Če te samo to zanima, potem je referendum nek pravi pokazatelj, tam Rusija vojaško ne more nič vplivati...S tem ne moremo vedeti ali je odcepitev dejansko lastna volja ljudi, ali interes rusije.
Kako boš pa tam zagotovil legitimen in neoporečen referendum, ko že od leta 2014 hara tam ruski seperatist? Valda se bo pokazal samo rus na volišču, ukrajinec pa raje ne, da ne bi fasal kaj v hrbet.Če te samo to zanima, potem je referendum nek pravi pokazatelj, tam Rusija vojaško ne more nič vplivati...
Rusija ni nikoli izrazila želje po priključitvi DPR in LPR, tako da te floskule o "veliki Rusiji" nekako padejo v vodo. Sicer pa je tudi Albanija imela neke ideje o priključitvi Kosova (želja ponovne Velike Albanije), pa so jo hitro postavili na realna tla. Tako da po tvojem teoremu tudi Rusija pomaga ljudem v stiski, ki so že od leta 2014 izpostavljeni veliko hujšemu nasilju, kot je bilo Kosovo s strani Srbije.
Tvoji odgovori mejijo na blaznost, so brez repa in glave in predvsem nimajo neke rdeče niti. Tako da si najprej tole sam pri sebi razčisti, kaj točno razumeš to kar prebereš, ker vsi tvoji odgovori so samo nakladanje brez neke pametne osnove. O kakšnem statusu Kosova ti pa sedaj ni jasno? Koliko si star, da tega ne veš? Predvsem pa kako sedaj mutiš z LPR in DPR, ki bi po tvoje morala uživati nekaj več, če ju pa še, kot praviš sam, celo Putin ni priznal. Se pravi vse delajo na lastno pest? In ne, ne spuščaj se na osebni nivo, da sem sladoledar, ker bom stisnil prijavo.
Rusija ima referendume in volitve veliko bolj moderno in učinkovito rešeno kot pri nas. Tam se glasovnice natisnejo, podpišejo in oddajo avtomatsko. Sploh ne rabiš na volišče. Niti živ ne rabiš bit.Če te samo to zanima, potem je referendum nek pravi pokazatelj, tam Rusija vojaško ne more nič vplivati...
Kako boš pa tam zagotovil legitimen in neoporečen referendum, ko že od leta 2014 hara tam ruski seperatist? Valda se bo pokazal samo rus na volišču, ukrajinec pa raje ne, da ne bi fasal kaj v hrbet.
Spet še ena replika brez jasnega odgovora. Se mi zdi, da ti ne gre.. Probajva še enkrat:
Kaj je DPR? Pokrajina ali republika?
Kaj je LPR? Pokrajina ali republika?
Kaj je (bilo) Kosovo? Pokrajina ali republika?
Zakaj se je Kosovo lahko osamosvojilo, medtem ko se DPR in LPR nebi smeli? Zanima me tvoj pogled na situacijo...
Od kod pa dobivajo orožje pro bono?"Ruski separatisti" so na tem območju že več kot 100 let. Niso se pojavili leta 2014. Referendum je bil izveden v skladu z sporazumom Minsk, ki pa ga UA in OSCE nista priznali (brez pravega razloga in obrazložitve). Po tem referendumu je izbruhnil oborožen konflikt. Referendum se je ponovil nekaj mesecev kasneje, ki ga pa UA in OSCE ponovno nista priznali zaradi "vojnega stanja."
Tvoje vprašanje je narobe zastavljeno. Saj to veš? Oziroma, da sem bolj točen, so preveč relativiziral situacije vseh treh in jih prisiljeno dajaš na isti imenovalec, kar je narobe.
Od kod pa dobivajo orožje pro bono?
Pusti ti minsk in minsk2 pa ne vem kaj še vse, to je bilo vse vsiljeno iz strani rusije, zaradi tega ne more biti legitimno.
Od kod pa je prihajalo orožje?Sporazum "Minsk" so podpisale Nemčija, Francija (kot mediatorja), OSCE (kot regulator), Rusija (kot pobudnica), Ukrajina, DPR in LPR (kot "stranke v postopku"). Nikakor ni bil "vsiljen" s strani Rusije, pravzaprav Rusija v sporazumu sploh ne igra bistvene vloge, razen določila, da ne sme dobavljati orožja DPR in LPR (kar ga ni, dokler ni Ukrajina začela tolči po DPR in LPR)
Saj sem ti napisal; DPR in LPR sta za rusijo republiki, za ves ostali svet pa ne, vključno z Ukrajino, kar je še najbolj pomembno, ker sta obe območji del le-te. Kosovo pa je bilo del Srbije, ampak je uživalo precejšen del samostojnosti, je imelo vso infrastrukturo ki je to omogočalo, poleg tega smo ga tudi vsi državljani ex-yu obravnavali kot samostojno pokrajino. Nekaj je v Ukrajini manjka, pa ne glede na to, kaj si Rusija želi.
Krim ne obstaja ? Kaj je Krim ?Spet še ena replika brez jasnega odgovora. Se mi zdi, da ti ne gre.. Probajva še enkrat:
Kaj je DPR? Pokrajina ali republika?
Kaj je LPR? Pokrajina ali republika?
Kaj je (bilo) Kosovo? Pokrajina ali republika?
Zakaj se je Kosovo lahko osamosvojilo, medtem ko se DPR in LPR nebi smeli? Zanima me tvoj pogled na situacijo...
Od kod pa je prihajalo orožje?
Pa kako ste lahko eni tako zaslepljeni, da je rusija bila tako nedolžna? Odkar je putin na oblasti ta beseda skupaj z rusijo ne obstaja. Saj se dedu ni šele 2014 zmešalo, da je začel sanjat o veliki rusiji?
Krim ne obstaja ? Kaj je Krim ?
Pusti zdaj Rusijo. Rusija kasneje dobi enako vlogo kot NATO. Zanimam me status DPR in LPR v Ukrajini in kako se razlikuje z statusem Kosov v Srbiji. Tako DPR, kot LPR sta imeli (še imata) povsem samozadostno strukturo, tudi v sami Ukrajini sta uživali veliko mero samostojnosti, celo avtonomijo, katero jima je priznala Ukrajina z podpisom sporazuma "Minsk."