Volitve 2026

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.135
2.837
113
No, super. Golobovi so tole početje plačali z rezultatom na volitvah.

Zdaj pa poglejte mal projekcije fiskalnega sveta, kam nas bo pripeljal, ta "interventni" zakon.

Trenutne projekcije so 1% dodatnega primanjkljaja letno. Posegi v pokojninsko zakonodajo tud neizbežno prinašajo slabšanje bonitete in s tem slabše zadolževanje, ki bo krvavo potrebno zaradi dodatnega primanjkljaja.

Nasploh mislim da pristop: "Oni so naredili proračunsko luknjo, ampak mi lahko naredimo še večjo", ni ravno to kar bi si morali želeti, neglede na to kdo je na oblasti."

Bomo pa malo zmanjšali odhodke. Rezerve v proračunu je precej, glede na to komu je vse Golob talal denar.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: jonny77 in MrDaco

Daniel

Guru
21. dec 2007
7.871
6.134
113
No, super. Golobovi so tole početje plačali z rezultatom na volitvah.

Zdaj pa poglejte mal projekcije fiskalnega sveta, kam nas bo pripeljal, ta "interventni" zakon.

Trenutne projekcije so 1% dodatnega primanjkljaja letno. Posegi v pokojninsko zakonodajo tud neizbežno prinašajo slabšanje bonitete in s tem slabše zadolževanje, ki bo krvavo potrebno zaradi dodatnega primanjkljaja.

Nasploh mislim da pristop: "Oni so naredili proračunsko luknjo, ampak mi lahko naredimo še večjo", ni ravno to kar bi si morali želeti, neglede na to kdo je na oblasti."
Lahko pa prerazporedijo fikuse poskrite po pisarnah na delovna mesta negovalcev in ostalih, ki jih v JS manjka. Glede na plačne razlike lahko tako ogromno prihranimo, brez da enega samega odpustijo. Ampak tam je treba dejansko delat, kar je za marsikoga nesprejemljivo, kaj šele, da bi bil manj plačan za krepko več dela.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: jonny77 in MrDaco

Daniel

Guru
21. dec 2007
7.871
6.134
113
Saj, ko pridemo do bistva problema se ustavi tako na levi kot na desni. Doslej so zadevo flikali z višanjem davkov, ne vem, če bo šlo tako naprej.

• Všeč mi je
Reactions: delavec44

zakon

Guru
16. maj 2008
9.669
1.238
113
toti Maribor
Vlada v odhajanju je samo dvigovala davke, bruto/neto se je poslabšal... na koncu imam manj kot sem imel prej...
Pa še so obljubljali za naprej... kaj sem imel boljšega življenja, boljših državnih storitev? žal je šlo še na slabše
Kaj je delala vlada? dvignila plače javnem sektorju, naredila luknjo v proračunu, brcala gospodarstvo vsake 10 min, božičnica plačaj čez 5 min, dvigni minimalca za naslednji mesec,... zdravstvo še bolj razpada, čakalna vrste so daljše
Saj tvoja jih bo, pa sedaj vstran jemala. Samo na napačni strani. Revež bo še vedno revež, elita pa bo še bolj elitna! Pa zdravstvo bo sedaj porihtala, tako da bodo dvoživke zmanjševale čakalne vrste:valjamse:. Pa zdravniki bodo sedaj lahko dežurali po 10 ur v javni bolnišnici, potem pa še za kakih 8 ur šli še malo privat.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
8.093
1.673
113
Marsikatero podjetje je tako, nekatera pa enostavno ne ustvarjajo dovolj dodane vrednosti, da bi lahko ponudila višje plače. Kaj potem s tistimi, jih izgnat in delavce prezaposlit v JS?

Meni je odkupna cena produkta že padla za 14 centov na liter (ali po domače 2500 eur na mesec), pa se to na polici v trgovini nikjer ne pozna, niti se ne pozna pri repromaterialu, kjer cene ravno tako sledijo povišicam, ki jih določa JS, ker se z vsakim dvigom plač v JS podraži vse v državi.

Mi bomo pa malo Coperfilda pa malo Daniel Šmid Danny in bomo videli kako dolgo bo šlo takole.
Torej 20 kvrav molznic ?

Drugace pa cene mleka v trgovinah padajo.
Si kaj razmisljal o mlekomatu ?

zakon

Guru
16. maj 2008
9.669
1.238
113
toti Maribor
Meni je odkupna cena produkta že padla za 14 centov na liter (ali po domače 2500 eur na mesec), pa se to na polici v trgovini nikjer ne pozna, niti se ne pozna pri repromaterialu, kjer cene ravno tako sledijo povišicam, ki jih določa JS, ker se z vsakim dvigom plač v JS podraži vse v državi.
In to, da je tebi padla cena za14 centov je kriva prejšnja vlada. Nam lahko razložiš, kako? Kolikor jaz vem imamo tržno gospodarstvo.

kajn

Guru
5. okt 2007
3.409
2.386
113
Iskajoč brata
Saj tvoja jih bo, pa sedaj vstran jemala. Samo na napačni strani. Revež bo še vedno revež, elita pa bo še bolj elitna! Pa zdravstvo bo sedaj porihtala, tako da bodo dvoživke zmanjševale čakalne vrste:valjamse:. Pa zdravniki bodo sedaj lahko dežurali po 10 ur v javni bolnišnici, potem pa še za kakih 8 ur šli še malo privat.
sorry napačno sem napisal...
nova vlada ne bo nič porihtala, bo pa manj škode naredila, kot je je trenutna....
Nič ne bo boljše, dokler se ne bo vlada lotila zmanjševanju javnega sektorja in vseh pijavk, ki sesajo naš denar... to pa ne bo, ker se bojijo za svoje dohodke + naščuvali bodo vse kolesarje na ceste...

Če ti misliš, da je ta vlada delala za reveže.... se pa nažalost motiš... nič več mu ne ostane na koncu meseca, raje manj...

Daniel

Guru
21. dec 2007
7.871
6.134
113
Torej 20 kvrav molznic ?

Drugace pa cene mleka v trgovinah padajo.
Si kaj razmisljal o mlekomatu ?
Periferija, odpade. Še to kar sem ga za 70 centov dal, če je kdo prišel iskat, ni šlo niti 50 litrov v par mesecih. A da so celo pričele padat v trgovini? Zelo zanimivo, doslej so zmeraj našli razlog, zakaj cene ostajajo visoke, ali je bila embalaža ali elektrika ali stroški dela.

Daniel

Guru
21. dec 2007
7.871
6.134
113
In to, da je tebi padla cena za14 centov je kriva prejšnja vlada. Nam lahko razložiš, kako? Kolikor jaz vem imamo tržno gospodarstvo.
V tržnem gospodarstvu se plače ravnajo glede na to, koliko ustvariš. Imamo pa zraven tržnega gospodarstva tudi javni sektor, kjer pa se plače, božičnice in regresi ravnajo po tem kako blizu so volitve. In nihče ne vpraša ali smo v tem tržnem gospodarstvu ustvarili dovolj, da lahko pokrijemo te višje stroške, ali nismo. Rezultat pa je luknja. Z rastjo plač v JS rastejo mesečni prispevki tudi v tržnem gospodarstvu in tukaj nihče ne vpraša ali boš lahko plačal ali ne in, če se ti 2500 eur mesečno manj in višji stroški repromateriala kaj pozna pri tem ali ne.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.885
3.047
113
57
Planet zemlja
www.posta.si
Včeraj sem po TV poslušal dr. Breclja. Pa vas sprašujem: Je tip totalni prevarant in lažnivec ali pa ima prav? Argumentirano je popolnoma raztrgal interventni zakon, sploh v delu, kjer govori o zdravstvu?

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.875
2.324
113
Pomurje
sorry napačno sem napisal...
nova vlada ne bo nič porihtala, bo pa manj škode naredila, kot je je trenutna....
Nič ne bo boljše, dokler se ne bo vlada lotila zmanjševanju javnega sektorja in vseh pijavk, ki sesajo naš denar... to pa ne bo, ker se bojijo za svoje dohodke + naščuvali bodo vse kolesarje na ceste...

Če ti misliš, da je ta vlada delala za reveže.... se pa nažalost motiš... nič več mu ne ostane na koncu meseca, raje manj...
nekdo je klical Dannyja in glej ga zlomka je že tu