Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
President Putin "would rather decimate Ukraine than have it in the Western camp" says the BBC's Frank Gardner.
He said Putin had spent the past two years during the pandemic closeted with advisors planning this attack.
Putin "has concentrated power in his hands. No-one is talking to him," Gardner warned.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
za prvi vdor očitno staro železo, da se popuče... potem ko imaš relativni nadzor pa testiraš z novo opremo.

Ni videt niti starega železa. Vidi se par uničenih T-72B ki jih rusija načeloma ne uporablja oz. jih ni uporabljala niti med zadnjo "invazijo" na ukraino 2014. To so ti T72 ki so obdani s kockami. Tako da sem skoraj prepričan da so ti tanki ukrainski, tudi glede na poškodbe so bili najbrž uničeni iz zraka. Skratka vse fotke in videi uničenih konvojev imajo eno skupno lastnost, to je da ni noter tankov.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ta vojna postaja vsak dan bolj čudna in jasno je, da je Putin izgubljen.
Poleg tega, da ruski vojaki sabotirajo lastno opremo, prihaja sedaj ven, da čečenske morilske enote, ki naj bi lovile ukrajinsko politično vodstvo, sedaj lovijo ukrajinci in so jih večino eliminirali. Kar je še bolj zanimivo je, da naj bi obveščevalne podatke za eliminacijo putinovih čečenov prihajale v ukrajino kar iz ruskega FSB. Nekdo v Rusiji očitno že aktivno dela na čiščenju Putinovih ljudi.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.190
4.311
113
Pač razmišljaš iz svojega vzrasta. Poglej si življenje, dvigneš prst proti kakšnemu silaku, verjetno ne boš dobil nazaj trepljanje po ramenu. V najboljšem primeru šamarčino, v najslabšem si pa lahko sam izbereš. Rusija je velikan, težko bo "mala" Ukrajina s podporo Zahoda diktirala, kako se bo Rusija obnašala.
O kakšenm velikanu ti govoriš.... Lepo te prosim.

Nekako tako kot bi ne vem 250 kilski človek ki se komaj premika napadel nekega boksarja...

Če bi Rusi imeli karkoli in kakršnokoli vpliv nobenih sankcij nebi bilo.. pss proračun za tako veliko državo je pa bizarn. No sej se vidi v sposobnosti vojske, neke kurce brez vsega ne morjo zlomt...

ps niti toliko niso, da bi imel kriptirano povezavo.

Ne vem v kateri dobi ti živiš, ampak tole je pa bruka od bruk.

Na koncu bo dokumentarc najbolj nesposobna vojska.....

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Potem praviš, da bo Putin kmalu novi Snowden in bo s slušalakmi v ušesih skrit nekje na Kitajskem. Sem ter tja bo dal kakšen intervju preko zastarele laptop kamere.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Da sta obvladljivi plus dostopni iz Belorusije.

Še to, obiskal obe državi. Estonijo in Latvijo. Zame sta oba naroda podobna Rusom. Ne poznam pa političnega utripa.

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Stoječi konvoj je katastrofa za vojsko, saj so u bistvu živa tarča....
FB_IMG_1646208504241.jpg

To je danes moj ameriški prijatelj objavil.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.008
9.535
113
Glej, zadeve spremljam iz takšnih in drugačnih razlogov že dlje časa. In ta invazija, napad, agresija, kakorkoli bi ti to rad poimenoval ni zato, ker je nekomu dolgčas. Tako kot so se ZDA usrale v primeru Kube, takrat je bilo izračunano, da potrebujem jedrska konica ca 5 min da doseže teritorij ZDA, tako je tudi Putin preračunal, da bo težko, verjetno, branil meje Rusije, ko se mu bo tam enkrat narisala NATO infrastruktura. Že danes je Rusija praktično obkoljena z NATO infrasturkturo čez članice EU. Torej, njegov cilj, tako vsaj menim, je narediti "tampon" cono. Če mu uspe še spremeniti režim v Ukrajini, je pomoje WIN WIN situacija zanj.

Ne glede na vse, sodeč po medijih, pogovori oziroma pogajanja niso obrodila ne vem kakšnih rezultatov. Potem se je pa zgodilo, da zdaj je pa kar padla odločitev, Ukrajina gre v NATO. Če imaš še tok prostora v svoji glavi, da se postaviš na mesto Putina in poskusiš razmisliti. Poišči si kolikorat jih je Putin in Lavrov opozoril, da naj zahod ne dreza tako blizu Rusije, da bodo posledice. Zopet se ga je ignoriralo. Kljub temu, da ima avtokratski način vodenja, ima v ozadju tudi on ljudi, ki mu držijo štango, "predlagajo" strategijo države itd. Opozarjaš, ni haska, opozarjaš, spet te nihče ne zazna. Moja ocena je, da druge možnosti kot pokazati moč Rusije, v smislu vojaške noči, ni imel. Zdaj pa imamo kar imamo. Verjetno svet ne bo nikoli več isti.
Čaki, če te prav razumem, pri zdravi pameti praviš, da Putin ni imel nobene druge možnosti, kot poslat vojsko čez mejo, ne sam čez mejo, kar na mesta in s tem dal povod za to, da se bo tako ali drugače zgodilo točno to, česar si ne želi. Zdej kok Evrope bo sesute za dosego tega cilja še ne vemo, samo zdaj se bo verjetno zgodilo točno to, NATO bo v Ukrajini in tole je začetek konca Putina. Od tukaj ni več poti nazaj. Ker sankcije, ki jih je pričakoval niso bile zamrznitev premoženja njegovih ultrabogatašev. Sankcije, ki jih je on pričakoval so ble boj za rajo nafukat, za rajo se mu pa jebe. In v njegovih načrtih bi bil Zelensky že vsaj 4 dni mrtev ali pa na varnem v Ameriki, Ukrajinci bi mel pa sklonjene glave.
Začetek zime bi zaprl pipo, pa bi imel takoj vse za mizo brez tega, kar zdaj gledamo, pa tud če je sam 10% res in je vse Ukrajinska propaganda, Rusi še zmer z raketami in tanki niso doma, ampak v Ukrajini. V tem primeru bi njegovi bogataši izgubili kak milion, ne pa miliard, jaht in bab, ki so jih rinli po svetu.

Se pa strinjam, svet ne bo več tak kot je bil prej. Upam, da ne bo znukan, kot bi darjanče rad.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Čaki, če te prav razumem, pri zdravi pameti praviš, da Putin ni imel nobene druge možnosti, kot poslat vojsko čez mejo, ne sam čez mejo, kar na mesta in s tem dal povod za to, da se bo tako ali drugače zgodilo točno to, česar si ne želi. Zdej kok Evrope bo sesute za dosego tega cilja še ne vemo, samo zdaj se bo verjetno zgodilo točno to, NATO bo v Ukrajini in tole je začetek konca Putina. Od tukaj ni več poti nazaj. Ker sankcije, ki jih je pričakoval niso bile zamrznitev premoženja njegovih ultrabogatašev. Sankcije, ki jih je on pričakoval so ble boj za rajo nafukat, za rajo se mu pa jebe.
Začetek zime bi zaprl pipo, pa bi imel takoj vse za mizo brez tega, kar zdaj gledamo, pa tud če je sam 10% res in je vse Ukrajinska propaganda, Rusi še zmer z raketami in tanki niso doma, ampak v Ukrajini. V tem primeru bi njegovi bogataši izgubili kak milion, ne pa miliard, jaht in bab, ki so jih rinli po svetu.

Se pa strinjam, svet ne bo več tak kot je bil prej. Upam, da ne bo znukan, kot bi darjanče rad.

Da, takšna je moja ocena. Drugega jezika, očitno, ZDA ne razume. Saj se strinjava, da je to maslo ZDA mar ne?

In zame zadeva ne bo nikoli resna, ko dobim EU papir na katerem piše, da plin in elektrika nista predmet sankcij. Torej vseeno potiho odobravajo, da je sranje v Ukrajini.

• Haha
Reactions: Pepe in mosseero

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Pač razmišljaš iz svojega vzrasta. Poglej si življenje, dvigneš prst proti kakšnemu silaku, verjetno ne boš dobil nazaj trepljanje po ramenu. V najboljšem primeru šamarčino, v najslabšem si pa lahko sam izbereš. Rusija je velikan, težko bo "mala" Ukrajina s podporo Zahoda diktirala, kako se bo Rusija obnašala.

rusija je velikan samo po kvadraturi
skupen bdp ma manjši kot italija in malenkost večji od španije

če ne bi blo psihopata z raketami na oblasti, se tole vse skup kupi za mal drobiža

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.138
11.010
113
kod Džej-Zija
Da, takšna je moja ocena. Drugega jezika, očitno, ZDA ne razume. Saj se strinjava, da je to maslo ZDA mar ne?

In zame zadeva ne bo nikoli resna, ko dobim EU papir na katerem piše, da plin in elektrika nista predmet sankcij. Torej vseeno potiho odobravajo, da je sranje v Ukrajini.
To je tisto, ko mož nabuta ženo, potem ji pa reče, da ga je ona prisilila v to. V bistvu je ona kriva.

Upam, da se vojna ne razlije čez meje še v Moldavijo, Gruzijo, Baltske države. Ampak če bi se, bi me nadvse zanimala tvoja racionalizacija. Tudi tja čez so ubogega Putina prisilili, kajne?

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.008
9.535
113

Se strinjava, da ima ZDA maslo na glavi in po mojem so prilili tud ogromno bencina na ta ogenj v Ukrajini. Putin je s tem, ko je ukazal metat rakete na Kijev dal ZDA točno to, kar so od njega želeli.

• Všeč mi je
Reactions: Gavran in böc

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
To je tisto, ko mož nabuta ženo, potem ji pa reče, da ga je ona prisilila v to. V bistvu je ona kriva.

Upam, da se vojna ne razlije čez meje še v Moldavijo, Gruzijo, Baltske države. Ampak če bi se, bi me nadvse zanimala tvoja racionalizacija. Tudi tja čez so ubogega Putina prisilili, kajne?

Neprimerljivo. V tem primeru je žena prva začela brcat v jajca. A ni tako?

Ne vidim povezav z našetetimi državami. A jih ima Putin v zobeh?

• Všeč mi je
Reactions: AndY1
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.