Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Primer fake-newsa: posnetek, ki je trenutno zelo razširjen po spletu in kao prikazuje kako ruski mig izstreli raketo v sosesko stanovanjskih hiš, v resnici gre pa naj bi šlo za ukrajinsko letalo mig-29 (rusi baje ne uporabljajo migov v Ukrajini ampak sukhoi-e), ki izstreli raketo proti ruskim enotam na tleh:

Sej tudi fotke vrst pred rekrutnimi centri ne kažejo prostovoljcev, ampak vpoklicane nabornike. Če ne greš si uradno dezerter in glede na to da je uradno vojna se te kaznuje na temu ustrezen način (hitro sodišče in strel v glavo).

Tudi jokajoči prostovoljci ki gredo v vojno in se poslavljajo od družin so dejansko vpoklicani naborniki, ki so tam proti svoji volji.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
1645727295308.png

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.830
113

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Primer fake-newsa: posnetek, ki je trenutno zelo razširjen po spletu in kao prikazuje kako ruski mig izstreli raketo v sosesko stanovanjskih hiš, v resnici gre pa naj bi šlo za ukrajinsko letalo mig-29 (Rusi v Ukrajini baje ne uporabljajo migov ampak sukhoi-e), ki izstreli raketo proti ruskim enotam na tleh:

Hmm

Rusi pravijo da so jim sesuli vsa letališča z vojaškimi avioni. In da imajo popolno premoč na nebu.
po moje bi ukrajinska letala prej napadla tiste helikopterje kot pa vojake na tleh.

Imaš video posnetke kako se tisti ruski mi8 branijo pred protiletalskimi raketami. Ukrajinskih avionov pa nikjer.

Bo treba počakat kdo in kako in kaj.
Propaganda na vrhuncu.

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Hm … ti ne ločiš Pilatusa od F16 po zvoku ? So pa včeraj letali F16 tle čez kr nekajkrat, dones je bil pa začuda mir.
Ločim,ločim :) sam tole 100% ni pilatus. In tudi tule piše,da imajo vaje skupaj z F-16.

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.196
702
113
Ločim,ločim :) sam tole 100% ni pilatus. In tudi tule piše,da imajo vaje skupaj z F-16.
Aha, pol so bli F16 pri nas … sem mislu da grejo do Romunije in nazaj …

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.830
113
Hmm

Rusi pravijo da so jim sesuli vsa letališča z vojaškimi avioni. In da imajo popolno premoč na nebu.
po moje bi ukrajinska letala prej napadla tiste helikopterje kot pa vojake na tleh.

Imaš video posnetke kako se tisti ruski mi8 branijo pred protiletalskimi raketami. Ukrajinskih avionov pa nikjer.

Bo treba počakat kdo in kako in kaj.
Propaganda na vrhuncu.
Možno. Sem pa naletel na več različnih virov, ki vsi pravijo, da gre v tem primeru za ukrajinskega miga. Poleg tega pa ne veva kdaj je nastal ta posnetek. Povsem možno je, da je nastal v času, ko so bila letališča še operativna ali pa so jih sesuli vmes, ko je bil ta mig že v zraku in se je potem moral malo znajti v smislu pristanka.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.