Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.323
7.057
113
Aha, kaj pa potem kopenski koridor do krima je? Ali pa putinovo bluenje o petru velikem?

Kdo verjame, da nima putin itneresa je še bolj nor, kot on.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.323
7.057
113
Če te samo to zanima, potem je referendum nek pravi pokazatelj, tam Rusija vojaško ne more nič vplivati...
Kako boš pa tam zagotovil legitimen in neoporečen referendum, ko že od leta 2014 hara tam ruski seperatist? Valda se bo pokazal samo rus na volišču, ukrajinec pa raje ne, da ne bi fasal kaj v hrbet.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.378
2.438
113
Rusija ni nikoli izrazila želje po priključitvi DPR in LPR, tako da te floskule o "veliki Rusiji" nekako padejo v vodo. Sicer pa je tudi Albanija imela neke ideje o priključitvi Kosova (želja ponovne Velike Albanije), pa so jo hitro postavili na realna tla. Tako da po tvojem teoremu tudi Rusija pomaga ljudem v stiski, ki so že od leta 2014 izpostavljeni veliko hujšemu nasilju, kot je bilo Kosovo s strani Srbije.

Se strinjam, Srbi na Kosovu niso izvajali takšnih grozot Ali pač samo ne vemo, ker zgodovina o tem molči? Ali pa lahko večje grozote pripišemo kateremu drugemu narodu? Rusija in njen voditelj Putin želi spet sestaviti veliko rusijo, belorusijo že takorekoč ima v rokah, marionetna vlada je nastavljena že od nekdaj.

I

Izbrisan uporabnik 474

Tvoji odgovori mejijo na blaznost, so brez repa in glave in predvsem nimajo neke rdeče niti. Tako da si najprej tole sam pri sebi razčisti, kaj točno razumeš to kar prebereš, ker vsi tvoji odgovori so samo nakladanje brez neke pametne osnove. O kakšnem statusu Kosova ti pa sedaj ni jasno? Koliko si star, da tega ne veš? Predvsem pa kako sedaj mutiš z LPR in DPR, ki bi po tvoje morala uživati nekaj več, če ju pa še, kot praviš sam, celo Putin ni priznal. Se pravi vse delajo na lastno pest? In ne, ne spuščaj se na osebni nivo, da sem sladoledar, ker bom stisnil prijavo.

Spet še ena replika brez jasnega odgovora. Se mi zdi, da ti ne gre.. Probajva še enkrat:
Kaj je DPR? Pokrajina ali republika?
Kaj je LPR? Pokrajina ali republika?
Kaj je (bilo) Kosovo? Pokrajina ali republika?

Zakaj se je Kosovo lahko osamosvojilo, medtem ko se DPR in LPR nebi smeli? Zanima me tvoj pogled na situacijo...

I

Izbrisan uporabnik 474

Kako boš pa tam zagotovil legitimen in neoporečen referendum, ko že od leta 2014 hara tam ruski seperatist? Valda se bo pokazal samo rus na volišču, ukrajinec pa raje ne, da ne bi fasal kaj v hrbet.

"Ruski separatisti" so na tem območju že več kot 100 let. Niso se pojavili leta 2014. Referendum je bil izveden v skladu z sporazumom Minsk, ki pa ga UA in OSCE nista priznali (brez pravega razloga in obrazložitve). Po tem referendumu je izbruhnil oborožen konflikt. Referendum se je ponovil nekaj mesecev kasneje, ki ga pa UA in OSCE ponovno nista priznali zaradi "vojnega stanja."

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.323
7.057
113
Eight people, including one child, have died after Russian troops "opened fire" on a crowd of locals, according to a Ukrainian official.

In a post on Telegram, the governor of Luhansk said the attack was carried out from "rocket-fuelled grenade launchers" as civilians were replenishing their drinking water supplies.

He added that three pumping stations have been "purposefully fired on", along with a tunnel connecting two separate parts of Novodruzhesk - a city in Lysychansk, which is in Luhansk.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.378
2.438
113
Spet še ena replika brez jasnega odgovora. Se mi zdi, da ti ne gre.. Probajva še enkrat:

Zakaj se je Kosovo lahko osamosvojilo, medtem ko se DPR in LPR nebi smeli? Zanima me tvoj pogled na situacijo...

Tvoje vprašanje je narobe zastavljeno. Saj to veš? Oziroma, da sem bolj točen, so preveč relativiziral situacije vseh treh in jih prisiljeno dajaš na isti imenovalec, kar je narobe.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.323
7.057
113
"Ruski separatisti" so na tem območju že več kot 100 let. Niso se pojavili leta 2014. Referendum je bil izveden v skladu z sporazumom Minsk, ki pa ga UA in OSCE nista priznali (brez pravega razloga in obrazložitve). Po tem referendumu je izbruhnil oborožen konflikt. Referendum se je ponovil nekaj mesecev kasneje, ki ga pa UA in OSCE ponovno nista priznali zaradi "vojnega stanja."
Od kod pa dobivajo orožje pro bono?
Pusti ti minsk in minsk2 pa ne vem kaj še vse, to je bilo vse vsiljeno iz strani rusije, zaradi tega ne more biti legitimno.

• Haha
Reactions: kroja_

damirj

Guru
9. maj 2012
5.378
2.438
113
To se pa jaz ne strinjam, sporazuma minsk sta bila dogovorjena tako s strani Ukrajine, kot Rusije, da pa sta padla v vodo gre iskat razloge pri obeh, ne samo na eni strani.

I

Izbrisan uporabnik 474

Tvoje vprašanje je narobe zastavljeno. Saj to veš? Oziroma, da sem bolj točen, so preveč relativiziral situacije vseh treh in jih prisiljeno dajaš na isti imenovalec, kar je narobe.

Vidim, da še vedno ne zmoreš dati odgovora. Zanima me samo status teh treh "entitet." In kakšna je razlika med njimi... Evo, brez "relativiziranja" in po dobnega. Napiši status teh treh po tvoje. Z tvojim besedami.

I

Izbrisan uporabnik 474

Od kod pa dobivajo orožje pro bono?
Pusti ti minsk in minsk2 pa ne vem kaj še vse, to je bilo vse vsiljeno iz strani rusije, zaradi tega ne more biti legitimno.

Sporazum "Minsk" so podpisale Nemčija, Francija (kot mediatorja), OSCE (kot regulator), Rusija (kot pobudnica), Ukrajina, DPR in LPR (kot "stranke v postopku"). Nikakor ni bil "vsiljen" s strani Rusije, pravzaprav Rusija v sporazumu sploh ne igra bistvene vloge, razen določila, da ne sme dobavljati orožja DPR in LPR (kar ga ni, dokler ni Ukrajina začela tolči po DPR in LPR)

damirj

Guru
9. maj 2012
5.378
2.438
113
Saj sem ti napisal; DPR in LPR sta za rusijo republiki, za ves ostali svet pa ne, vključno z Ukrajino, kar je še najbolj pomembno, ker sta obe območji del le-te. Kosovo pa je bilo del Srbije, ampak je uživalo precejšen del samostojnosti, je imelo vso infrastrukturo ki je to omogočalo, poleg tega smo ga tudi vsi državljani ex-yu obravnavali kot samostojno pokrajino. Nekaj je v Ukrajini manjka, pa ne glede na to, kaj si Rusija želi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.323
7.057
113
Sporazum "Minsk" so podpisale Nemčija, Francija (kot mediatorja), OSCE (kot regulator), Rusija (kot pobudnica), Ukrajina, DPR in LPR (kot "stranke v postopku"). Nikakor ni bil "vsiljen" s strani Rusije, pravzaprav Rusija v sporazumu sploh ne igra bistvene vloge, razen določila, da ne sme dobavljati orožja DPR in LPR (kar ga ni, dokler ni Ukrajina začela tolči po DPR in LPR)
Od kod pa je prihajalo orožje?

Pa kako ste lahko eni tako zaslepljeni, da je rusija bila tako nedolžna? Odkar je putin na oblasti ta beseda skupaj z rusijo ne obstaja. Saj se dedu ni šele 2014 zmešalo, da je začel sanjat o veliki rusiji?

I

Izbrisan uporabnik 474

Saj sem ti napisal; DPR in LPR sta za rusijo republiki, za ves ostali svet pa ne, vključno z Ukrajino, kar je še najbolj pomembno, ker sta obe območji del le-te. Kosovo pa je bilo del Srbije, ampak je uživalo precejšen del samostojnosti, je imelo vso infrastrukturo ki je to omogočalo, poleg tega smo ga tudi vsi državljani ex-yu obravnavali kot samostojno pokrajino. Nekaj je v Ukrajini manjka, pa ne glede na to, kaj si Rusija želi.

Pusti zdaj Rusijo. Rusija kasneje dobi enako vlogo kot NATO. Zanimam me status DPR in LPR v Ukrajini in kako se razlikuje z statusem Kosov v Srbiji. Tako DPR, kot LPR sta imeli (še imata) povsem samozadostno strukturo, tudi v sami Ukrajini sta uživali veliko mero samostojnosti, celo avtonomijo, katero jima je priznala Ukrajina z podpisom sporazuma "Minsk."

• Všeč mi je
Reactions: AndY1

D_K

Guru
24. sep 2007
3.076
852
113

Krim ne obstaja ? Kaj je Krim ?

I

Izbrisan uporabnik 474

Od kod pa je prihajalo orožje?

Pa kako ste lahko eni tako zaslepljeni, da je rusija bila tako nedolžna? Odkar je putin na oblasti ta beseda skupaj z rusijo ne obstaja. Saj se dedu ni šele 2014 zmešalo, da je začel sanjat o veliki rusiji?

Definiraj kdaj... Orožje je začelo (domnevno) iz Rusije prihajati leta 2015, spopadi so se začeli avgusta 2014. Ostalega rusofobnega nima smisla komentirat. Osredotoči se na (preverljiva) dejstva.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.378
2.438
113
Pusti zdaj Rusijo. Rusija kasneje dobi enako vlogo kot NATO. Zanimam me status DPR in LPR v Ukrajini in kako se razlikuje z statusem Kosov v Srbiji. Tako DPR, kot LPR sta imeli (še imata) povsem samozadostno strukturo, tudi v sami Ukrajini sta uživali veliko mero samostojnosti, celo avtonomijo, katero jima je priznala Ukrajina z podpisom sporazuma "Minsk."

DPR in LNR sta samo v besedišču Rusije in samo tam imata status republike. Kar je brezveze, to je enako kot ce bi zamejski slovenci v italiji, ki mimogrede na dolocenih obmocjih so 100% prebivalstvo, bili s strani Slovenije priznani kot republika. Avtonomnost pokrajin pa ni nekaj samoumevnega, ze na primeru kosova. Kaj je naredil Milosevic kosovu pa upam da ves. Zato tudi neki sporazumi se niso zagotovilo pokrajinam donetsk in logansk, da bo tako za vedno, tam pa se posebej ne zato, ker niti niso imeli neke posebne strukture, ki bi to dalj casa omogocalo. Razen s silo proruskih separatistov. In ti temu pravis demokraticna izbira?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.