Vozniki "premium" znamk- NEUMNI?

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
dejansko sploh ni res? daj naštej avtomobile, ki si jih že vozil v življenju in to tko, vsaj 100km po avtomobilu. če že nočeš povedati kaj dejansko voziš, kaj si lahko privoščiš me res ne zanima.....

res me matra po čem sklepaš da je isti sh1t se vozit v cliotu '07 ali pa hhmmmm... npr. bmw1 '07, da ne bomo ravno različnih razredov primerjali.....

Kdo kaj pravi da nočem povedat (tukaj lahko v končni fazi napišem karkoli), imam hondo civic in megana,

dosti vozil naslednje: volvo s40 t5, tastovega lexusa ls430, VOlvota XC 90, na smučanje lani z novim bmw730,...to je to menda, kaj več se ne spomnim...

glede cliota in Bmw 1...ne sklepam da je isti shit , ampak 1 je priblizno 2x (in se vec) drazja od cliota in to nikakor ne more odtehtat , kao boljsi uzitek pri voznji (niti varnosti , zvezdic mata enako) Komot pa lahko primerjaš enega BMW 1 in Megana, cena je tu tu,

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.775
113
res je, napišeš lahko karkoli... ampak recimo, da je vse resnično... pol mi pa sploh ni jasno, kako imaš lahko takšno mišljenje, kot ga imaš.... eh, nevermind.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Glej... Okol premium in nepremium...

Moja mama ima 62 let. O avtih ve toliko kot jaz o gojenju rož, do zalivanja mi je jasno, pri fotosintezi pa se že pošteno lomi...

In moji mami je rajn vseeno kaki avto ima, in rajn vseeno ji je kako zgleda, zadnje čase je navajena na klimo ker ima težave z
vročimi dnevi in to je tudi vse kar mora njen avto imeti, in ji je vseeno al se pelje v mesto s S600 ali Kio Pride, za njo je avto avto,
klima, in recimo da varnost, tu se pa konča, torej to dvoje, in da je cena čimnižja ker pač nič ne vidi na avtu pri njenih 4k km na leto.

In ko je bil primer, da je malkom s tedanjo 02' trojko (bol osnovne verzije) zaparkiral maminega kanguja, ki smo ga vzeli zaradi drsnih vrat ker so shopping friendly, so mamca v lokalno trgovino leteli z mojim. In tut v bližnje mesto 14km stran če je blo kaj na hiterco... Danes sicer več ne vozi mojega avta, ker smo parkirni problem
rešli tako daje malkom 4 cimprese vun f00kno in tlakoval, se mamca več z mojimi sedanjimi avti ne vozi več... Kadarkoli je debata o avtu,
vedno reče, da bmwja pa je res najraje vozla od vseh avtov. (pa nasploh sovraži vožnjo)

In ko ti tako stvar pribije 62 letna ženska ki na vozilu ne vidi druga kot 7 kolesa in pedalke in ne loči metalik od navadne...
Mislim da sem dovolj povedal.

Mamin kangujčič je mel orng več opreme od takratnega bavarca.

Ko voziš nemški (premium) avto, po 100km prec veš kam je šel tisti extra denar.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
lepo si ga direktno

jaz bi sicer vezl BMWja, audi ne sploh, še raje pa k Arminu po tole http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4353959&show=1, če že.
smile-1.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.243
4.801
113
Jaz sem bil dolgo zagovornik majših avtomobilom pa recimo novejših, moje mišlenje je bilo saj se v novem Cliotu ali pa P206 pelješ isto dobro kot v 7 let starem Passatu ki staneta približno isto denarja, mogoče celo večji manj!

Treba je v račun vzeti da večji avto načeloma stane več. poraba, registracija, servisi... ampak to ni 5x več!!!

Tudi sam sem kupil novega P206SW ker sem hotel imeti nov avto, situacija je nanesla da sem ga prodal, kupila takrat Passata
za manj denarja in se z ito porabo vozil bolj udobno in pa predvsem varneje, več pasivne in aktivne varnosti, za servise sem pa dal malenkost več... Sebe imam rad in se mi ne gre za imiđ, sedaj vozim Laguno l2001 in je ne zamenjam za nobeno malo gajbico več!

Pa sem bil prej skoz pameten mojim kolegom ki so kupovali, Omege, Passate ipd, sedaj ko sem sam uporabnik vem zakaj.
Ja starejši avto se mogoče kaj več pokvari, vsako stvar je potrebno vzeti z doleočeno mejo razuma, tudi avto z 7letno garancijo
nima zastonj vzdrževanja, hudič je velikokrat skrit v detajlih!

Kar se pa tiče šrimerjave današnje nesreče... 18 let star Golf II ali pa Punto 2010 letnik, od leta 99 naprej se je res veliko naredilo na varnosti avtomobilov in če se udarita dva taka je rezultat jasn, Golf je en razred višji, samo je že predpotopen pa nič težji od puntota, teža vozila oz kinetična energija zelo vpliva pri prometni nesreči. Če bi pa primerjal recimo BMW serije 3 letnik 2005 ali pa Punto letnik 2010 je pa jasno da bo punto potegnil ta kratko, pač velikost tukaj res šteje in ne se slipit da če imaš novega malčka da si tako varen kot v starejšem večjem avtu... Moja 10let stara laguna v takem trčenju v varnosti pošiša punteka, clia ali pa tud Polota l 2010!

Vsem želim srečno in varno vožnjo, ampak prvo je treba poskrbet zase!

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
Sam nikoli ne bom kupil novega (razen mogoče ko bom v penziji, če sploh pridem do tja), ker za 8k€ (koliko je stal moj), ne dobiš karavana dolgega 4.8m, 96kW moči, itd...

Sam avto ne vidim kot nek statusni simbol, samo da je prostor, moč, dobra lega in zanesljivost, za kar se je Ford zaenkrat izkazal kot dobitna kombinacija.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
glej, zgornja dva kalibra sta ti tipična predstavnika tukajšnje kaste. ona2 ko kupujeta avto, kupujeta "kak se pelješ". in potem ti prodajata umotvore tipa "ko veš zakaj si dal več bla bla bla".
Vsak drug normaln človek pa polek tega da kupuje "kak se pelješ", kupje recimo nov tako: kupiš svež proizvod po zadnji varnostnih standardih, dizajnu, kupiš sigurnost ki pride zraven novega avta, kupiš garancijo, kupiš vonj po novem avtu.

Ko kupiš rabljeno 5-10 let staro renglo, konkretno iz zgornjega linka, kupiš od Armina po vsej verjetnosti: 3x skotano meco, možno da vkradeno v španiji, noter 5x pokozlano in na hitro spucano z viledo, občutek da nimaš pojma kdaj je bil zadnji servis narejen, ali ima res 128.000 km, ali pa mogoče le pol miljona, le kako je bil vzdrževan, če je sploh bil, bo mi zaradi tega mašina riknila čez 3 dni,...
kupil pa si "kak se pelješ" in sosedu goflo dol zapreš ko namesto novega opla pripelješ relikt prejšnjega desetletja. Pustimo zdaj to da boš opla tankal in vozil naslednjih 5 let, meco pa šraufal 1x mesečno, ker pri taki starosti stvari prej crkujejo, ni pa seveda nujno.
Vse to sploh ni važno, ker važen je en sam samcat kriterij in ta je "kak se pelješ"
bonk.gif

In če se že navežemo na šolski primer malkoma. tega trojkača sem vozil slabih 9 let. Res je kar si napisal, voziš se res udobno. Za tiste čase. To udobje dosegajo danes razred nižnji avtomobili. Ampak da zdaj kupim bmw 3 2003 letnik, namesto recimo nove opl astre? bodite resni no

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
uf zdaj pa ste malo zabredli...

bmw letnik 2003 --med 5 in 6k€, kakšno astro novo dobiš za ta denar? hvala

druga stvar, poknila sta se golf 3 in novi punto. avta sta po današnjih standardi h istega velikostnega razreda, 15 let razvoja pa tudi naredi svoje, tako da pretiravati nikar... iz 3 do 5 let starih avtomobil ste prileteli na 15 do 20 let starih,super, only on Alter. Malcom sem na tvoji strani, res da redko a tokrat maš ded prav.

ostali tipi pa dalje travme izživljat, ker pač nimate in nemorete, ali jajc ali pa denarja.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
par jurjev razlike? to je bla na hitro primerjava, bistvo mislim da ni težko dojet

pipo

Majstr
19. mar 2008
930
441
63
in kako je točno definicija premium vozila?
confused-1.gif

kw, cm, ali samo znamka ? če je npr. nova bmw3 spada med premium, 10 let rabljena še je premium ali že ven pade ?
grims-1.gif

da se ne naserjem pri naslednjem ....

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.775
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
par jurjev razlike? to je bla na hitro primerjava, bistvo mislim da ni težko dojet

mogoče malce prehitra, bistvo sm pa dojel...drugače pa dejansko ne vem za koliko se dobi novo astro s solidno opremo, ne pa da ma zadaj šipe na roke za vrtet
bonk.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
ja po tukajšnjih definicijah je 10 let stara švabska podrtija premium vozilo
zmaga.gif

nova kia pa po teh kriterijih niti na cesto ne sodi

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:

mogoče malce prehitra, bistvo sm pa dojel...drugače pa dejansko ne vem za koliko se dobi novo astro s solidno opremo, ne pa da ma zadaj šipe na roke za vrtet
bonk.gif

ne boš verjel, tudi večina premium trojk prejšnje generacije ima zadaj šipe na ročni pogon

I

Izbrisan uporabnik #488

Kateri avto pa ima danes "malo" opreme in udobja?

Pa o kakšni opremi je to govora?
smile-1.gif

Raje novega s 7 let garancije kot zdrsanega švaba, ker ko te tam na servis povabijo, je kar boljše da ga tam pustiš.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.775
113
torej daš za solidno opremljeno astro ("top" oprema in močnejši motor) okoli 18-20k€.. no za ta denar pa že raje kupim kaj drugega kot pa astro
grin1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.775
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
ne boš verjel, tudi večina premium trojk prejšnje generacije ima zadaj šipe na ročni pogon

vem, vem, še predobro... me vsakič spravijo v smeh
grin1.gif