Volvo v60 cc vs passat alltrack..

5. apr 2015
1.462
775
113
Hm..

Ne manjka mu extra kaj. Do 50kmh je bolj nepremičnina. 4x4 sem malo po snegu v breg šel pa ni občutka da je bil sneg. Pelje ko nič..

Porabo imam 7,7, nastavljeno imam na dinamik vsakič. Večino se jajcam po vaseh in krajih, do službe imam 27km regionalnih cest kjer ga tudi spravim na 160 včasih.. Varnostno deluje kar dobro.. Bremza ko nor haha..

Velik mi je dovolj za 4 člansko za naše potrebe. V90 bi bil tumač.

Enkrat se mi je odtok za šibedah zadelal da sem mel mokroto. Se je dalo relativno lahko rešit.

Ostalo pa se trenutno ne spomnem..

A bi še enkrat se za tega odločil... Dobro vprašanje haha.

• Všeč mi je
Reactions: Valhalla

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.515
472
83
Se moja 2c (za fwd dizel, 190KM).

Avto je top, problemov verjetno toliko kot pri vseh novih avtih: nic (tok-tok) ali pa ne ravno nic, ce imas smolo. Sibedah je zaenkrat suh, tudi amortizerji prtljaznika zaenkrat delujejo (dve napaki, za kateri vem, da se lahko pojavita).

Obcutek sploh pri bogatejsi opremi poseka marsikateri kvazi luksuz (npr. frisni a5 s top(?) opremo mi je v primerjavi z mojim v60 deloval ne ravno ceneno, ampak na enakem nivoju pa tudi ne). Hint ce kupujes: obvezno top sedezi (hlajeni, masazni).

Porabo kaze 6,4, pri voznji po omejitvah in s coastingom pade tudi pod 6. Vecinoma po relativno praznih avstrijskih AC. To omenjam zato, ker ko grem tistih 1x na mesec do LJ je vedno guzva, ne glede na cas.

Ce bi sedaj kupoval avto, bi vzel enako stvar: V60.s top opremo.

• Všeč mi je
Reactions: Valhalla
19. jul 2007
2.927
1.642
113
Se moja 2c (za fwd dizel, 190KM).

Avto je top, problemov verjetno toliko kot pri vseh novih avtih: nic (tok-tok) ali pa ne ravno nic, ce imas smolo. Sibedah je zaenkrat suh, tudi amortizerji prtljaznika zaenkrat delujejo (dve napaki, za kateri vem, da se lahko pojavita).

Obcutek sploh pri bogatejsi opremi poseka marsikateri kvazi luksuz (npr. frisni a5 s top(?) opremo mi je v primerjavi z mojim v60 deloval ne ravno ceneno, ampak na enakem nivoju pa tudi ne). Hint ce kupujes: obvezno top sedezi (hlajeni, masazni).

Porabo kaze 6,4, pri voznji po omejitvah in s coastingom pade tudi pod 6. Vecinoma po relativno praznih avstrijskih AC. To omenjam zato, ker ko grem tistih 1x na mesec do LJ je vedno guzva, ne glede na cas.

Ce bi sedaj kupoval avto, bi vzel enako stvar: V60.s top opremo.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.797
1.503
113
Včeraj sva šla gledat enga lepega ko strela, barva E0M. Tist, ko ve, ve. Smo ravno iz Švedske, kjer smo se nagledali mooseratijev. Z ženo sklepčna, notri je naš usnjeni next level, čeprav z manj prostora, se bomo zdajle počasi zičkov znebili in bo še za ene par let. Potem pa če bom dobil nekaj let starega popolnoma navaden dizel D4, bo še Volvo, če ne bo pa nekaj drugega, žal. Hvala.

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

dask

Majstr
21. sep 2023
536
593
93
No jaz sem pa odločen, da volvota ne bom imel več, vsaj novega ne.... moj je star 4 leta, kupljen nov, trenutno se identificira kot star fiat punto. Jermen škripa ob vsakem ugašanju, 2x na servisu, rešili nič. Stikalo za šipe mi je ostalo v roki. Vozni profili, ki jih lahko izbiraš, so včasih 3je, včasih 4je. Random izginja Individual profil. Zaščita pod motorjem odpadla sredi vožnje. Navigacija med števci se random ugasne, prav tako ekran sredi armature. Po nekaj sekundah škripanja se prižge nazaj. Senzor za dež ne ve, kaj bi sam s sabo, prav tako za dolge luči. In še je malenkosti, ki jih pri avtu v tem razredu ne bi smelo bit.
Moj zaključek po 4ih letih in 160.000 km je, da je bila prejšnja octavia boljši izdelek - RAZEN seveda pleha in rje. Edino, kar mi je v Volvotu boljše je motor in sama vožnja. Mogoče sem pričakoval preveč, ne vem...

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.797
1.503
113
pu**y magnet
1741943255973.png

5. apr 2015
1.462
775
113
Včeraj sva šla gledat enga lepega ko strela, barva E0M. Tist, ko ve, ve. Smo ravno iz Švedske, kjer smo se nagledali mooseratijev. Z ženo sklepčna, notri je naš usnjeni next level, čeprav z manj prostora, se bomo zdajle počasi zičkov znebili in bo še za ene par let. Potem pa če bom dobil nekaj let starega popolnoma navaden dizel D4, bo še Volvo, če ne bo pa nekaj drugega, žal. Hvala.
Kak pa zdej imaš?