Vozi po AC v napačno smer

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
kaznoval bi ga do amena tako da ostane brez vozniške, ker očitno več nima psihičnih sposobnosti da lahko normalno vozi
A pol, ko bi ga kaznoval, bo pa tisti dobil psihične sposobnosti nazaj?
Rešitev je preprosta: ko te dobijo vozit ob odvzeti vozniški, ostanek odvzema presediš v zaporu. Ne glede na okoliščine, ne glede na familijo, službo. Sedet pa pika.

Ne, ampak bi se vozil naprej brez izpita.
Tist, ki je sposoben kršit predpise glede varnosti (hitre vožnje, nepravilna smer na AC, pijača..) je sposoben kršit tud tist člen, ki mu prepoveduje vožnjo brez izpita, ta še najmanj vpliva na varnost.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ja, sej, jaz tudi lahko rečem, da sem se motil, ko sem vrgel bombo na osnovno šolo.
ne-ne-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:

Kdor se enkrat zajebe in na tej cesti pomotoma zapelje kontra, tega ne bo nikoli več naredu. ?
Od kolega znanc se je v enem letu dvakrat. Prvič se je samo poškodoval, drugič pa ubil. Tko da tretjič ne bo več.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Pa tud ne gledaš skoz v števec, da ti ne bi hitrost mogla nezavedno malo čez omejitev narast.
Če ti hitrost malo in nezavedno uide čez omejitev, te policaj ne bo kaznoval. Kaznoval te bo za malo večje odstopanje. In če ti nimaš osnovnega občutka v avtu kolk pelješ, zanesi vozniško nazaj in lepo na avtobus.

Motiš se. Večino kazni policaji pokasirajo ravno od množice majhnih prekoračitev, ki ne vplivajo bistveno na prometno varnost. Pravih divjakov pa dobijo le malo, jih je pač težje dobit. bo prej dobil 100 takšnih, ki prekoračijo hitrost do 20km/h, kot pa enga ki jo prekorači za 50km/h, merijo pa ponavadi itak tam takoj za tablo, ko je še daleč do prvih hiš.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Rešitev je preprosta: ko te dobijo vozit ob odvzeti vozniški, ostanek odvzema presediš v zaporu. Ne glede na okoliščine, ne glede na familijo, službo. Sedet pa pika.

Kolk pa za tiste cigane, ki izpita še nimajo, pa se vseeno vozijo? Pa še predpisov ne poznajo?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Motiš se. Tudi če bo zagrožena kazen sejkanje glave na giljotini, se bodo pomote še vedno dogajale. Veš človek se moti in to je človeško..
Torej višje kazni, ki jih tako vneto zagovarjaš ne bodo pomagale?

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Motiš se. Večino kazni policaji pokasirajo ravno od množice majhnih prekoračitev, ki ne vplivajo bistveno na prometno varnost. Pravih divjakov pa dobijo le malo, jih je pač težje dobit. bo prej dobil 100 takšnih, ki prekoračijo hitrost do 20km/h, kot pa enga ki jo prekorači za 50km/h, merijo pa ponavadi itak tam takoj za tablo, ko je še daleč do prvih hiš.
In koliko je procentualno tistih, ki prekoračijo hitrost med 10-20km/h in tistih med 40-50km/h?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Ti si hujši ko stardec. Če človek spregleda kup znakov za avtocesto, obvezno smer, prepovedano smer in še kaj, poleg tega pa ne zazna tipičnega uvoza za avtocesto, je pač zrel za odvzem vozniške. Nič drugega.
Ni treba kup znakov spregledat. Pri tipičnem uvozu na avtocesto je dovolj da spregledaš samo en znak prepovedana smer in prevoziš kakšno črto, pa si na nasprotnem pasu.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Citat:
In koliko je procentualno tistih, ki prekoračijo hitrost med 10-20km/h in tistih med 40-50km/h?
Po mojih ocenah je razmerje vsaj 10kratno če ne več , bi pa bilo zanimivo dobit podatke, koliko kazni so policaji izrekli po členih in točkah. Gotovo policaji vodijo to statistiko. Pa teh podatkov ne najdem na strani policije. Jih veš mogoče ti?

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Na žalost mi ni znano ker ne delam na tem podrčju, ampak težko verjamem, da se vodi evidenca izrečenih kazni po čelnih in točkah. Bi blo za vprašat kakšnega z uprave uniformirane policije. Se bom potrudil in malo povprašal naokoli.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Evo, gospod, ki zeli izslediti tega nasproti vozecega manijaka, ima novice (citat):

"Pred dobro minuto so me klicali z PP Grič.
Takole so mi razložili: Vozilo je bilo izsledeno in ustavljeno. Gre za nekega starejšega gospoda letnik 1930. Policiji je povedal, da je šlo za "zmoto".
Javni tožilec pa je rekel, da moj postopek pregona proti kaznivemu dejanju ne bo šel skozi ker gospod (pazi zdej) "NI BIL PIJAN" !!!!!
Sem vprašal, da če bi pa prišlo do nesreče in bi jaz umrl, pa bi prišlo do postopka?
Ja
OK
Toliko o naši zakonodaji. Policist je rekel, da pa bodo proti njemu na sodišču sprožili postopek obdolžitve povzročanja splošne nevarnosti.
O odvzemu izpita ni bilo govora, kot tudi ne o 100% postopka obdolžitve, ker jo lahko drž. tožilec ovrže.
Tako ostane pri kazni 250-ih evrov in pri "zmoti"
Meni pa ostane lahko samo še zasebna tožba proti gospodu, ki pa ne vem kako bi se izšla glede na našo zakonodajo glede take vožnje.
Vsekakor sem brez besed."

Komentarji?

LP,
PIC

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Evo, gospod, ki zeli izslediti tega nasproti vozecega manijaka, ima novice (citat):

Takole so mi razložili: Vozilo je bilo izsledeno in ustavljeno. Gre za nekega starejšega gospoda letnik 1930. Policiji je povedal, da je šlo za "zmoto".
Javni tožilec pa je rekel, da moj postopek pregona proti kaznivemu dejanju ne bo šel skozi ker gospod (pazi zdej) "NI BIL PIJAN" !!!!!
Sem vprašal, da če bi pa prišlo do nesreče in bi jaz umrl, pa bi prišlo do postopka?
Ja
OK
Toliko o naši zakonodaji. Policist je rekel, da pa bodo proti njemu na sodišču sprožili postopek obdolžitve povzročanja splošne nevarnosti.
O odvzemu izpita ni bilo govora, kot tudi ne o 100% postopka obdolžitve, ker jo lahko drž. tožilec ovrže.
Meni pa ostane lahko samo še zasebna tožba proti gospodu, ki pa ne vem kako bi se izšla glede na našo zakonodajo glede take vožnje.

Komentarji?

LP,
PIC
kaj pa bi ta gospod sploh rad? Mu je stardec pripeljal nasproti pa se ga je ustrašil in bi rad mastno odškodnino? Pa še tožil bi za davkoplačevalski denar.
Khmm, zato bi se morala najmanj zaletet. Sicer pa je avto zavarovan pa naj toži zavarovalnico.
Ampak po tej logiki bi se jaz lahko postavil peš nekje zraven radarja, beležil prehitre voznike in vsakega tožil in zahteval odškodnno, saj je s prehitro vožnjo ogrožal mene ob cesti. dokaz obstaja, saj so ga policaji ujeli na radar. LOL.
Sicer ne vem, kaj ima veze, al je bil stardec pijan ali ne, posledice so enake.

Zakonodaja je taka kot pač je, jaz jo nikoli nisem hvalil. Izgleda da je ceneje vozit po AC v nasprotni smeri kot pa v pravi smeri brez vinjete. Pač še en dokaz, da je zakon namenjen zgolj polnjenju proračuna. in da kazni še zdaleč niso v sorazmeru s težo prekrška (varnostjo) ki jo je kdo povzročil.
Tako po AC nasproti izgleda da plačaš 250€, za vožnjo brez vinjete 300€, pijan (brez drugih prekrškov) pa 950 € + izpit, za 81km/h takoj za tablo kjer še ni hiš pa 1000€ + izpit.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:

Ja
OK

Komentarji?

LP,
PIC
No vidiš. Jaz vam tukaj skoz vtepam v te vaše trde butice, kako je s takimi nenamernimi napakami. Očitno je tukaj na tem forumu polno telet ki ne zastopite in ne ločite namernih napak od nenamernih.
Kljukci pač, ki se imate za bolj pametne od vseh policajev in sodstva ter zakonodaje nasploh.
Še dobro da niso na sodniji tako blesavi kot ste nekateri tukaj.
Nevem pa zakaj si zmoto dajal pod narekovaj. A hočeš povedat da je starček namerno zapeljal kontra ali pa celo namerno delal samomor?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Citat:
--------------------------------------------------------------------------------

Uporabnik stardec pravi:

Kdor se enkrat zajebe in na tej cesti pomotoma zapelje kontra, tega ne bo nikoli več naredu. ?

--------------------------------------------------------------------------------

Od kolega znanc se je v enem letu dvakrat. Prvič se je samo poškodoval, drugič pa ubil. Tko da tretjič ne bo več.
Od mojga kolega znanec ma pa enga kolega, ki hodi k nekemu znacu po klobase, ki mu jih dela njegov kolega. Zdaj mu jih noče več, ker mu je prasec crknu.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
ti dam prav glede divjanja po cestah (kazni so čisto vredu tak kot so zdaj), sam da zagovarjaš vožnjo v kontra smeri po avtocesti. a veš kake posledice bi lahko bile, če slučajno pride do nesreče?
smirk-1.gif

vožnja v napačno smer v nobenem primeru ni prav, pa naj bo namerna ali "po pomoti". taki bi morali na psihofizične teste. in ja, se strinjam s tabo, bolj divjaki kot dedki in babice. že zaradi tega ker je privh več in ker se jim ostali promet ne more prilagodit. dejstvo je, da nihče izmed teh 2 skupin ni zmožen racionalno razmišlat.
smirk-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Da si na avtocesti ne rabiš videt nobenega znaka. Samo vedet moraš kako izgleda avtocesta kar avtomatično pomeni, da moraš peljat 130 ali manj. Nič več. Če tega ne veš, si nesposoben za vožnjo, hopla vozniška in avto.
Seveda. In tebi avtocesta enako izgleda tudi iz druge strani. samo znaki so vsi okoli obrnjeni. Ampak, to se ne opazi, važno da veš, kako izgleda avtocesta.