Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Kdo se spreneveda? Ti govoriš o nekih vojnih napovedih, ki jih ni bilo. Vzroki za tole sranje so znani. Kakorkoli pa obrneš, je kristalno jasno, kdo je v tem konfliktu agresor, al so po tvojem Ukrajinci v Rusiji? Sam teb je to pač težko priznat.
Potem najbolje, da se zmenis z mediji kaj tocno kaj pomeni. Meni ni nic tezko priznati, samo jaz gledam na stvari sirse. Zdaj, ko vam ne kimam se ne pomeni, da razumes moj pogled ma celotno situacijo.

Zadeve je potrebno gledati sirse in v kontekstu pred vojno in zdaj, ko ke vojna, v sirsem pogledu.

Ce že moram, jaz sem za EU. Ne za Ruse, ne za USA in ne za NATO. EU je tista, ki bi morala delati red na pragu svojih meja. Evropa je tista, ki bi morala oblikovati energetsko, vojasko, gospodarsko in vse politike. Brez vpliva interesnih skupin, ki nas peljejo nezadrzno v propad standarda in blaginje, samo zato, da lahko drugi podprejo svoj standard in dodatno utrjujejo vojaško ter gospodarsko premoc. A se ti zdi, da je komu v interesu, da je EU gospodarsko mocna in neodvisna. Ne, vedno mora biti vsaj malo sranja, zato, da ti "prijatelji" pomagajo. V bistvu se gre za zadovoljevanje interesov nekoga drugega.

• Všeč mi je
Reactions: krko in bizi

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Davidoff vem da je težko to razumet ampak vse skupaj sem samo plastično ponazoril kako se lahko stvari rešijo v grobem. Ker če se eni sprenevedate, potem se lahko tudi drugi.

Ampak ti to tipično skrajno levičarsko obrneš vse skupaj na način samo, da bi dokazal svoj prav. Za posrat si res.

Lahko plastično ponazoris. Zakaj NATO ne vstopi z vso silo v Ukrajino. Ta del mi manjka. Hvala.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.663
3.170
113
v lokalni ostariji
Ogo kitajska ni tako nepomemben igralec in dejansko je že zahod odvisen od Kitajske ne obratno.

Gledam posnetek zajetih ruskih vojakov... Sami neki starejši gospodje, podobni kot štajerska varda. A se ne govori, da so poslali 18 letne nabornike?

Upam da se hitro zadeva reši.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Lahko plastično ponazoris. Zakaj NATO ne vstopi z vso silo v Ukrajino. Ta del mi manjka. Hvala.

lahko bi kar nukal moskvo, a ne? da se preskoči ta del, kjer bi nato posredoval v ukrajini, ker to bi blo samo zavlačevanje

dej no... menda je jasno zakaj ne... ker niso nori, za razliko od nasprotne strani

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.595
-3.912
113
bo za par let, pol pa jovo na novo

jih morš zapret v svinčeno kletko, da ne bojo mogl gledat čez mejo, kako poljaki veselo šopingirajo v tescotu in carefourju pa se vozijo z novimi mazdami in tri leta starimi mercedesi z magičnimi 150k km...
Ja, kdo jih pa fopa s tem, da ko bodo v natu in eu, bodo pa kar shopingirali in se vozili z novimi mazdami????

Imaš veliko držav, ki niso v eni ali obeh teh organizacijah, pa ljudje veselo šopingirajo.
Šopingirali bodo edino njihovi voditelji, ko bodo v ZDA kupovali orožje, saj bo obstoječega treba komplet zamenjat, ker ni po standardih nata, in vlekli mastne provizije, ljudje bodo pa crkavali tako kot sedaj.

Za šopingiranje, novo mazdo.... rabiš denar, tega moraš pa sam zaslužit. V zadnjih 30 letih odkar so samostojni, pa imajo BDP na prebivalstva 3x manjši od Rusov, 2x manjši od Belorusov, slabši so od Moldavije, Georgije... skratka zadnji so v evropi. Pa pravijo da je ukrajina bogata država, polna surovin, žita, nafte, plina,.....Po stopnji korupcije pa druga v Evropi (takoj za rusijo in daleč pred belorusijo).
A pri sebi pa v 30 letih samostojnosti niso znali to porihtat.
Jih je lažje lagat, če bodo v nato bodo pa druga Švica, potem pa nategnit. Tako kot sedaj, ko so mislili, da jih bo nato branil, sedaj pa nič od tega. Sej tisti, ki jih fopajo, imajo samo svoj $ interes.

Mi smo šopingirali tudi preden smo bili v EU in Natu. Po vstopu pa kvečjemu manj, ker se je podražilo več, kot so se dvignile plače, pa vojska nas tud stane več kot prej. S tem, da smo prej za vojsko kupovali več doma in dajali posel domačim podjetjem in delavcem , sedaj pa figurativno še zokni niso dobri iz slovenije, je treba dat zaslužit drugim. Pa tanka se tudi pri madžarih.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
lahko bi kar nukal moskvo, a ne? da se preskoči ta del, kjer bi nato posredoval v ukrajini, ker to bi blo samo zavlačevanje

dej no... menda je jasno zakaj ne... ker niso nori, za razliko od nasprotne strani

Res? Spet ena izmed tvojih puhlic brez osnove. Jaz bi rad, da Moskva ostane taksna kot je. Tudi London, Pariz, Ljubljana itd.

No, vidis, v drugem delu se pa meni porajajo vprasanja. Zagotovo ni preprostega odgovora. Je pa opcij več zakaj NATO ne izvede specialne operacije v Ukrajini. Menim, da ni samo zaradi jedrske groznje, vzroki so zagotovo globlji. Kdo je pa tu nor bomo pa na zalost se videli. Po eni strani NATO clanice, ki so dovolile, da je sploh prislo do taksne eskalacije, po drugi strani pa Putin, da je sel v taksno operacijo, ceprav je zagotovo vedel, da bo bil odziv neugoden zanj in za svet. No, mene zanima kaj je bil tisti tipping point beyond return. To upam, da bo kdaj prebral v kakšni strokovni literaturi izven mnenja splosne norosti in neodgovornosti.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Ja, kdo jih pa fopa s tem, da ko bodo v natu in eu, bodo pa kar shopingirali in se vozili z novimi mazdami????

Imaš veliko držav, ki niso v eni ali obeh teh organizacijah, pa ljudje veselo šopingirajo.
Šopingirali bodo edino njihovi voditelji, ko bodo v ZDA kupovali orožje, saj bo obstoječega treba komplet zamenjat, ker ni po standardih nata, in vlekli mastne provizije, ljudje bodo pa crkavali tako kot sedaj.

Za šopingiranje, novo mazdo.... rabiš denar, tega moraš pa sam zaslužit. V zadnjih 30 letih odkar so samostojni, pa imajo BDP na prebivalstva 3x manjši od Rusov, 2x manjši od Belorusov, slabši so od Moldavije, Georgije... skratka zadnji so v evropi. Pa pravijo da je ukrajina bogata država, polna surovin, žita, nafte, plina,.....Po stopnji korupcije pa druga v Evropi (takoj za rusijo in daleč pred belorusijo).
A pri sebi pa v 30 letih samostojnosti niso znali to porihtat.
Jih je lažje lagat, če bodo v nato bodo pa druga Švica, potem pa nategnit. Tako kot sedaj, ko so mislili, da jih bo nato branil, sedaj pa nič od tega. Sej tisti, ki jih fopajo, imajo samo svoj $ interes.

Mi smo šopingirali tudi preden smo bili v EU in Natu. Po vstopu pa kvečjemu manj, ker se je podražilo več, kot so se dvignile plače, pa vojska nas tud stane več kot prej. S tem, da smo prej za vojsko kupovali več doma in dajali posel domačim podjetjem in delavcem , sedaj pa figurativno še zokni niso dobri iz slovenije, je treba dat zaslužit drugim. Pa tanka se tudi pri madžarih.

ja mirsi, mi smo skoz šopingirali v eu
edin kar se je spremenilo po vstopu je to, da se nam zdaj ni treba več čez ljubelj vozit

• Všeč mi je
Reactions: sixpower in Konec

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Res? Spet ena izmed tvojih puhlic brez osnove. Jaz bi rad, da Moskva ostane taksna kot je. Tudi London, Pariz, Ljubljana itd.

No, vidis, v drugem delu se pa meni porajajo vprasanja. Zagotovo ni preprostega odgovora. Je pa opcij več zakaj NATO ne izvede specialne operacije v Ukrajini. Menim, da ni samo zaradi jedrske groznje, vzroki so zagotovo globlji. Kdo je pa tu nor bomo pa na zalost se videli. Po eni strani NATO clanice, ki so dovolile, da je sploh prislo do taksne eskalacije, po drugi strani pa Putin, da je sel v taksno operacijo, ceprav je zagotovo vedel, da bo bil odziv neugoden zanj in za svet. No, mene zanima kaj je bil tisti tipping point beyond return. To upam, da bo kdaj prebral v kakšni strokovni literaturi izven mnenja splosne norosti in neodgovornosti.

kaj je brez osnove? ti si spraševal zakaj ne... menda je jasno zakaj? nato ne bo začel ww3, vsaj upam da ne

zakaj pa putin tole tera... pa očitno tud noben ne ve... ker zmagovalca tule ne bo

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.595
-3.912
113
stvar je preprosta - če je nato v ukrajini grožnja rusiji, pol je rusija v ukrajini grožnja natu
v obe smeri gre
Komu je pa (bila) grožnja ruske rakete na Kubi ?

Da se spomnimo napada zda na kubo v prašičjem zalivu, pa blokade Kube, pa rožljanja z jedrskim orožjem, če se rusu ne umaknejo?.....
če že gre v obe strani.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Lahko propaganda, lahko pa tudi resnica. Verjetno ni nobena stran stala krizem rok. By Sputnik news.

Ukrainian Military Planned to Attack Crimea, Donbass in Spring, DPR Head Says
Ukrainian troops planned to attack Crimea and Donbas on 8 March 2022, Donetsk People's Republic (DPR) head Denis Pushilin said on Sunday, citing intelligence reports.

"According to our intelligence and the testimony of prisoners, an offensive operation was supposed to begin on March 8 of this year. The facts indicate that the invasion was planned simultaneously both on the territory of the republics of Donbas and in Russia’s Crimea," Pushilin told a press conference.

He demonstrated a map of Crimea with the locations of troops marked on it.

According to Pushilin, DPR also retrieved a NATO-labeled laptop in one of the headquarters of Ukrainian nationalists.

"The militants of the nationalist battalions have a special security clearance from NATO. This laptop contains a detailed map of the area with the location of our units," he said.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
kaj je brez osnove? ti si spraševal zakaj ne... menda je jasno zakaj? nato ne bo začel ww3, vsaj upam da ne

zakaj pa putin tole tera... pa očitno tud noben ne ve... ker zmagovalca tule ne bo

Pa sej ai se ti vmesal v odgovor, ki sem ga pričakoval od oakleya. Kaj se zdaj repencis. Jaz razumem, da tukaj ni samo vstopiti v vojno in upati, da bo Rus podlegel v nekaj urah. Ne bo.

pipo

Majstr
19. mar 2008
949
459
63
Lahko propaganda, lahko pa tudi resnica. Verjetno ni nobena stran stala krizem rok. By Sputnik news.

Ukrainian Military Planned to Attack Crimea, Donbass in Spring, DPR Head Says
Ukrainian troops planned to attack Crimea and Donbas on 8 March 2022, Donetsk People's Republic (DPR) head Denis Pushilin said on Sunday, citing intelligence reports.

"According to our intelligence and the testimony of prisoners, an offensive operation was supposed to begin on March 8 of this year. The facts indicate that the invasion was planned simultaneously both on the territory of the republics of Donbas and in Russia’s Crimea," Pushilin told a press conference.

He demonstrated a map of Crimea with the locations of troops marked on it.

According to Pushilin, DPR also retrieved a NATO-labeled laptop in one of the headquarters of Ukrainian nationalists.

"The militants of the nationalist battalions have a special security clearance from NATO. This laptop contains a detailed map of the area with the location of our units," he said.

pa daj no, nalepka nato na laptopu :rolleyes:

rus od začetka še ene stvari ni po resnici povedal, še svoje zavaja....

hermann

Guru
19. mar 2014
9.754
6.653
113
ti DPR pa itak take tolčejo, da se jim moraš smejat

pred časom so vneto trdili, da jih nato napada, ker so videli v ukrajinskih tankih črne vojake

to je samo nabijanje za domačo javnost, ker so izgleda zabiti še bolj kot povprečni Ameri

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.595
-3.912
113
ja mirsi, mi smo skoz šopingirali v eu
edin kar se je spremenilo po vstopu je to, da se nam zdaj ni treba več čez ljubelj vozit
Čez ljubelj smo se vozili v Jugi, šoping centre so začeli postavljat že pred osamosvojitvijo , (BTC City se je odprl 1990), v EU in nato so nas sprejeli v 2004.
Tako da brez da bo bili v eu in natu, smo šopingirali kar dolgo.

Ukrajince pa fopajo, da bodo šopingirali, če bodo v Natu. Narod je glup, kot je rekel Jelenčič, pa naseda. Ne pomisli, da za šoping rabi denar, ta pa ne pride z natom. Z natom gre.

• Všeč mi je
Reactions: Davidoff in bizi
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.