Vozniki "premium" znamk- NEUMNI?

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Ko prebiram poste tukaj na alterju o avtomobilih mi vedno pride na misel da so vozniki, kot se sami imenujejo, vozniki "premium znamk"-- NEUMNI...

Zakaj, zato je več razlogov.
1. Ponavadi si kupijo rabljen avtomobil brez garancije, uvožen kdo ve od kod in potem vsem ostalim nakladajo kako so naredili pameten nakup in da je to najboljše kar dobiš za svoj denar.
2. Vedno ko kdo vpraša za nasvete o nakupu, na tem VSEZNALSKEM Alterju, pridejo na plano pametnjakoviči, ki priporočajo 5 let starejši "premium" avto, kot recimo 5 let mlajšega francoza ali bog ne daj korejca....Kajti vsi imajo že neke izkušnje v preteklosti, kako so jim ti avti slabo služili, če ne to pa poznajo nekoga ki jim je ta avto že zružo. Zakaj imajo potem BMW, Audi, mercedes sploh servise ce so to uberavti....
3. Če si že kateri od teh ALter premium voznikov, privošči novi avto, se nikoli ne vpraša da bi dobil za polovico manj denarja enako dober avto vendar drugega proizvajalca...odgovor je vedno, da dobiš pač več avta. Da si sposodim temo o novem Mercedesu c klase, moreš kar globoko poseči v žep in si privoščit E-ja da imaš to, danes že popolnoma vsakdanjo stvar...ampak premijaši te bodo še vedo prepričevali da je avto uber avto...

pa še kar nekaj takšnih stvari je pri voznikih "premium" znamk, ki mi dajejo občutek da so ti vozniki precej neumni, bodisi vzvišeni, ker so si lahko privoščli 5 let starega BMW in ga bodo lahko vzdrževali samo zaradi tega ker sosed zna tudi take avte rihtat (namesto da bi si kupli novega z recimo 7 let garancije)...ali pa je to zgolj pregovorno slovenska zadeva, samo da sosed vidi, če bi bile te znakme tako drugo in tretje razredne kot vi tukaj pravite, nbi imela KIA najbolj zadovoljnih voznikov...pa tako pravi ADAC.

to sem moral napisat ker je bilo sedaj kar nekaj tem kjer ljudje vprašujejo točno o specifičnih atomobilih in na koncu vedno predlogi pristanejo na zjahanih "premium znamkah"

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.775
113
hehehe... in kaj pa ti voziš? sam tok za info da te bom znal opredelit
tongue-1.gif

Success

Fizikalc
5. sep 2010
538
185
43
1. Recimo, da kupujemo avto do 12.000€. Seveda so ljudje, ki za tak denar ne bodo kupili rabljenega avtomobila, ampak bodo kupili nov avtomobil z malo opreme in udobja. Nekateri ljudje pa za tak denar raje kupimo rabljen avtomobil, po možnosti iz tujine, ker dobimo VELIKO boljši, udobnejši avto, z VELIKO več opreme. Res pa je, da je avto dobro treba preverit in da zgodovina velikokrat ni znana! Jaz sem namreč kupil raje rabljen avtomobil, notri pa se peljem kot gospod (pa čeprav je peugeot in ne bmw)
tongue-1.gif

2. Nemški avtomobili so trenutno na vrhu lestvice glede nepokvarljivosti. Tako pač je in sprijazni se s tem. Več ali manj pa so dandanes vsi avtomobili dobri za povprečnega voznika.
3. Temu se reče luksuz. Zakaj bi kupil nekdo novega Fiata za 15k€, če ima lahko priznano firmo npr BMW. Tako pač je. Tudi pri urah vidiš, koliko damo na luksuz. Rolex ure.. Dražja je, rajši jo majo (da se s tem pač bahajo)
smile-1.gif
Pa naj se, če imajo denar.. Denar se pač mora obračat..
4. Zakaj se večina tako sekira, kateri avtomobil vozi njegov sosed, kako veliko hišo ima, itd.. Važno je, da se sam s svojim avtomobilom dobro počutiš, pa če je to italijan, francoz ali pa nemec..

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
hm, sej tvoje pisanje ima nek smisel, ne rečem..ampak

ampak, v 5 do 10 let starem "premium" se vozis bolje, lepše, udobneje, več opreme kot v novem 7let garancije kia naprimer.. To je dejstvo, in tu ne morš nič.

kdo je zdaj neumen?

Success

Fizikalc
5. sep 2010
538
185
43
Točno tako!

Večina od nas ima znamko avtomobila, ki mu paše, s katero je zadovoljen, in jo tudi uporablja. Eni so fani bmw-jev, drugi ne vidijo drugega kot audi-je, celo fiat ima svoje fane.

Verjetno pa ti, avtor teme, želiš povedati, da si ne moreš privoščit dobre, priznane znamke avtomobila, in si šel jokat kar sem na forum?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Meni je tudi žal, da sem kupil novo Hondo in ne raje rabljenega BMW (tudi prej smo imeli stalno BMW), bi bilo bolje.

Tega nekdo ki stalno vozi nek nižji razred enostavno ne razume, gleda samo moč motorja in tiste airbage in misli da je vse isto. No pa ni.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
tip ima dostikrat težave, sploh s tistimi, ki se bolje znajdejo v lajfu oz.uspešnejši od njega.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
še ena nesreča, novi avto VS stari.... novi avto (punto??) je prevrnilo cel pref..kan, pa je tip peš zbežal...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Tle nimaš kaj. Tehnika je kar se tiče zaščite potnikov blazno napredovala. To še ne pomeni, da je 5 let star premium bolj nevaren od kie. Lahko pa je, če trofiš kakšno staro generacijo. Ali takšnega, ki je že bil razbit.

Moje mnenje je: če se ne voziš veliko je rabljen avto kakšen razred višje ok nakup. Če si pa stalno na cesti nimaš pa kaj razmišljat o mogoče že zvoženi kanti neznanega porekla...

Success

Fizikalc
5. sep 2010
538
185
43
Ima pa moj oče vw, tudi nekaj prijateljev ima nemca, zato vem, kakšna je razlika med temi znamkami!
wink-1.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Success pravi:
Verjetno pa ti, avtor teme, želiš povedati, da si ne moreš privoščit dobre, priznane znamke avtomobila, in si šel jokat kar sem na forum?

no glede na to butasto izjavo imaš pravi karakter za premimum voznika

glede tega kaj si lahko privoščim in kaj ne, pa se kar nič ne sekirat...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
v mislih nimam razsute 3jke ki je zašvasana iz treh avtov pa prevoženih 500.000 km na 200.000 podlage
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.775
113
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik Success pravi:
(pa čeprav je peugeot in ne bmw)
tongue-1.gif

peugeot je drugorazredna znamka, zato načeloma ne spadaš med "premium" voznike

poizkusimo še enkrat... ti pa voziš katero znamko? ne kaj si lahko privoščiš temveč kaj voziš.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
No pa ni.

no točno ta del mi nebo nikoli jasen...to je pač tisto nedefinirno "nekaj več" ki je samo v glavah teh voznikov, dejansko pa sploh ni res

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.775
113
dejansko sploh ni res? daj naštej avtomobile, ki si jih že vozil v življenju in to tko, vsaj 100km po avtomobilu. če že nočeš povedati kaj dejansko voziš, kaj si lahko privoščiš me res ne zanima.....

res me matra po čem sklepaš da je isti sh1t se vozit v cliotu '07 ali pa hhmmmm... npr. bmw1 '07, da ne bomo ravno različnih razredov primerjali.....

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
No pa ni.

no točno ta del mi nebo nikoli jasen...to je pač tisto nedefinirno "nekaj več" ki je samo v glavah teh voznikov, dejansko pa sploh ni res

Ko boš kdaj dlje časa vozil 'premium' avto, se pa spet javi. Do tedaj se pa kar lepo tolaži, da ima tvoj fičo vse, kar imajo veliki.