Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
I

Izbrisan uporabnik 474

Kolikor vem, se nuklearke ni bombardiralo, temveč so to svetilne rakete. De facto pa je izbruhnil oborožen spopad za, prevlado na elektrarno, katero so na koncu zavzeli Rusi.

• Všeč mi je
Reactions: zoom
I

Izbrisan uporabnik 474

"Even if a rocket accidentally happened to strike a nuclear power plant, it wouldn't cause a catastrophe. The hulls of Soviet reactors were designed with a huge margin of safety. To destroy them, you'd need to purposely bombard the same spot for a long time with direct fire."

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.297
7.058
113
No dejmo mal razmislt, kaj pridobijo rusi ce razgonjo tole nuklearko? Zadeva je blizje rusiji, krimu in donetsku, kot pa kijevu in zahodni ukrajini. Poleg tega majo pod nadzorom chernobil, ce bi ze hotl, bi tm sarkofag navrtal pa rekl da so ukrajinci za en jebeštrga skrbel. Stratesko ma ukrajina velik vec za pridobit ce sfejkajo napad na nuklearko.

To je podobno kot tisto izpred 2 tednov...zahod: no pa dajmo mal razmislit, kaj bi rusi pridobili z napadom na ukrajino? Krim že itak imajo, lokalne podpore nimajo, padli bi pod sankcije celotnega sveta...ziher ne bodo napadli...

...oh wait.

• Všeč mi je
Reactions: sixpower in B81

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Stratesko bi bil to totaln idiotizem. Putinu nic ne pomaga radioaktivna zitnica sveta.

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ok
To je podobno kot tisto izpred 2 tednov...zahod: no pa dajmo mal razmislit, kaj bi rusi pridobili z napadom na ukrajino? Krim že itak imajo, lokalne podpore nimajo, padli bi pod sankcije celotnega sveta...ziher ne bodo napadli...

...oh wait.

dej se mal umiri. niso zivljenja tako poceni.

tole pozar pac ne bo ta trigger.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113

...oh wait.
Glede na plane, bi ukrajina padla v parih dneh (kar se se vedno lahko zgodi), donbas bi ratale dve republike, sankcije bi pa se hitr koncale, sej vids da so sberbank in gazprom izkljucil: https://www.reuters.com/business/fi...sian-banks-swift-official-journal-2022-03-02/

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.297
7.058
113
I

Izbrisan uporabnik 474

SpaceX Chief @elonmusk says "almost all Viasat Ukraine user terminals were rendered permanently unusable by a Russian CyberAttack on day of invasion" @SpaceX Chief ElonMusk when asked if Starlink could also be under threat of a cyberattacks from Russia, tweets "yes"

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
No upajmo, da se čimprej reši, ker jaz bom moral it tankat kmalu. :p

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.149
113
Kolikor vem, se nuklearke ni bombardiralo, temveč so to svetilne rakete. De facto pa je izbruhnil oborožen spopad za, prevlado na elektrarno, katero so na koncu zavzeli Rusi.

Ja tako je, šlo je za zavzetje z uporabo ročnega strelnega orožja s tem da so rusi trikrat ponudili da se branilci predajo ker so obkoljeni in nima smisla da tam kampirajo. Nekaj se je vmes vžgalo, daleč od stavb reaktorjev. To je tako kot bi javil da NEK gori, dejansko pa en kmet kuri zeleni odrez 500m stran.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

hermann

Guru
19. mar 2014
9.743
6.639
113
SpaceX Chief @elonmusk says "almost all Viasat Ukraine user terminals were rendered permanently unusable by a Russian CyberAttack on day of invasion" @SpaceX Chief ElonMusk when asked if Starlink could also be under threat of a cyberattacks from Russia, tweets "yes"
pa si ti šel dejansko pogledat kaj @elonmusk tvita al boš še naprej širil laži???

po mojem si zrel za ban

1646378337416.png

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.