Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-381
113
neverjetno, koliko zlobnega je zmozen en clovek, le zarad lastnega ponosa.

putin se bo zapisal v zgodovino kot agresor, morilec otrok, namesto da bil zapisan kot koncno nek normalen politik na celu Rusije.

jest ne vem, kater predsednik mu bo se lahko stisnil roko po vsem tem.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.571
2.567
113
severno korejski?

Sicer pa če bi bilo na strani rusije vse gladko in čisto, potem Putinu ne bi bilo potrebno izvajat medijske in internetne blokade, tako pa...

• Všeč mi je
Reactions: sad

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.998
7.177
113
neverjetno, koliko zlobnega je zmozen en clovek, le zarad lastnega ponosa.

putin se bo zapisal v zgodovino kot agresor, morilec otrok, namesto da bil zapisan kot koncno nek normalen politik na celu Rusije.

jest ne vem, kater predsednik mu bo se lahko stisnil roko po vsem tem.
Kitajci, Indijci...pa vsi tisti, ki se bomo potem okoriščali, ko se bo kupovalo energente po skonto ceni.

Drugače pa..Gorbačov?

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.289
4.304
113
Evo na coinbase so blokirani walleti od Rusov..
No pa se je začelo....

Tole pa res vodi v totalno blokado vsega živega...

I

Izbrisan uporabnik 474

Ampak ti si pa res bedak! :obesise:

A Libiji niso umirali otroci pod francoskimi, amareškimi in francoskimi bombami? Irak? Afganistan? Sirija? Iran? O Erdoganu sploh ne bomo izgubljali besed...

Bedak si kvečjemu ti, ker ne znaš stopit korak vstran in pogledat na stvari, kako dejansko so. Ja, Putin je bedak, morilec, agresor, vse to našteto in ima kri nedolžnih civilistov na svojih rokah, ampak ne si zatiskat oči in se sprenevedat, da jih vsi ostali zgoraj našteti nimajo.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.289
4.304
113
Evo na BBCju ravnokar Rusi panični, grozijo da bodo zaprl Nemčiji plin, če bodo banali nafto...

haha Namčija talec..
Kva se bodo še zmislili. Očitno sv.. že cvilijo...
Coinbase se mi zdi prva menjalnica ki je blokirala ruske denarnice, ostale baje sledijo...

No bodo vsaj swift lahko totalno zaprl, tako kot je treba.....
Nujno zapret meje zaradi Ruskih beguncev, ne more še ta naval EU žret..

• Všeč mi je
Reactions: Konec
I

Izbrisan uporabnik 474

To potem pomeni, da Putino je dovoljeno to počet?

Pa fuck, a res nobeden več ne premore ene zdrave sive celice za pomigat? ZA 123, 8888, optiplexa mi je jasno, da imajo težave na OŠ nivoju, od ostalih sem pričakoval malo več nevtralnosti, jasno z neko polarizacijo pro UA ali pro RUS...

Nikoli nikjer še nisem zasledil, da je prav, da je Putin napadel Ukrajino. Kolikor vem, smo vsi to obsodili. Ni prav in ni imel nobene pravice tega naredit. Za vojno je kriva Rusija in samo Rusija (in ne samo Putin, ampak celotna Duma, ki je odobrila invazijo, ne glede na to, ali je tam demokracije ali je ni). Ko pa se dotaknemo tematike o razlogih z vse skupaj in kaj je pripeljalo do prelomne točke, pa se stvari zapletejo. Veliko je dostopnega na internetu, še več igric je v ozadju. In govorit, da je do točke preloma krivda povsem na strani Rusije, je malodane bebasto. VSAK nosi svoj križ, eni večjega, eni manjšega.

Razumem, da če spremljaš RTV, Siol, 24ur in ostal zahodne medije, dobi človek izkrivljeno sliko. Preselite se na Telegram, poglejete malo tako pro RUS kot pro UA "bloggerje", v živo iz bojišč, slike, videje... Kako se UA vojaki izživljajo nad trupli, kako prisilijo zajetega ruskega vojaka, da z UA zastavo v roki odpešači na minsko polje, kako ščijejo v lobanje... Jasno, UA vojaki so veliko bolj čustveno vpleteni in temu primerno je sovraštvo, ampak fucking ne mi prodajat, kako je UA v vsem skupaj nedolžna, RUS pa največji sovrag in hkrati največjo tele.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.289
4.304
113
Pa fuck, a res nobeden več ne premore ene zdrave sive celice za pomigat? ZA 123, 8888, optiplexa mi je jasno, da imajo težave na OŠ nivoju, od ostalih sem pričakoval malo več nevtralnosti, jasno z neko polarizacijo pro UA ali pro RUS...

Nikoli nikjer še nisem zasledil, da je prav, da je Putin napadel Ukrajino. Kolikor vem, smo vsi to obsodili. Ni prav in ni imel nobene pravice tega naredit. Za vojno je kriva Rusija in samo Rusija (in ne samo Putin, ampak celotna Duma, ki je odobrila invazijo, ne glede na to, ali je tam demokracije ali je ni). Ko pa se dotaknemo tematike o razlogih z vse skupaj in kaj je pripeljalo do prelomne točke, pa se stvari zapletejo. Veliko je dostopnega na internetu, še več igric je v ozadju. In govorit, da je do točke preloma krivda povsem na strani Rusije, je malodane bebasto. VSAK nosi svoj križ, eni večjega, eni manjšega.

Razumem, da če spremljaš RTV, Siol, 24ur in ostal zahodne medije, dobi človek izkrivljeno sliko. Preselite se na Telegram, poglejete malo tako pro RUS kot pro UA "bloggerje", v živo iz bojišč, slike, videje... Kako se UA vojaki izživljajo nad trupli, kako prisilijo zajetega ruskega vojaka, da z UA zastavo v roki odpešači na minsko polje, kako ščijejo v lobanje... Jasno, UA vojaki so veliko bolj čustveno vpleteni in temu primerno je sovraštvo, ampak fucking ne mi prodajat, kako je UA v vsem skupaj nedolžna, RUS pa največji sovrag in hkrati največjo tele.
eden je ti Gagy ti.....

ampak, da ti tuliš o nevtralnosti iz pajske vlečeš vse kar pogooglaš na netu.
ps maš robčke kje pri smrčku...

tole je že patetično

• Všeč mi je
Reactions: 8888 in tomi

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.670
4.890
113

Za moje pojme je branilcu lastne domovine in življenja dovoljeno delat karkoli. On je napaden, njega želijo ubiti, njegovo zemljo želijo zasesti. Če mu psihično pomaga branit to, da bo Rusu navezal Ukrajinsko zastavo in ga poslal na mino, tudi prav. Ko bo Ukrajinec prestopil rusko mejo in tam počel enako, ga bom pa obsodil.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.998
7.177
113
Pišeš racinalno, ampak to kar je v zadnjem odstavku je samo zaradi tega, ker je rus tam kot agresor. S takimi je potrebno delati brez kančna humanosti, ni druge, žal.
Rus pa se izživlja nad civilnim prebivalstvom v tuji državi, katero je itak "nezakonito" napadel, brez enega niti malo opravičljivega razloga.

to je čista gamad.

I

Izbrisan uporabnik 474

Za moje pojme je branilcu lastne domovine in življenja dovoljeno delat karkoli. On je napaden, njega želijo ubiti, njegovo zemljo želijo zasesti. Če mu psihično pomaga branit to, da bo Rusu navezal Ukrajinsko zastavo in ga poslal na mino, tudi prav. Ko bo Ukrajinec prestopil rusko mejo in tam počel enako, ga bom pa obsodil.

Ne, ni jim dovoljeno delati karkoli. Obstajajo pravila in dogovori, kako se ravna z ujetimi nasprotnikovimi vojaki, reče se ji Ženevska konvencija.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.449
9.809
113
Pišeš racinalno, ampak to kar je v zadnjem odstavku je samo zaradi tega, ker je rus tam kot agresor. S takimi je potrebno delati brez kančna humanosti, ni druge, žal.
Rus pa se izživlja nad civilnim prebivalstvom v tuji državi, katero je itak "nezakonito" napadel, brez enega niti malo opravičljivega razloga.

to je čista gamad.
Ko humanost gre, gre vse. Ti pa iz dneva v dan dokazuješ, da ti miselni proces dela velike težave. Seveda je jasno, kdo je agresor, sam scanje v lobanje in teranje na minsko polje.... dej no, vlklopi mal razum.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.998
7.177
113
Ne smemo edino pozabit nekaj, ko se pahne narod v bedo, bo sledila vojna, ker drugega ne more naredit.

Tudi japonce se je hotelo zjebat s prepovedjo uvoza nafte, pa se je potem zgodil Pearl Harbor.

Tako da poleg ekonomske škode, je potrebno tudi rusijo vojaško oslabit, edini problem pri njih so nuki, ki sem siguren, da jih bo putin uporabil, preden si bo spustil metek nekam.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.923
10.133
113
MB

to je čista gamad.

čakaj zdaj ti bo povedal, da ko so padale bombe so civili in vojaki pač leteli v zaklon ... pač ni blo nobene kasarne pa so šli v civilni objekt in se s tem spremenili v vojake in free 4 all

• Žalosti me
Reactions: darjan
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.