Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

resnica

Majstr
9. feb 2013
537
543
93
Ne navijam za ruse. Nikoli nisem navijal za ruse. Nikoli nisem izrazil podpore rusiji. Daj mi potem povej zakaj naj bi si po tvoje želel zmage "sovražnika"?

Če je pa ukrep debilen in namenjen samo temu da so/ste ovčice zadovoljne ker naj bi z njim "kao" privijali rusa, potem ga bom pa kritiziral.
Od začetka sankcij in dviga cen energentov na borzah ima EU težave rus pa rekordne dobičke. Kako naj bi potem sankcije funkcionirale?
Nisem te imel v mislih ko sem omenjal rusofile in navijače, ampak razne bolnike, ki bi radi šteli ukrajinske žrtve in se ob tem naslajali.
Se mi pa zdiš precej objektiven, zato me zanima tvoje mnenje, kakšne ukrepe naj bi sprejeli, da bi kritiki obstoječih bili zadovoljni.
Kaj misliš, kje bi se Rus ustavil če ne bi sprejeli nobenih.
Drugače pa sankcije lepo delujejo in bodo v prihodnosti še bolj.

• Všeč mi je
Reactions: Konec in 8888

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.821
5.932
113
Ukraine will turn to the United States with a request to provide "gas lend-lease" for a stable heating season.
This was announced by Prime Minister Shmyhal.

Torej bodo nehali krasti ruski plin ?

Potem, ko so jih dobili, so rekli, da bodo plačali :bonk:.

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.196
702
113
Putin je malo “zajebal”, da je napadel februarja. Moral bi oktobra, da EU ne bi mogla nic zaradi plina. Tako pa imamo cas, da se prilagodimo.
Ali pa je pac enostavno podcenil EU in precenil lastno vojsko, ko je mislil da bo v treh dneh zasedel kijev?
Kaj ima eu s tem? Dogaja se na meji eu/nato clanic. S tem ko rus zaseze UA pride direktno pred nas vhod. Si ti zelis rus za soseda? Ce je rus z istim argumentom rekel NE natu v UA, potem sedaj upraviceno recemo mi NE rusu na meji.

ps, koliko km je iz zahodne ua do recimo ljubljane? Vmes je pa buffer HU drzava kjer komaj cakajo da pridejo spet pod rusa…
Zanimivo kako sam v svojih prispevkih padaš v nelogičnosti in nasprotja. Poleg tega je večina podatkov netočnih.

Daj povej kdaj pravzaprav narediš kaj koristega čez dan. Tukaj si petek in svetek, podnevi in ponoči.
A nimaš službe al maš tako da ti ni treba s … mignit?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.347
-2.727
113
Mirsad ma ti si pa res f*** .
Primerjas teroristicno rusijo kjer novinar za besedo vojna kasira 15 let taborisca z ukrajino ki se na vse pretege trudi postati del zahodne civilizacije.
Kje jaz kaj primerjam?
Ko si omenil :"prihodnost in povezavo z državo kjer so človeške pravice, demokracija in sama integriteta države ostale na ravni srednjega veka. " mi je najprej prišla na misel Ukrajina, saj njo vabimo v EU in z njo bi sodelovali, z Rusijo itak nočemo.

Pa Ukrajina spoštuje človekove pravice, pravice manjšin, je odpravila korupcijo.....imajo demokracijo al jim voditelje nastavlja Nulandova?

Novinarja so ubili na slovaškem. Kolk let zapora v nemčiji grozi tisti novinarki, ki poroča iz donbasa smo pa že tu predelali.

S čim se ukrajina trudi postati del zahodne civilizacije? Z obstreljevanjem civilistov v Donbasu? Ukinitvijo opozicijskih strank, ugašanjem medijev, najhujšo korupcijo v evropi?????

Nazadnje urejeno:

pipo

Majstr
19. mar 2008
930
441
63
Od koga ?
In za koliko promilov njene vrednosti? še to povej, da je NLB dala drobiž.
kuplili so jo točno za toliko kot je prodajalec ocenil, da se mu splača prodat. Ali kako misliš da poteka nakup /prodaja ?
Če si bil pa poleg in imaš druge informacije pa jih prosim deli z nami.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.347
-2.727
113
ja lastnik banke menda
Fail.
NLB je pogodbo o nakupu podpisala z Banko Slovenije in tja tudi nakazala 5,1 miljon €

Nima sicer s tem veze, ampak pred časom je Sberbanko hotela kupit gorenjska banka, pa potem do nakupa ni prišlo. Takrat se je govorilo čisto o drugih vsotah, kar pogooglaj.

Nazadnje urejeno:

pipo

Majstr
19. mar 2008
930
441
63
Fail.
NLB je pogodbo o nakupu podpisala z Banko Slovenije in tja tudi nakazala 5,1 miljon €

Nima sicer s tem veze, ampak pred časom je Sberbanko hotela kupit gorenjska banka, pa potem do nakupa ni prišlo. Takrat se je govorilo čisto o drugih vsotah, kar pogooglaj.
maš prav, nima veze, tudi ti ko delnice Krke kupiš nakažeš dnar na Krkin trr... drugače rusi so se je že dolgo hoteli znebit, pa se je pojavila prilika.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.347
-2.727
113
maš prav, nima veze, tudi ti ko delnice Krke kupiš nakažeš dnar na Krkin trr... drugače rusi so se je že dolgo hoteli znebit, pa se je pojavila prilika.
dejva zaključit, da je bila banka zasežena proti volji lastnika in lastnik ni zanjo dobil nič. Tako kot jahte oligarhov in še mnogo drugega. Samo me je zanimalo, za koliko ukrajinskih wc školjk je bila vredna, da malo primerjam, kdo je več ukradel.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.103
3.158
113
Če je vojna, kje je problem da UKR "kupi" takšne izstrelke in HIMRASe. A rusi odločajo s čim se bo UKR branla ?

Načeloma ni noben problem če kupijo, samo oni ne kupujejo ampak jim države dajejo. Sicer pa države tudi ne prodajajo vsega po vrsti. Če ne bi bilo vojne proti rusiji ZDA ne bi nikoli prodale te tehnoogije Ukraini. To velja tudi za duge izvoznike orožje. Tudi rusi marsičesa ne prodajo nikomer. Gre za hranjeje vojaških skrivnosti. Drugače bi ameiččani kupili ruski S500 ga naštudirali vse slabosti in rusi ne bi imeli nič o njega. To je bil tudi razlog da američani ne dajo vsega ukraincem, da ne bi slučajno prišlo v ruske roke.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in D_K

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Hmnja... Moskve se tudi naj ne bi dali zraketirat pa se jo je vseeno zraketiralo in to kar dvakrat. Res pa je bil tam v igri S300 sistem in ne S400.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.