"Dejanski lastnik" je mogoče v tem kontekstu ne najbolj posrečen prevod angleške besedne zveze "ultimate beneficial owner".
In lastnik v poslovnem registru ni nujno UBO. Slednji je po pravilu fizična oseba, ki obvladuje podjetje (ali verigo), pa niti ni nujno da je lastnik v pravem pomenu besede.
Če zanemariva skrivalnice, ki so bile prvotni razlog za uvedbo tega registra (kar btw ni zraslo na slovenskem zelniku), je enostaven primer Softi Trade doo, katerega lastnik, naveden v poslovnem registru, je Softi Holding ltd. Lastnik holdinga pa je softi asfalter.
V poslovnem registru je torej naveden Holding, v RDL pa je tvoje ime.
"Finančna uprava (Furs) je do zdaj že 262 poslovnim subjektom in njihovim odgovornim osebam izrekla globo, ker se niso vpisali v register dejanskih lastnikov. Seštevek vseh izrečenih glob je več kot 1,7 milijona evrov."
Bo večidel držalo ... Ostali sektorji JS za razliko od prenapihnjene JU so pa podhranjeni - gasilci etc ...Pri nas žal javni upravi nikakor ne prebije, da bi morali biti servis v službo državljanom.... kot je javni sektor Slo...
Hm, zakaj tocno se gre tukaj? Katera je ta izjema, zaradi katere si tozil?
to nima direktne veze.In kaj si ti? Direktor ali lastnik?
nedovoljeno reklamiranje ...eni so mnenja, da bi zadeva skoraj sigurno padla na sodiscu in da pritozba absolutno...
Register dejanskih lastnikov – plačilni nalog & globa | Odvetniška pisarna Križanec
Prejeta kazen oz. globa zaradi ne-vpisa v register dejanskih lastnikov (ZPPDFT-1)www.odvetnik-krizanec.si
ja...nedovoljeno reklamiranje ...
ne reklama na alterjuja...
ni bil moj namen reklama. Takrat, ko sem linkal zgolj in samo mnenje.
In naj tisti, ki lahko, to pobrišejo.
Kaj pa stroški postopka in (tvojih) odvetnikov? Je kaj plačala država oz. poraženec v postopku ali ti nekaj stroškov kljub vsemu ni ušlo?No 2019 sem se na kazen pritozil...
In dobri dve leti kasneje, dve obravnavi na sodišču in nekaj 100€ za odvetnike je tale moja zgodba dobila epilog.
Sodišče pravi: “na podlagi 1. točke prvega odstavka 136. člena Zakona o prekrških USTAVI, ker dejanje NI prekršek.“
eh ja... takle mamo . ta vikend bo kr ena boljša butelka padla.
Načeloma dobi stroške povrnjene, jih bo odvetnik s stroškovnikom zahteval od države.Kaj pa stroški postopka in (tvojih) odvetnikov? Je kaj plačala država oz. poraženec v postopku ali ti nekaj stroškov kljub vsemu ni ušlo?