Vozi kdo Dacio Logan MCV/navadno?

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
berlingo bi bil 1.6 hdi z 90 km za 12.500.
tudi 1.4 bencin za družinsko vožnjo zadostuje. ne prehitevam več nikjer, če pa so ceste bojišča postale.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Zdaj se pa že odloči enkrat... citiram z sosednje teme;

"fusion bo imel motor 1.6 s 100 KM. dvomim, da bo s tem motorjem podhranjen. in ja, tako močnega dobim pod 11.000.
kot si prebral, sem očka, kar pomeni, da ne rabim neke zverine za hitro vožnjo, za prehitevanja pa bo moči dovolj."

rolleyes-1.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
lej, če bo moč za prehitevat, bom prehiteval. če je ne bo, ne bom.
tisto o fordu sem napisal, ker me je hotel nekdo prepričat, da avto nikamor ne gre. s 100 konji, pa da nikamor ne gre. nismo vsi schumacherji, da rabimo 600 km ali več.
če bi mel pač samo 75 km pod pokrovom, bi vedel, da se z družinskim avtom ne prehiteva.
rabim DRUŽINSKI avto. kolk gre, pa kak stoji v ovinkih, me briga.
saj berlingo z 90 km tudi ne bo dirkač. bo pa varčnejši. a dražji kot logan.
a misliš, da če bi se lahko preprosto odločil, misliš, da bi se tukaj pogovarjal z vami.
sprašujem in iščem nasvete, predloge, izkušnje.
kaj pa ti veš, kak jaz vozim. in to je povsem irelevantno ta trenutek. na koncu bom itak kupil tisto, kar bo ženi všeč in kar nam bo proračun omogočal. je pa fajn slišat druga mnenja, ki jih jaz pol doma predstavim in na podlagi tega bo tudi padla odločitev.
pa vse ostalo, kar še spada k nakupu avta.
tega pač ne delaš vsak dan/teden/mesec/leto/desetletje ...

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
tisto o fordu sem napisal, ker me je hotel nekdo prepričat, da avto nikamor ne gre. s 100 konji, pa da nikamor ne gre. nismo vsi schumacherji, da rabimo 600 km ali več.
če bi mel pač samo 75 km pod pokrovom, bi vedel, da se z družinskim avtom ne prehiteva.
rabim DRUŽINSKI avto. kolk gre, pa kak stoji v ovinkih, me briga.
saj berlingo z 90 km tudi ne bo dirkač. bo pa varčnejši. a dražji kot logan.
a misliš, da če bi se lahko preprosto odločil, misliš, da bi se tukaj pogovarjal z vami.
sprašujem in iščem nasvete, predloge, izkušnje.
kaj pa ti veš, kak jaz vozim. in to je povsem irelevantno ta trenutek. na koncu bom itak kupil tisto, kar bo ženi všeč in kar nam bo proračun omogočal. je pa fajn slišat druga mnenja, ki jih jaz pol doma predstavim in na podlagi tega bo tudi padla odločitev.
pa vse ostalo, kar še spada k nakupu avta.
tega pač ne delaš vsak dan/teden/mesec/leto/desetletje ...

KIA ceed (sporty) wagon.

Imas zdaj veliko akcijo. prostoren, nov, sodoben (mocni motorji) in 7 let garancije.

Jaz na tvojem mestu ne bi okleval.

Vsaj probaj ga pa ti bo dosti stvari takoj jasnih.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Z 1.4 ne moreš imet klimatske naprave, pa še marsičesa. V Loganu MCV sem se peljal samo enkrat. S Kijevskega letališča do Kijeva. Skoraj uro vožnje. V avtu nas je bilo skupaj s taksistom 7. Resda smo v prtljažnik lahko zbasali samo še štiri malo debelejše torbe z notebooki. Avto je bil solidno poskočen, v prometu nismo bili zadnji. Je bila pa 1.6 verzija. Glede na neravnine v cesti, smo se nazaj grede precej slabše peljali v novem Lacettiju karavanu.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Verjemi mi da otroke raje peljem v šolo v 1 leto starem nemcu kot pa v novi romunski škatli. Kakorkoli, s kakšnim motorjem pa gledaš MCV-jko? Pa ne rečti 1.4 prosim.
shocked-1.gif

Potem pa ti pravis, da je markoman tipicen slovenec
smile-1.gif

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Zdravo. Prejsnje teme nisem bral, zato tudi ne vem kaj te zene k avtomobilom takega tipa. Sam sicer Dacie ne bi kupil zaradi enakega razloga, kot si ga navedel ze ti. Po vsej verjetnosti pa je avto delovno zivince, ki bo delovalo dosti casa, saj sej kaj dosti itak nima kaj pokvarit... To mora biti pravi "ugly basatrd"
wink-1.gif
Ne vem sicer kaksen budget imas. Osebno bi raje izbral kaksno Skodo Roomster style 1.6. Ta sicer stane 14k eur, ampak sigurno dobis popust vsaj 1k+ eur.
Kaj pa Kia ceed?

Sipi

Pripravnik
14. avg 2007
290
0
16
43
Moj brat je imel Dacio.No plus tega avta je bil ogromen prtjažnik,ter pa veliko placa v notranjosti.Ko si vozil po makadamu je bilo kot da bi se vozil pa asfaltu in sploh ne čutiš lukenj,se pravi za slabe luknjaste ceste odličen avto.No brat se je po dveh letih vseeno odločil,da avto proda,ker je bil nepremičnina in ni upal prehitevati pa problem je bil,ker se mu je luščila barva.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Dobro pa kaj si ti zategjen do amena?

Ko bom mel kredit za stanovanje, ko bom živel sam... ravno takrat nebom delal tako neracionalnih stvari kot je nakup novega avta. Ampak zgleda da ti to tvoji mišji možgani ne dajo ravno kazat.

Pa dobro je.
cheer.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
samo ceeda ne dobiš tam pod 12 jurjev .. ali ?

SW osnovni je 13k, z klimo pa je takoj 14.500k. Če dobiš 2k popusta na tazadnjega se splača.
cool-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Na kii ne dajejo popustov. tudi kličejo ne za testno vožnjo, če se pri njih zmeniš. Tudi ko prideš ponovno se zmenit te ne jebejo 5%. Ne vem, kako sploh kej prodajo...

mene so totalno razočaral.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.566
335
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
tisto o fordu sem napisal, ker me je hotel nekdo prepričat, da avto nikamor ne gre. s 100 konji, pa da nikamor ne gre.
Hm, tisti nekdo sem bil jaz. In tisti nekdo je pisal o Fiesti 1.4 16v z 80KM in je napisal, da nikamor ne gre. Malce bolje boš moral začeti brati stvari.
smirk-1.gif
Zraven sem pa še dopolnil, da upam, da ne gledaš za 1.3, ker res ne vem, kako šele tisto gre.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.041
834
113
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Ja ok, je pač tipičen slovenec... glavno da je pri bajti nov avto, pa magari je to najbolj socialna varianta kaj jih je... samo da je novo! Takim itak ni pomoči ker se je več kot očitno že sam odločil kako in kaj, zdaj pa bi rad tukaj soglasje kako oh in sploh dober nakup bo naredil z novo Dacio. Mislim... jamra da ma že itak omenjen proračun, potem pa se spušča v nakup novega avta, kar je itak najbolj neracionalna stvar z finančnega stališčla. Pa dobro no, vsakemu svoje.

Ko že ravno omenjaš Forda;

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1703347

Kaj takega ali nova Dacia??? Me prav zanima koliko bosta oba vredna čez 5 let.
bonk.gif

Tota bo ja. Tipicen slovenec bo raje kupil 10 let starega zvozenega audija al pa bimerja, sam da je znamka. Nemci vso to šaro eksportirajo k nam. A si ze pomislo da oni dejansko kupujejo nove avte ?...

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Vbistvu sta 2 mnenji ponavadi tipično slovenski. Prva je "važno da je nemec" druga pa "važno da je nov avto".
rolleyes-1.gif

In kot si videl mu jaz ko predlog nisem dal 10 let stareg audija ali bimmerja.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

milojko

Zelenc'
16. okt 2007
27
0
1
Če že kupuješ družinski avto vsaj glej, da bo varen. Da ne boš mel na vesti koga, zarad stiskanja.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
dacia odpadla, ker je vsem v širši družini sicer lepa in je niti ne grajajo toliko, ampak je še vseeno romun. no, čeprav v bistvu ni, je francoz.
okej, pol pač ne. dacia bi bla 9600, kangoo 11.000, berlingo HDI 12.300.
zdaj se menim za kangooja, če še malo spustijo, ga vzamemo, drugače starši pomagajo, pa kupimo berlinga.
that's it
end of story.