Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.924
1.297
113
Vojna v polnem razmahu, mi pa gledamo posnetke, vsake 3 dni enega, kako ukrajinci vmes uničijo kakšen tank ali pa kamion. Vmes pa 100 takih enot gre mimo. Ali kako je to v praksi?
Ali obstaja kje informacija koliko od dobavljenega orožja iz zahoda je sploh prišlo do frontne črte in je v uporabi? Ker se mi zdi, da je kar nekaj 'dobav' bilo uničenih še preden je šlo v uporabo. Zdaj me samo zanima ali ukrajinci mečejo kamne proti rusom ali imajo kaj konkretnega orožja ta moment?
Ker tole kar tako malo gledam, pa poskušam biti čim bolj objektiven, je precej zaskrbljujoče za ukrajinsko stran, posledično tudi našo tukaj, ker bo EU kar nažigala ukrepe do onemoglosti, vmes pa bo pretok nafte pa plina še kar cvetel in pritok denarcev rusiji...

• Všeč mi je
Reactions: sad in XXXL

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.101
6.119
113
Kako delujejo pripadniki AZOV, Kraken ipd: Podrobnosti o usmrtitvi vojakov AFU s strani odreda ukrajinskih nacionalistov v Novomihajlovki:

▪️Več kot 30 vojakov 25. bataljona 54. mehanizirane brigade oboroženih sil Ukrajine se je odločilo odložiti orožje in se predati po izvedbi ognjenih priprav na ofenzivo ruskih čet;

▪️Ukrajinski vojaki, ki so zasedli oporišče na območju Živalske farme, so po radiu pozvali poveljstvo ruske enote, naj prekine ogenj in zagotovi izstopni koridor;

▪️Približno ob 22. uri so vojaki oboroženih sil Ukrajine z belimi zastavami začeli napredovati proti ruskim položajem.

▪️V tistem trenutku je odred ukrajinskih nacionalistov, ki je na trdnjavo prispel z oklepnimi vozili , zadaj odprl navzkrižni ogenj na vojake 54. brigade oboroženih sil Ukrajine.

▪️Zaradi te usmrtitve je bilo smrtno ranjenih in ubitih 32 ukrajinskih vojakov .

I

Izbrisan uporabnik 474

Vojna v polnem razmahu, mi pa gledamo posnetke, vsake 3 dni enega, kako ukrajinci vmes uničijo kakšen tank ali pa kamion. Vmes pa 100 takih enot gre mimo. Ali kako je to v praksi?
Ali obstaja kje informacija koliko od dobavljenega orožja iz zahoda je sploh prišlo do frontne črte in je v uporabi? Ker se mi zdi, da je kar nekaj 'dobav' bilo uničenih še preden je šlo v uporabo. Zdaj me samo zanima ali ukrajinci mečejo kamne proti rusom ali imajo kaj konkretnega orožja ta moment?
Ker tole kar tako malo gledam, pa poskušam biti čim bolj objektiven, je precej zaskrbljujoče za ukrajinsko stran, posledično tudi našo tukaj, ker bo EU kar nažigala ukrepe do onemoglosti, vmes pa bo pretok nafte pa plina še kar cvetel in pritok denarcev rusiji...

Na začetku tudi so vsak sklaten avion ali heli, slikali, zraven group foto pa ne vem kaj še vse. Zdaj Ukrinform (ali pa Kyev "independent") objavi, da dnevno sestrelijo vsaj 2 letala, ampak slik pa od nikoder :sprasujemse:Še na Telegramu so se preusmerili na skorajda izključno prikazovanje in onaniranje na več dni/tednov/mesecev stre fotke trupel Ruskih vojakov...
Rusija se je domnevno bolj preusmerila na uničenje zalog municije, kot na samo opremo. Zato tudi AFU jamra, da nimajo več municije in da morajo "šparat" - pa čeprav dnevno obstreljujejo center in rezidentni del Donbassa, kjer sploh ni bojev.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
"Drkhanje" na to, da neka fiktivna oseba raztura po zraku v svojem zračnem prostoru se meni sploh ne zdi čudno. Da pa nekdo tolče, ropa, posiljuje na tujem .... je pa malo perverzno oz. kar snuff. Če ti je to cool bi se vprašal po mentalnem zdravju.
In ti imaš vgrajen filter, da loči fiktivne osebe in serviranje laži od realnosti? Samo uporabljaš ga zgleda bolj malo, a?
Ne spremljam vojne aktivno, ker, kot sem rekel, se me ne tiče... Preletom ta forum, občasno 24h odprem pa kaj preberem, sem ter tja slučajno naletimo na kak članek, bodimo iskreni, izogniti se temu je kar težko, kar je razumljivo... Ampak... Po vsem prebranem, Ukrajina zmaguje, Rusija izgublja. Ne vem zakaj toliko zapenjanje okoli tega, kaj je poanta lepljenja filmčkov, ko Ukrajinci vržejo v zrak Ruski tank in podobno... Glede na poročila iz fronte od 123 in darjan, je samo vprašanje časa, kdaj bo Ukrajina zmagala, pa ena nukica na Moskvo za finis...
In zdej bo meni nekdo razlagal, da loči med fiktivnostjo in lažmi ter resničnostjo... ??? Pa ljubi moji, niste zastonj na alterju...

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Kako delujejo pripadniki AZOV, Kraken ipd: Podrobnosti o usmrtitvi vojakov AFU s strani odreda ukrajinskih nacionalistov v Novomihajlovki:

▪️Več kot 30 vojakov 25. bataljona 54. mehanizirane brigade oboroženih sil Ukrajine se je odločilo odložiti orožje in se predati po izvedbi ognjenih priprav na ofenzivo ruskih čet;

▪️Ukrajinski vojaki, ki so zasedli oporišče na območju Živalske farme, so po radiu pozvali poveljstvo ruske enote, naj prekine ogenj in zagotovi izstopni koridor;

▪️Približno ob 22. uri so vojaki oboroženih sil Ukrajine z belimi zastavami začeli napredovati proti ruskim položajem.

▪️V tistem trenutku je odred ukrajinskih nacionalistov, ki je na trdnjavo prispel z oklepnimi vozili , zadaj odprl navzkrižni ogenj na vojake 54. brigade oboroženih sil Ukrajine.

▪️Zaradi te usmrtitve je bilo smrtno ranjenih in ubitih 32 ukrajinskih vojakov .
Link do tega lepo dokumentiranega dogodka?

• Haha
Reactions: sajkek in XXXL

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Link do tega lepo dokumentiranega dogodka?
Udarna novica na 24ur: Arestovich obžaluje, da so morali pobiti en izdajalski vod svojih vojakov, ker se je nameraval predati sovražniku. Naj bo spominja njihova duša. Slava jim, Slava Ukrajini!
LSDoff#

Arestovich je diktiral zahodnim medijem, da morajo predajo vojakov iz Azovstala opisati kot EVAKUACIJO! Zdej bi pa Link do članka, predvidoma od "verodostojnega" zahodnega medija Ane?
Pa da smo si na jasnem, ne trdim, da se je opisano res zgodilo, me pa ne bi presenetilo

D_K

Guru
24. sep 2007
3.118
880
113
In ti imaš vgrajen filter, da loči fiktivne osebe in serviranje laži od realnosti? Samo uporabljaš ga zgleda bolj malo, a?
Ne spremljam vojne aktivno, ker, kot sem rekel, se me ne tiče... Preletom ta forum, občasno 24h odprem pa kaj preberem, sem ter tja slučajno naletimo na kak članek, bodimo iskreni, izogniti se temu je kar težko, kar je razumljivo... Ampak... Po vsem prebranem, Ukrajina zmaguje, Rusija izgublja. Ne vem zakaj toliko zapenjanje okoli tega, kaj je poanta lepljenja filmčkov, ko Ukrajinci vržejo v zrak Ruski tank in podobno... Glede na poročila iz fronte od 123 in darjan, je samo vprašanje časa, kdaj bo Ukrajina zmagala, pa ena nukica na Moskvo za finis...
In zdej bo meni nekdo razlagal, da loči med fiktivnostjo in lažmi ter resničnostjo... ??? Pa ljubi moji, niste zastonj na alterju...
Nimam, brez skrbi. Tudi rus se laže na polno... To da nekdo objavlja "fake" članke še prebavim, ko pa gledaš RU nacionalno televizijo.... pa neveš, če bi se posral skozi usta in bruhal skozi rit. In tisti ki, lahko zagovarja narod, ki ima tako bolano perverzne ideje ni sam nič boljši.

In ja, zmotno je verjeti, da bo UA v prihodnosti naredila kaj omembe vrednega, zasedla ozemlje, ki ga je izgubila.
Če ne morejo ubranit, bodo še težje zasedeli nazaj (brez pomoči NATA). Me pa to seveda žalosti in bi si želel drugačnega razpleta, ker to dokazuje samo to, da v tem trenutku kažemo samo nemoč se zoperstavit agresorju.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.018
7.182
113
Na premierja Roberta Goloba in zunanjo ministrico Tanjo Fajon je naslovljeno novo odprto pismo glede politike do Ukrajine, ki ga je podpisalo več znanih osebnosti, med njimi bivši premier in več nekdanjih ministrov. Opozarjajo, da bo mir v Ukrajini mogoče doseči le z lojalno in odločno podporo ukrajinski obrambi, ne pa "münchenskemu" popuščanju, k čemur je po njihovem mnenju pozivalo pismo, ki ga je vlada prejela pretekli teden.

Take se rabi.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.101
6.119
113
Ukr "heroj"

Colonel Kachur Roman Vladimirovich, a native of Sumy, commander of the 55th separate artillery brigade of the Armed Forces of Ukraine.

From 2014 to 2018, he commanded the artillery of the 81st Airborne Brigade, which operated in the Donetsk area and also shelled Donetsk (Petrovsky and Kiev districts).

So if you ever wondered who is the big guy behind shelling Donetsk with NATO supplied weapons the last couple of weeks? Well here you go...

Oh, and btw... about a month ago he was awarded the title of 'Hero of Ukraine' by Zelensky.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Nimam, brez skrbi. Tudi rus se laže na polno... To da nekdo objavlja "fake" članke še prebavim, ko pa gledaš RU nacionalno televizijo.... pa neveš, če bi se posral skozi usta in bruhal skozi rit. In tisti ki, lahko zagovarja narod, ki ima tako bolano perverzne ideje ni sam nič boljši.

In ja, zmotno je verjeti, da bo UA v prihodnosti naredila kaj omembe vrednega, zasedla ozemlje, ki ga je izgubila.
Če ne morejo ubranit, bodo še težje zasedeli nazaj (brez pomoči NATA). Me pa to seveda žalosti in bi si želel drugačnega razpleta, ker to dokazuje samo to, da v tem trenutku kažemo samo nemoč se zoperstavit agresorju.
Meni gre na bruhanje že to, kar preberem tu... Kje za boga naj bi gledal še Rusko nacionalno televizijo... To bi moral biti res malo moten. Enako za Ukrajinsko. Kar je dobrega Ukrajinskega, se je na drogu vrtelo v nocnih klubih, ostalo me ne zanima. Lahko pa, da je bila tudi kaksna Rusinja vmes

D_K

Guru
24. sep 2007
3.118
880
113
Meni gre na bruhanje že to, kar preberem tu... Kje za boga naj bi gledal še Rusko nacionalno televizijo... To bi moral biti res malo moten. Enako za Ukrajinsko. Kar je dobrega Ukrajinskega, se je na drogu vrtelo v nocnih klubih, ostalo me ne zanima. Lahko pa, da je bila tudi kaksna Rusinja vmes
Če se tvoj domet "nepoznavanja" UA začne in konča na drogu, potem si povedal vse ;)

Edit: btw. moj sicer ne seže kaj dosti dlje... malo pa le. Glede na to da nam Putler grozi.

• Haha
Reactions: XXXL in jonny77

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.910
4.030
113
Ljubljana
hmpg.net
Nekateri tu nismo za Ruse. Samo hudič je, ko jih tudi nočemo pluvat. Ker ti, ki nabijate Ruse na polno se zamislite nad temle:
1655222116100.png

Če sem proti NATO (vedno bil, glasoval proti, proti podaljševanju vojne v nedogled in večne konflikte po svetu, še vseno nisem za Putina.

In pravim, da je invazija na Ukraino, PAlestino, Somalijo, Jemen, Irak, Afganistan,, .... sranje, ki se mora nehat čim prej.

In zakaj so ZDA lahko zavzele Afganistan/Irak za x let?

• Všeč mi je
Reactions: bizi
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.