Sem bral 1 zanimiv članek na to temo.
Preko ukrajinskih pristanišč, poteka npr.zelo velik prevoz/izvoz žit (mislim da 16% svetovnega )
Pa pozabil si Krko, Iskratel, ...Iz sberbanke so komitenti pobrali vloge, pa je šel v klinac, v SIJ Jesenice bojo pa prišli iz Merkurja in odpeljali vse železne profile.
Samo še z Kordišem se uskladita.Idealen čas, da nacionaliziramo
Ja dvomim da bi bla 20.000m neka omejitev....če drugega ne pač poletiš na 12-15.000m al kolk majo lovci max višino pa izstreliš raketo od tam....Če so pred 30-40 leti sklatili U2, ki je letel že skoraj na robu vesolja, ni hudič, da nimajo raket za sklatit dol nekaj na 20.000m.
A niso sklatili tudi enega SR-71?
Pač komentarji primerni klienteli!Ruske ekipe izključene z vseh tekmovanj Fife in Uefe, prekinili tudi sodelovanje z Gazpromom | 24ur.com
Fifa in Uefa sta prepovedali nastope Rusom na vseh tekmovanjih. To na primer pomeni, da se je RB Leipzig, za katerega igra slovenski nogometaš Kevin Kampl, že uvrstil v četrtfinale Lige Evropa. Poleg tega se je Uefa danes odločila, da prekine svoje partnerstvo z Gazpromom. Odločitev začne...www.24ur.com
Berem malo komentarje pod tem clanki in mi gre na bruhanje.
SR-71 so probali sklatit pa je bil prej za obzorjem kot pa raketa....
Torej?A ima kdo kake povezave na Ruske strani z novicami, ali pa ruske forume, pa ne mislim ruske v angleščini ampak v ruščini seveda?
Me zanima kaj se ljudje tam na drugi strani pogovarjajo, tako kot se mi tu. Ker tega ne bomo zvedeli iz medijev.
Jaz upam da se vi zavedate da smo s tem tempom v enem tednu v tretji svetovni vojni?
Pošiljanje tisoč in tisoč kosov orožja je želja po miru?
Formiranje tujske legije? Resno? Imate posnetke angležov, američanov, ki se veselo snemajo kako letijo v Poljsko in potem streljat Ruse v Ukrajino. A to je rešitev, dejansko pošiljat zahodne vojake? Kaj da bojo streljal 19 letne nabornike, ki se tresejo od strahu že od četrtka, ko so še vedno milil da so na vojaških vajah?
Tu ne gre več za konflikt Rusija-Ukrajina ampak za celotni Zahod vs Rusija, nevem zakaj niti ena evropska država ne poziva k miru, dialogu?!?!? Vsi pošiljamo orožje? Si ne želite miru? Putin medtem že rožlja z jedrskimi konicami in vi potem pošljete ŠE orožja, resno?!? Nismo verjeli niti da bo napadel, pa je. Sedaj se pa delamo, da kao sej ne upa spržit jedrske konice. Kaj pa če se upa? Lepo vas prosim, morali bi GORET vsi diplomatski kanali, ne pa zapiranje, oboroževanje in še dalje grožnja z okrepitvami, ki cel dan in nič letijo preko Slovenije.
Dragi moji forumski prijatelji, mogoče je to zadnji teden ko se tipkamo.
Vojno je mogoče ustavit le s pogajanji, ne pa pošiljanjem orožja in celo borbenih letal v Ukrajino.
Evropskim voditeljem se je pod komando ZDA povsem odpeljalo in za dosego svojih ciljev proti Rusiji izrabljajo Ukrajino.
Ukrajinska kriza ni od včeraj, ampak traja že desetletje.
Kaj se je v tem desetletju dogajalo pa si lahko z malo truda vsak prebere.
Bistvo pa je, da je Ukrajina prestopila tisto točko, kjer začenja ogroženost Rusije. Nobena opozorila niso zalegla in zdaj so tu kjer pač so.
In seveda v tej zgodbi so še Rusi v Lugansku, Donecku in Krimu.
Če bi Ukrajinska vlada malo zaustavila desničarje in umirila strasti, do te točke sploh ne bi prišli.
Žal se bojim, da bodo dogovarjanja neuspešna saj se je EU odločila enostransko podpreti (tudi z orožjem) nadaljnji razkroj države (in s tem posledično tudi EU).
To pa bo Ukrajino potegnilo leta v preteklost (zlasti ekonomsko).
Ustvarili pa bodo radikalno desno državo, ki bo leglo korupcije in kriminala.
To je sicer že sedaj, a se bo še bolj radikalizirala.
Krim pa bo še vedno Ruski, obe pretežno ruski pokrajini pa tudi.
Torej borba v kateri ni zmagovalcev...
No ja zmagovalci so Ameri, ki jim je uspelo destabilizirati še eno državo.
Berdyansk - ocupants pushed out by civillians, the shout "leave Ukraine","go home" etc
Dodaj še 81 letno Pelosi-jevo In dobiš the best America can offer.MrDaco
Kaj boš potem rekel za 81 letnega Faucija, ki tudi noče v penzijo in je dosedaj dve leti zapored "zabaval" svet s svojimi "krekizmi" in obračanjem stališč ?
Ali 79 letnega Bidna, ki ne ve, kateri dan je.
Če bo šlo zares, ponovitve ne bo (tako kot v COD).
Komentar na novico - Dogovor Moskve in Kijeva za drugi krog pogajanj, iz Ukrajine zbežalo pol milijona ljudi
Prva pogajanja med Moskvo in Kijevom po začetku ruske agresije na Ukrajino so se končala po šestih urah s sklepom, da se pred drugim krogom pogovorov delegaciji obeh strani vrneta na nadaljnja posvetovanja v svoji prestolnici.www.rtvslo.si
8 let je zahod držav "štango" Ukrajincem, sporazum in Minska ni bil nikoli uresničen...