Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Kyiv has recaptured 53 settlements in the mostly Russian-occupied southern region of Kherson since the start of Moscow's invasion, the regional governor said.

• Všeč mi je
Reactions: Konec in Kamele0N

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
a je Tajvan Kitajski? na izdelkih piše made in PRC/China al made in Taiwan? Tle je bolj varianta Srbija/Kosovo

Ne spuščam se v debato čigavo je kaj. Ne v primeru kitajcev in Tajvana, ne v primeru Ukrajine, ne v malem milijonov podobnih nedorečenih meja po svetu.

Bolj kot nedorečena meja je fascinantno, da eno velesilo nekaj moti in to jasno pove. Druga pa takoj dokazuje dolžino svojega spolnega organa in provocira tam kjer je nekdo rekel NE. Ne trdim da bi amerilčani morali poslušati kitajce. Daleč od tega. Pa tu sem dal kitajce-ZDA samo za primer.
Pokaže kako velesile operirajo. Imajo svoje interese in jim sledijo.
Ko se bo provokacij nabralo, bodo morda kitajci res zasedli Tajvan, čisto zato, da takihle provokacij ne bo več mogoče izvajati. Morda ga bodo pa zasedle ZDA, da kitajc tam ne bo mogel operirati z lastno vojaško robo......ali pa kaj tretjega. Si pa ne želim biti Tajvanec ne Ukrajinec trenutno. Se večje sile igrajo z življenji na teh območjih. Lokalci ga pa najebejo.

Rus trenutno v Ukrajini počne to kar je američan počel/počne še danes. Samo američan ima "vojno proti teroristom", rus pa "denacifikacijo". Isto sranje drugo pakovanje bi rekla južna braća. Vsi počnejo bedarije, preganjamo pa samo določene. To je tisto kar mene moti. Vskaršna eskalacija nasilja in podpihovanja vojne po svetu bi morala biti sankcionirana. Tako smo pa zelo zelo zelo selektivni. Naši ja, njihovi ne. Poleg pa pričakujemo podporo celotnega sveta. Morda. Zelo verjetno pa ne.

• Všeč mi je
Reactions: gas, Matey in mirsi

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Kako pa bi lahko EU ukrepala brez lastnih posledic? To je se najmanj kar se sedaj dogaja, veliko huje bi bilo ce bi se direktno vojasko vpletla…ali pa ne?

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.956
-389
113
Ne spuščam se v debato čigavo je kaj. Ne v primeru kitajcev in Tajvana, ne v primeru Ukrajine, ne v malem milijonov podobnih nedorečenih meja po svetu.

Bolj kot nedorečena meja je fascinantno, da eno velesilo nekaj moti in to jasno pove. Druga pa takoj dokazuje dolžino svojega spolnega organa in provocira tam kjer je nekdo rekel NE. Ne trdim da bi amerilčani morali poslušati kitajce. Daleč od tega. Pa tu sem dal kitajce-ZDA samo za primer.
Pokaže kako velesile operirajo. Imajo svoje interese in jim sledijo.
Ko se bo provokacij nabralo, bodo morda kitajci res zasedli Tajvan, čisto zato, da takihle provokacij ne bo več mogoče izvajati. Morda ga bodo pa zasedle ZDA, da kitajc tam ne bo mogel operirati z lastno vojaško robo......ali pa kaj tretjega. Si pa ne želim biti Tajvanec ne Ukrajinec trenutno. Se večje sile igrajo z življenji na teh območjih. Lokalci ga pa najebejo.

Rus trenutno v Ukrajini počne to kar je američan počel/počne še danes. Samo američan ima "vojno proti teroristom", rus pa "denacifikacijo". Isto sranje drugo pakovanje bi rekla južna braća. Vsi počnejo bedarije, preganjamo pa samo določene. To je tisto kar mene moti. Vskaršna eskalacija nasilja in podpihovanja vojne po svetu bi morala biti sankcionirana. Tako smo pa zelo zelo zelo selektivni. Naši ja, njihovi ne. Poleg pa pričakujemo podporo celotnega sveta. Morda. Zelo verjetno pa ne.

ampak, nekdo mora delat red. clovek je pokvarjen, pohlepen. ocitno ne moremo ziveti v miru. torej, nekdo more lopove kaznovat.

kdo je lopov in kdo policaj, je pa druga debata.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.101
3.158
113
Ukraina je leta 1999 podpisala sporazum o neuporabi pehotnih min danes jih z kasetnimi izstrelki raztresa po mestih v Donetsku. Civilnih področjih da ne bo nesporazuma. Verjetno jim bodo skozi prste pogledali .....ker so "na pravi strani".

mine

mine 2

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd in AndY1

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.054
5.660
113

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Ukraina je leta 1999 podpisala sporazum o neuporabi pehotnih min danes jih z kasetnimi izstrelki raztresa po mestih v Donetsku. Civilnih področjih da ne bo nesporazuma. Verjetno jim bodo skozi prste pogledali .....ker so "na pravi strani".

mine

mine 2
Tudi Rusija je podpisala sporazum da ne bo napadla ukrajine in jo bo celo pomagala, ce jo kdo napade, v zameno da se UA odpove nukom.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.003
973
113

mine

mine 2
Take sporazume se v miru podpisuje....ko so vsi bolj ali manj prijatelji....pol pa pride vojna...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Raj pod putinom?

The southern city of Mariupol, which fell to Russian occupation after weeks of bombardment, is becoming "deserted", an official said today.

Petro Andryushchenko, adviser to the mayor of Mariupol, said the evacuation is ongoing - with between 50 and 100 leaving each day.

• Ljubezen
Reactions: Kamele0N

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.956
-389
113
pa kdaj vam bo jasno, da vojni se vse take dogovore gladko hladno pozabi? in tudi pricakovanja, da se jih uposteva so brezveze.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.101
3.158
113
Tudi Rusija je podpisala sporazum da ne bo napadla ukrajine in jo bo celo pomagala, ce jo kdo napade, v zameno da se UA odpove nukom.

Ampak za rusijo že vemo da je sovražna/fašistična/....država, ukraina se pa še vedno hvali kako demokratična je pri upoštevanju vseh pravic.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
The rail link between Ukraine's southern Kherson region and annexed Crimea has "highly likely" been destroyed in a Ukrainian strike, according to British intelligence.

• Všeč mi je
Reactions: 8888 in Kamele0N
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.