Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
15. jan 2019
3.459
1.086
113
naši sosedje avstrijci majo na severu velikega brata, ki jih občasno sicer aneksira, večinoma jim pa krije hrbet

mi ga pač nimamo in se mamo v natu čist fajn
dvomim da je na svetu država, ki ima od nata več koristi in manj škode kot mi
Občasno? pred 80 leti je občasno? prej pa so bili Avstro ogrska al kak?

Nihče nas ne bo branil, tudi NATO ne.

19. jul 2007
2.894
1.609
113
Izgleda, da še Tunizijci prihajajo na pomoč

1646162907613.png

hermann

Guru
19. mar 2014
9.738
6.635
113
Naci propaganda je prepovedana, ni problema. Ni treba servirat putina v 6h govoru za pranje možganov vsak dan.

Samo zakaj so ruski skakalci grdi grd in jih je treba odstranit z vseh tekmovanj, glavna športna tema je kaj bomo z njimi za planico. Se še ne ve ampak uradno bolje da ne pridejo ker bodo viseli s kandelabrov, nekako tako je zzkljulčit iz medijev. Je pa danes na istem športnem portalu omenjeno da je v spopadih umrl en ukrainski biatlonec (kot vojak ne kot športnik), in že na pokljuki Kacina obeša ukrainske zastave heroju v spomin. A ni to malo neokusno. Umrl je kot vojak po lastni ali po tuji odločitvi in kaj nas to briga, po drugi strani 20 letni skakalci niso v vojski in ne smejo delat to kar imajo radi ker so rusi.
kar se mene tiče bi moral biti šport popolnoma zadnji, ki pride na vrsto za kakršnekoli sankcije

sploh, ko iphone pa mercedese pa gucci torbice še naprej neovirano prodajajo Rusom

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Se vidi, da nisi obveščen. Ti dejansko potrebuješ še drugo stran za informacije.
V Ukrajini se mečejo molotovke, ne pa bombe.
To je spet lep primer kako deluje PR. Dejansko ukrajina ima na tone ruskih ročnih protioklepnih sistemov, imajo tudi najbrž največje število stingerjev v evropi trenutno. Imajo lastno razvite protioklepne sisteme, ki jih tudi prodajajo na trgu.

Zakaj molotovke?

Odgovor je, ker so dobre za PR.

• Všeč mi je
Reactions: bizi in Robert

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.008
9.535
113
Napovedal sem, da ko bo ban swifta bo sberbank crknila, pa so rusofili pravili da je pod eu jurisdikcijo..
V Rusiji se problemi šele začenjajo. Še več na mojo žalost omejujejo tudi poslovanje z kriptovalutami na večjih borzah. Vseeno očitno nekaterim ratuje bypass in filajo BTC...

Stvar finančna se bo v roku meseca tako zakomplicirala, da bodo čisto na tleh. Vsaj navadni ljudje. Vsa plačilna sredstva kot so paysafe, paypal, aple pay že ne delujejo več.

Baje omejujejo tudi poštne storitve. Skratka ne zavedate se v kakšno pizdarijo Rusi rinejo. Ko ste omenjali Kitajce, so iz bank že počrpali denar. Nacionalna valuta pa se bo začela štampat, sledi hiperinflacija. Tudi centralna banka ne bo mogla večno flikat, še več omejujejo ji dostop po vsem svetu do lastnih deviznih rezerv...

Danes sem poslušal BBC, ko so govoril, da je Putin tako besen zaradi tega, da se ne more več zadrževati niti pred kamerami, oligarhi pa tako pritiskajo, da so celo govorili da ga bodo oni odstranili..

Skratka vse oči so sicer na Ukrajini, ampak prava vojna se odvija v Rusiji sami. Zaradi bana ker sem omenil zdravstvo.... no vse je na holdu, saj dobavitelji nočejo pošiljat zaradi bojazni neplačila. Tudi če imajo denar ne vejo kdaj in kako bodo dobili nakazano...

Je pa od teh sankcij šele par dni..

+ na torti so pa še športniki, katere zmerjajo in jim odpovedujejo gostovanje.. Ostanejo jim samo še državna prvenstva.
Rusofili pa tega ne vidijo....
No vidiš saj ti gre brez pridevnikov, psovk in hiperventiliranja. Evropa v bistvu svet jd stopil skupaj in pokazal, da ni vse v metkih. Se pa, priznam, men ni sanjal, da bo to uspelo.

2. okt 2007
3.868
2.388
113
ko pa USA predstavnik izjavo spodnje, pa se je za zjokat... a niso oni lani avgusta "pomotama" izstrelili rakete na otroke, ali pa Siriji :bonk:

torej, ena invazija je dobra, gre za demokracijo, druga pa ne, čeprav tam ne gre za demokracijo, niti nimam pojma kaj bi Rusi sploh radi v Kijevu. Sem mislil, da se bodo ustavili v Donecku/Lugansku, to pa je že preveč.

1646163226796.png

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
  • Všeč mi je
Reactions: AndY1 in Robert

Fonzl

Guru