabit nekoga brez argumentov. Hiperprodukcija nas bo oziroma nas je že pokopala. Ti pa si to razlagaj kakorkoli hočeš. Dapri nas kmet z normalno obdelavo zemlje kao ne more več preživet je ravno to o čem pišem. Pojabala nas Španija in Italija in ostali ki so pojebali zemljo in ljudi tam okoli. Ti pa meni soliš pamet. Sebi jo daj raje.

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:Travnik ob moji hiši kosi svak 3x letno brez gnojenja, oni bo 4x. Katero travo živina raje je, veš verjetno sam.
Da niso na dolenjskem res izumili perpetuum mobile
sprasujem se.gif
Izločke od živine pa svak verjetno vozi kar v čistilno napravo?

Vedno se pri nas najde nekdo ,ki mu nekaj ni po volji, potem pa dela zgago po forumih
evil.gif

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.023
3.681
113
Kaj si pravzaprav sploh želel povedati s tem?

Če že omenjaš nazaj k naravi je Gnojevka vsekakor bolj naravna kot umetna gnojila. Gnojiti pa moraš če želiš biti konkurenčen in preživeti. Brez gnojenja bi moral obdelati najmanj 2x toliko površin kar bi pomenilo ogromno dodatnega dela, porabe goriva itd..., ki ti jih ne bo nihče plačal.

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.149
113
Da bi se hiperprodukcija (intezivno gnojenje in košnja to je) hrane in ostalega zmanjšat, pa bi bilo življenje lepše.