Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.061
4.253
113
Pa ti si ekonomski bedak. A veš zakaj je gazprom padel? Ker bodo zaradi sankcij nehali prodajat nafto/plin na svetovni trg. A veš kdo bo na slabšem? Mi s ceno goriva po 3 EUR in zaprto pipico plina.
3 eur si kamot lahko privščim......

Pa še američan bo imel kej od tega..
haha
bedak

ps nismo deleč od 3€
Še zmeri nam nau hudo.. Rusom pa precej bolj... Ps Siemens naj neha dobavlat vso industrijski hw in sw tja... Še prodajat ne bodo mogl več.. No tudi denar bo po komunistično hodu mesec iz enga konca na drugi..

Edino kripto. No to naj pa kr nafilajo, da bomo lažje plačeval 3€..

neki v tvojmu stilu.

ps jebeš Rus je zabit, tko je in tko bo...

• Všeč mi je
Reactions: Konec

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Delnice Krke je tudi že strmoglavila (20%), bitcoin pa tudi kar sem nazadnje pogledal. Dobro je to za kupovanje .. khm, samo denarja imajo precej več rusi kot pa zapufan zahodni svet! ;)

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.061
4.253
113
Delnice Krke je tudi že strmoglavila (20%), bitcoin pa tudi kar sem nazadnje pogledal. Dobro je to za kupovanje .. khm, samo denarja imajo precej več rusi kot pa zapufan zahodni svet! ;)

Večino denarja imajo oligarhi...., ki že bežijo kot podgane, zato je tudi bil ban na kripto v Rusiji. Rusija ima veliko denarja... fak a si ti gladek?

Ne samo to, da jih bodo sesuli z embargom, še valuto jim bodo sesul v ničvredno.

Kot pravim, še iz swifta jih naj fuknejo.... V kriptu so pa dobrodošli, mislim, da se bodo vseno tja zatekli kot podgance... Mi pa moramo to izkoristit pump and dump...

haha

• Všeč mi je
Reactions: Konec

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Če ne bi sankcije prizadele obeh strani, bi bila Rusija pod strogimi sankcijami že od priključitve Krima. Vmes ni bilo nobenega razloga, da bi se karkoli sproščalo. Ampak se je. Takrat je nekaj bilo, toda v resnici si sankcij noben resno ne želi, ker ogroža tudi njegovo gospodarstvo.
Denar pa je tudi danes samo navidezni pojem. Vreden je samo, če lahko zanj dobiš dobrino, ki jo želiš. Sicer ni vreden nič!

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Večino denarja imajo oligarhi...., ki že bežijo kot podgane, zato je tudi bil ban na kripto v Rusiji. Rusija ima veliko denarja... fak a si ti gladek?

Ne samo to, da jih bodo sesuli z embargom, še valuto jim bodo sesul v ničvredno.

Kot pravim, še iz swifta jih naj fuknejo.... V kriptu so pa dobrodošli, mislim, da se bodo vseno tja zatekli kot podgance... Mi pa moramo to izkoristit pump and dump...

haha

Pa veš kakšen je javni dolg rusije? Imet denar je sploh v stanju vojne malo drugače kot "imet denar ki ga nimaš".

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Dve stvari tebi niso jasne oni rabijo prodajo energentov samo zato da funkcionirajo....
ZDA ni ravno tako imajo industrijo, gospodarstvo in energente..

Matr ti pa nisi ravno bister......

Krožna ekonomija pa to. Rusija je prevelik igralec na sceni da bi izločitev iz igre ne imela velikih posledic na ostalih igralcih. In ja USA v tem primeru pridobi, ne pomeni pa da pridobimo tudi mi (EU oz. evroobmočje) oz. realno ne glede na to kakšna bo situacija smo že izgubili.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.061
4.253
113
Krožna ekonomija pa to. Rusija je prevelik igralec na sceni da bi izločitev iz igre ne imela velikih posledic na ostalih igralcih. In ja USA v tem primeru pridobi, ne pomeni pa da pridobimo tudi mi (EU oz. evroobmočje) oz. realno ne glede na to kakšna bo situacija smo že izgubili.
Rusija nima krožne ekonomije, oni ne ustvarjajo praktično nič, so le šejki....
In to precej nesposobni, saj denar večinoma odteka v vse drugam, kot tam kjer je potreben.

Tako po tvoje ekonomijo, je relativno kamot zrukat v vukojebino... Imamo več takih držav, Iran, Irak, Libija, Venezuela..........

seveda boš ti tupil karkoli. Nedvomno nas bo prizadelo, vendar ne uničilo..
Teb seveda to ni in ni in ni jasno...

Primer si povedal liter nafte 3 EUR

ni problem bomo zdržali.... Mogoče bo pa to zate konec lajfa... Men samo manj gostilne ali pa še to ne.
ring a bell?

Ti se tolažiš in tolažiš in tolažiš.. Fact je ta sankcije še začele niso Gazprom 54% dol. Rubelj pada ko kamen. krucefiks še začel se ni?
Kmal bodo kmeri jokcal in prosil Kitajce.

Vabijo Pakistance in vso sodrgo, ki je itak pod vplivom Amerike..

ironija....

Še nekaj ne bo Nato pokopal Rusije, oligarhi jo bodo, k bodo spaničarl in spizdl in reševal svoje imovanje, po čefursko..

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.172
113

haha

Rusija ima 600 milijard denarnih rezerv, to sem danes prebral v tujih medijih. A je to veliko aline pa sam presodi.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.