I
Izbrisan uporabnik 474
To je realnost. Gargy bi zajetim vojakom agresorja nosil tri malice na dan v zahvalo.
To sem napisal kje točno?
To je realnost. Gargy bi zajetim vojakom agresorja nosil tri malice na dan v zahvalo.
Ne danes je bil. Rodilo se je ogromno otrok katere "kupci" ne prevzamejoAl si mislil tole?
![]()
Ukrajinke za nekaj tisoč evrov tudi Slovencem rojevajo otroke | 24ur.com
V Sloveniji nadomestno materinstvo ni dovoljeno, tudi na ravni sorodstva ne. Zato se slovenski pari, ki izčrpajo vse druge medicinske možnosti spočetja in donositve otroka, odločajo za klinike v tujini, kjer si lahko za nekaj tisoč evrov izberejo nadomestno mater, ki jim bo izpolnila največjo...www.24ur.com
PS, datum je 2018.
Majčkeno lahko ustaviš konje, ti imaš privilegij, ker tebi ni še nihče pobil otrok in zato lahko gledaš na stvar bolj humano. Prvo kot prvo noben ne ve, kaj bi in kaj ne bi, dokler ni dejansko v tem sranju in vojna je vedno sranje. In ja, familija, razgnana, ali celo ubita je lahko ogromen trigger za pokop humanosti branitelja in najbolj tragične žrtve vojne so v veliki meri na strani tistega, ki je napaden. Ne pa pozabit, da so žrtve vojne tudi golobradi fantiči v ruskih tankih in da jih ogromno ni po svoji volji tam, zato me mal skrbi tale tvoja retorika.Niti ne. Če ti misliš, da lahko pride ruski vojak na mojo zemljo, zasede mojo zemljo, pobije mojo družino (kolateralna škoda pač, a ne), potem pa ga jaz kot vojak ujamem in mu bom priskrbel toplo juhico in kruhek in ga dal na toplo čakat konec vojne se hudo motiš. Dobil bo kar si je zaslužil.
Če agresor zajame branilce, pa seveda pravilno, da so varovani. Kar v realnosti tudi največkrat ni res.
Vtakni si svoje Ruse nekam. Moraš res biti poden, da tako očitnega agresorja braniš in jokcaš nad njihovo usodo.
Glede na to, da opletaš z ženevsko konvencijo, si jo dejansko prebral? Vsaj del, ki opisuje ravnanje z vojnimi ujetniki? Ker ostal (večji) del, ki govori o civilistih, bolnišnicah, itd. boš itak izpustil, saj je Rus kršil že vse po vrsti. Ampak tebe seveda skrbijo samo pravice agresorja.To sem napisal kje točno?
Glede na to, da opletaš z ženevsko konvencijo, si jo dejansko prebral? Vsaj del, ki opisuje ravnanje z vojnimi ujetniki? Ker ostal (večji) del, ki govori o civilistih, bolnišnicah, itd. boš itak izpustil, saj je Rus kršil že vse po vrsti. Ampak tebe seveda skrbijo samo pravice agresorja.
Zakaj točno bi mene kot branitelja moral skrbeti golobrati fantič, ki je s tankom poizkušal zasesti moje ozemlje, ubiti mojo družino in mene? Je opravilno sposoben mladič, ki lahko stopi iz tanka še preden prvič ustreli in se preda (v tem primeru mu čestitam, dobi malico in bo Gargy vesel) ali pa izstopi iz vojske že prej (verjetno ni mislil, da vojska sadi rožice). Ko je prestopil te opcije in začne na tuji zemlji pobijat vse po vrsti, je sovražnik, ki ga je potrebno uničiti.Majčkeno lahko ustaviš konje, ti imaš privilegij, ker tebi ni še nihče pobil otrok in zato lahko gledaš na stvar bolj humano. Prvo kot prvo noben ne ve, kaj bi in kaj ne bi, dokler ni dejansko v tem sranju in vojna je vedno sranje. In ja, familija, razgnana, ali celo ubita je lahko ogromen trigger za pokop humanosti branitelja in najbolj tragične žrtve vojne so v veliki meri na strani tistega, ki je napaden. Ne pa pozabit, da so žrtve vojne tudi golobradi fantiči v ruskih tankih in da jih ogromno ni po svoji volji tam, zato me mal skrbi tale tvoja retorika.
Ne pa pozabit, da so žrtve vojne tudi golobradi fantiči v ruskih tankih in da jih ogromno ni po svoji volji tam,
Dodik, Vučić...neverjetno, koliko zlobnega je zmozen en clovek, le zarad lastnega ponosa.
putin se bo zapisal v zgodovino kot agresor, morilec otrok, namesto da bil zapisan kot koncno nek normalen politik na celu Rusije.
jest ne vem, kater predsednik mu bo se lahko stisnil roko po vsem tem.
Aha ni ti všeč širši kontekst in bi rad svoje ruse branil skozi alinejo zelo širokega dokumenta. Zanimivo. Jaz pa ti pravim, da je Rus že zdavnaj prekršil vsa določila ženevske konvencije, saj je dokument širok in zajema tudi civiliste, objekte, infrastrukturo in še marsikaj in me zato precej močno zanima zakaj ti želiš, da pa branitelj mora upoštevati konvencijo za zajete vojake, medtem ko napadalec ne upošteva ničesar.Spet opletaš nekaj križem kražem, ker očitno ne dojameš napisanega. Nismo govorili o Ženevski konvenciji na splošno, ampak o določilu, kako se ravna z vojnimi ujetniki. Samo o tem se je šlo.
Aha ni ti všeč širši kontekst in bi rad svoje ruse branil skozi alinejo zelo širokega dokumenta. Zanimivo. Jaz pa ti pravim, da je Rus že zdavnaj prekršil vsa določila ženevske konvencije, saj je dokument širok in zajema tudi civiliste, objekte, infrastrukturo in še marsikaj in me zato precej močno zanima zakaj ti želiš, da pa branitelj mora upoštevati konvencijo za zajete vojake, medtem ko napadalec ne upošteva ničesar.
Nisi dorasel.
Zakaj? Ker si v prvi vrsti človek. Moj foter tud ni poklal vseh globradih fantičev, ki so leta 91 prestrašeno kukali iz tankov. In seveda me skrbijo mrtvi civilisti, vojaki in begunci, ker vojna je eno veliko sranje. Mal pa težko meni obesiš, da branim Ruse, tako da se umiri malo, in smanji doživljaj.Zakaj točno bi mene kot branitelja moral skrbeti golobrati fantič, ki je s tankom poizkušal zasesti moje ozemlje, ubiti mojo družino in mene? Je opravilno sposoben mladič, ki lahko stopi iz tanka še preden prvič ustreli in se preda (v tem primeru mu čestitam, dobi malico in bo Gargy vesel) ali pa izstopi iz vojske že prej (verjetno ni mislil, da vojska sadi rožice). Ko je prestopil te opcije in začne na tuji zemlji pobijat vse po vrsti, je sovražnik, ki ga je potrebno uničiti.
Čudno mi je, da vas, ki tako branite Ruse nič ne skrbijo mrtvi civilisti, miljoni na begu in sesuta mesta ter država. Škoda vam tudi ni golobradih mladičev v ukrajinski vojski, kot vam ni škoda golobradih civilistov, ki skušajo branit svojo državo.
Pfej.
Zakaj točno bi mene kot branitelja moral skrbeti golobrati fantič, ki je s tankom poizkušal zasesti moje ozemlje, ubiti mojo družino in mene? Je opravilno sposoben mladič, ki lahko stopi iz tanka še preden prvič ustreli in se preda (v tem primeru mu čestitam, dobi malico in bo Gargy vesel) ali pa izstopi iz vojske že prej (verjetno ni mislil, da vojska sadi rožice). Ko je prestopil te opcije in začne na tuji zemlji pobijat vse po vrsti, je sovražnik, ki ga je potrebno uničiti.
Čudno mi je, da vas, ki tako branite Ruse nič ne skrbijo mrtvi civilisti, miljoni na begu in sesuta mesta ter država. Škoda vam tudi ni golobradih mladičev v ukrajinski vojski, kot vam ni škoda golobradih civilistov, ki skušajo branit svojo državo.
Pfej.
NI čisto tako. Agresor trenutno krši xy členov, branitelj bistveno manj. Ti bi očitno rad, da kljub temu, da agresor krši xy členov in je hkrati AGRESOR, da mora branitelj biti po konvenciji 100% prijazen in humanitaren z zajetimi vojaki AGRESORJA, ki so kršili xy členov med napadom.Infantilno in selektivno je kvečjemu tvoje dojemanje napisanega. Skozi celotno temo. Začenši z "svoje Ruse", kljub temu da sem že večkrat nedvoumno obsodil početje. Nimam nič z njimi, ne navijam za njih ali karkoli mi boš še pač podtaknil. Nedvomno kršijo xy členov konvencije, ampak po tvoje, če nekdo krši "odstavek 1" daje potem to pravico nasprotni strani, a krši še ostalih "xy" členov. Da temu ni tako (upam, da boš razumel), je tudi dejstvo, da v Haag-u niso na zatožni klopi sedeli samo Srbi (ali samo pripadniki JNA, da se ne boš obešal na narodnost), temveč tudi pripadniki ostalih, nasprotnih vojsk in so zaradi stvari, katere ti tako veselo podpiraš in jim ploskaš, sedeli xy let.
Pa še to, nabornik ne more kar tako izstopit iz vojske in v vojni se dezerterje strelja, v sistemu kot je trenutno ruski pa ima ta golobradi mulec še familijo doma na skrbi. Aja, teb to ni jasno. Ste se pa pfej fanatiki hitr našli. Ti bi klal in pobijal tudi vojne ujetnike. Fajn ljudje to zemljo tlačite.
NI čisto tako. Agresor trenutno krši xy členov, branitelj bistveno manj. Ti bi očitno rad, da kljub temu, da agresor krši xy členov in je hkrati AGRESOR, da mora branitelj biti po konvenciji 100% prijazen in humanitaren z zajetimi vojaki AGRESORJA, ki so kršili xy členov med napadom.
Ne bo šlo kajne?
Greva v ekstrem? Agresorski vojak mi je s tankom sesul hišo (civilni objekt), skočil ven in poklal družino, ki je streljanje s tankom preživela. Kršil je več členov konvencije, poleg tega je on napadel nas. Jaz kot branilec vojaka ujamem in se mojster preda. Po konvenciji mu pripada human prostor, dovolj prehrane in varno zatočišče do konca vojne. Ti bi mu kot človek, ki je ostal zaradi njega brez hiše, države in družine seveda to lepo omogočil. Jaz mu ne bi.
Vprašaj svojega fotra kako bi reagiral, če bi mu tankist peljal čez bajto, ženo in otroke. Pri nas ni bilo v od vojne.Zakaj? Ker si v prvi vrsti človek. Moj foter tud ni poklal vseh globradih fantičev, ki so leta 91 prestrašeno kukali iz tankov. In seveda me skrbijo mrtvi civilisti, vojaki in begunci, ker vojna je eno veliko sranje. Mal pa težko meni obesiš, da branim Ruse, tako da se umiri malo, in smanji doživljaj.
Pa še to, nabornik ne more kar tako izstopit iz vojske in v vojni se dezerterje strelja, v sistemu kot je trenutno ruski pa ima ta golobradi mulec še familijo doma na skrbi. Aja, teb to ni jasno. Ste se pa pfej fanatiki hitr našli. Ti bi klal in pobijal tudi vojne ujetnike. Fajn ljudje to zemljo tlačite.
Čak mal. Mojster med spopadom dvigne roke iz tanka in se dere, da se preda. Pok ali vojni ujetnik z vsemi privilegiji?Se mi je zdelo, da že od začetka napačno dojemaš. Kot prvo v takšnem spopadu mu nebi niti dal možnosti, da se preda. Pok, jebi ga, padel v spopadu.
Definitivno pa se mu nebi šel poscat v lobanjo, se zraven režal in nato še vse skupaj objavil na spletu. Ali pa ga poslal peš na minsko polje. Kot si ti zagovarjal par postov nazaj in da je to čisto OK. Malo se zamisli nad sabo.