Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.338
-2.720
113
če pa smo že pri jedrskem arzenalu, je dovolj da se človek spomni Černobila, katerega je Sovjetska zveza uspela skreirati.. zakaj bi se torej moral z nekom normalno pogovarjati ko lahko tko za hec butne nuklearko v luft? Tako da naj bodo rusi malo bolj tiho, pa naj se začno primerno obnašati, majo tud druge države jedrsko oborožitev, če pa želijo živeti zgolj na par časovnih pasovih pa naj kr provocirajo
Sam da razjasnimo - Černobil je v Ukrajini - to se skreirali Ukrajinci - ne vem kaj so rusi tu krivi?

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: roly in Kamele0N
Jap, tak kot so Ukrajinci zažgali lasten narod v Odessi... Demokracija pa to...

kolikor vem so tam bili Rusi in ne Ukrajinci, tle se pa pojavi vprašanje kaj, kdaj in kako so bli ti Rusi tam...kdaj so prišli, so kupili stanovanja itd...al je bivalne prostore zrihtal stric Stalin z gladomorom

• Všeč mi je
Reactions: darjan in Kamele0N
Zahebali so delavci v elektrarni - ukrajinci.
Če pa te glih zanima, glavno besedo v Moskvi je imel takrat po materini strani ukrajinec-po očetovi žid.
rusi niso tu bili nič zraven.

p***a stari ma ti si fu****n

iz kje je bla vzeta tehnologija za nuklearko? kdo je zidal nuklerako in kakih standardih? a ti ko vozš avto ga nabiješ kdaj do rdečega polja al je tito območje sam za lepo vidt

stari take kt ti klatš...

Zahebali so delavci v elektrarni - ukrajinci.
Če pa te glih zanima, glavno besedo v Moskvi je imel takrat po materini strani ukrajinec-po očetovi žid.
rusi niso tu bili nič zraven.

rusi so bli hudičevo tiho ko je sevanje uhajalo širom EU..Švedi so ugotovili da neki ne štima in predno so Rusi priznali da je ruknilo...pa da samega gašenja, sanacije niti ne omenjam

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
če da ruse na eno stran, daj potem na drugo usa, fra, uk itd...ti imajo tudi zelo močan jedrski arzenal, pa se začuda da z njimi normalno pogovarjati, pa tudi vpeti so v nek normalen, povprečen svet demokracije, kar za ruse ne bi glih govoru

če pa smo že pri jedrskem arzenalu, je dovolj da se človek spomni Černobila, katerega je Sovjetska zveza uspela skreirati.. zakaj bi se torej moral z nekom normalno pogovarjati ko lahko tko za hec butne nuklearko v luft? Tako da naj bodo rusi malo bolj tiho, pa naj se začno primerno obnašati, majo tud druge države jedrsko oborožitev, če pa želijo živeti zgolj na par časovnih pasovih pa naj kr provocirajo

Do sedaj so sicer samo američani uspeli odvreči 2 atomski bombi........skorajda 3, pa so jih Japonci z kapitulacijo prehiteli.

Glede retorike in njihovega "pogovarjanja".......ja, dokler so skupni interesi je vsa komunikacija OK. Poglej kaj se zgodi z državami, katere se ne strinjajo z "njihovo" retoriko. Je rus še blag v Ukrajini z početjem napram "demokracijam". Tudi sedaj npr. poglej Tajvan. Kako lahko rečeš, da se da z američani "normalno" pogovarjati? Kitajec je povedal, da je Tajvan njegova interesna cona in naj američan tam ne prčka preveč.........Kaj se je zgodilo?
Saj ni potrebe, da bi američan bilokoga poslušal.....pač uveljavlja svoje ideje in interese. Enako je bilo tudi z Ukrajino....... Velesile (kitajci in rusi so še vedno velesila), to gledajo in si mislijo.....zakaj oni ja, mi pa ne? In glej ga......krog je sklenjen....

Potem pa dobimo SLAVA UKRAJINI in #TAJVANnekej......

ZDA in NATO niso svetovni policist, njihov obstoj in namen ni delanje "reda" po svetu. Ne rečm, da niso storili dosti dobrega, vendar lastni interesi veliko preveč krat prevladajo nad dobrodelnostjo za katero se skrivajo in upravičujejo svoje ekskurzije po svetu.

• Všeč mi je
Reactions: kroja_ in mirsi

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.338
-2.720
113
p***a stari ma ti si fu****n

iz kje je bla vzeta tehnologija za nuklearko? kdo je zidal nuklerako in kakih standardih? a ti ko vozš avto ga nabiješ kdaj do rdečega polja al je tito območje sam za lepo vidt

stari take kt ti klatš...
Pa kdo je tu fuknjen?
Tehnologija je od Otta Hahna, ta je bil nemec se mi zdi. Kdo je zidal? - Ukrajinci najbrž. po kakšnih standardih? Sovjetskih bi rekel, ukrajina je bila del sovjetske zveze - Kdo je zahebal? - Ukrajinci v Černobilu.

Ja a če se zi z Volkswagnom zaletiš, ker si ga preveč teral, bodo tud Nemci krivi?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.338
-2.720
113
rusi so bli hudičevo tiho ko je sevanje uhajalo širom EU..Švedi so ugotovili da neki ne štima in predno so Rusi priznali da je ruknilo...pa da samega gašenja, sanacije niti ne omenjam
Še enkrat. Černobil je v Ukrajini in ne v Rusiji, tko da raje reci, da so bili Ukrajinci tiho. Kaj pa bi morali rusi priznavat? saj ni v rusiji ruknilo ampak v ukrajini.

#8888 v Eu ima tudi Brusel glavno besedo. Ali moramo potem ko Von Laynova kaj zahebe, sovražit Belgijce ? in to še 100 let potem, kot pri hladomoru, ki ga je, če smo natančni, povzročil Gruzijec? A da so ukrajinci pobili stotisoč poljakov se pa ne smemo spomnit?

Nazadnje urejeno:
Do sedaj so sicer samo američani uspeli odvreči 2 atomski bombi........skorajda 3, pa so jih Japonci z kapitulacijo prehiteli.

Glede retorike in njihovega "pogovarjanja".......ja, dokler so skupni interesi je vsa komunikacija OK. Poglej kaj se zgodi z državami, katere se ne strinjajo z "njihovo" retoriko. Je rus še blag v Ukrajini z početjem napram "demokracijam". Tudi sedaj npr. poglej Tajvan. Kako lahko rečeš, da se da z američani "normalno" pogovarjati? Kitajec je povedal, da je Tajvan njegova interesna cona in naj američan tam ne prčka preveč.........Kaj se je zgodilo?
Saj ni potrebe, da bi američan bilokoga poslušal.....pač uveljavlja svoje ideje in interese. Enako je bilo tudi z Ukrajino....... Velesile (kitajci in rusi so še vedno velesila), to gledajo in si mislijo.....zakaj oni ja, mi pa ne? In glej ga......krog je sklenjen....

Potem pa dobimo SLAVA UKRAJINI in #TAJVANnekej......

ZDA in NATO niso svetovni policist, njihov obstoj in namen ni delanje "reda" po svetu. Ne rečm, da niso storili dosti dobrega, vendar lastni interesi veliko preveč krat prevladajo nad dobrodelnostjo za katero se skrivajo in upravičujejo svoje ekskurzije po svetu.

a je Tajvan Kitajski? na izdelkih piše made in PRC/China al made in Taiwan? Tle je bolj varianta Srbija/Kosovo

Pa kdo je tu fuknjen?
Tehnologija je od Otta Hahna, ta je bil nemec se mi zdi. Kdo je zidal? - Ukrajinci najbrž. po kakšnih standardih? Sovjetskih bi rekel, ukrajina je bila del sovjetske zveze - Kdo je zahebal? - Ukrajinci v Černobilu.

Ja a če se zi z Volkswagnom zaletiš, ker si ga preveč teral, bodo tud Nemci krivi?

svašta... iz kje so vzeli reaktorje?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.054
5.660
113
Pusti ga....ma 2dni posta od te teme.

Bruha in bruha in nič pametnega...

Pa kdo je tu fuknjen?

stari ti nisi diht..poglej si kak film kaj se je zgodilo, zakaj se je zgodilo, potem pa tumbaj kdo je kriv i zakaj je kriv

Pusti ga....ma 2dni posta od te teme.

Bruha in bruha in nič pametnega...

kamela, razumem da modelu seka na Ruse itd..amapk da krivi delavce, ki so dejansko opravljajo teste katere so morali in morajo opraviti je pa tudi bogpomagaj, da o tem da so reaktor vzeli iz podmornice in niti ni bil primarno namenjen proizvodnji štroma niti ne govorim

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.054
5.660
113
Kolker sem spremljal naj bi bla komanda ruska.....in niso hotl odnehat kljub opozorilom da, reaktor ni varen....

Kolker sem spremljal naj bi bla komanda ruska.....in niso hotl odnehat kljub opozorilom da, reaktor ni varen....

ja ruska je bla, vzeto iz podmornice (če se ne motm je takrat bla hladna vojna, oz priprave na njo), gradnja sama bogpomagaj, sam reaktor pa predelan do te mere da je kao bil uporaben. Težava so bile grafitne palice, saj se niso spustile in tako niso prekinile reakcije, zakaj se niso spustile oz jih niso mogli spustitit pa ni potrebno posebej razlagati

verjento bi slej ko prej počilo, ker bremze - grafitne palce - niso bile uporabne, oz se jih ni dalo v celoti uporabiti (ni jih bilo moč spusititv reaktor, da bi absorbirale nevtrone). To je pa pri jedrski reakciji nuja, saj je drugače ne moreš ustaviti

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.