Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
ja... sam to ni vojska... to so civilsti, ki so jih pobrali v mobilizaciji...

sicer pa, nekam prelepo jim uspeva zadnje dni...
in kaj je ruska "vojska"? daj si malo preberi v kakšnih razmerah so kakšni ruski vojaki in kako so izšolani.
razen elitnih enot je vse skupaj še slabše kot ukrajinski civilisti ker ukrajinci vedo za kaj umirajo rusom pa nič jasno in nočejo bit tam.

no, razen če si tudi tukaj tako naiven kot pri naši politiki, potem vrjamem da še vedno misliš da je rusija neka organizirana velesila.

• Všeč mi je
Reactions: sad

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Kapo dol ce ukrajinski vojski ta ofenziva uspe na daljsi rok.

Samo da ni tole spet ruska past (da se umaknejo in potem ujamejo in unicijo nasprotnika), ki so jo ze tolikokrat prakticirali v te vojni.

sad

Guru
24. avg 2007
21.035
9.669
113
L Putin je prehitro zaprl ¨pipco¨ za plin in zdaj EU na vso moč dela ¨backup¨ načrt. Če bi prve mesece zime zaprl ¨pipco¨, potem bi 10x bol piskala EU kot zdaj. Plina v EU ni več, samo nafta mu je še ostala.
Točno to sem napisal ze takoj ob zaprtju. Putinu mora fejst teči voda v grlo, da je to naredil. Naj se sesuje vse, upam samo, da ga bo kdo ustavil, če bo hotel nukice uporabit za končno rešitev.

• Všeč mi je
Reactions: Konec

H19ED

Guru
30. jul 2022
2.888
2.259
113
Točno to sem napisal ze takoj ob zaprtju. Putinu mora fejst teči voda v grlo, da je to naredil. Naj se sesuje vse, upam samo, da ga bo kdo ustavil, če bo hotel nukice uporabit za končno rešitev.

Bolj ga bo še bolelo, če EU sprejeme cenovno kapico na plin in nafto. Kdo bo potem kupoval od rusije plin pa nafto, če je ne bomo morali posredniki prodati naprej z večjo ceno?

Jaz imam občutek, da bo padla nukica na ukrajino, če se prej rusija ne znebi putina. Če pade nukica na ukrajino, potem bo tudi rusija dobila po p.... na svojem ozemlju. Čeprav so rusi prepričani, da jih nebi upali kontra napadit njihovem ozemlju.
:nazdravje:

• Žalosti me
Reactions: Kamele0N
2. jul 2020
5.038
6.570
113
Samo da ni tole spet ruska past (da se umaknejo in potem ujamejo in unicijo nasprotnika), ki so jo ze tolikokrat prakticirali v te vojni.

Kdaj pa?

Glede na to, da kar so osvojili so v prvih 3 dneh "posebne operacije". V zadnjih mesecih so komaj par sto kvadratnih kilometrov osvojili.

Kakorkoli:
1662755798494.png

Darilca vzhoda, malo več kot tiste 3 prazne tube na fotkah rusofilčkov:

1662755991264.png

• Všeč mi je

sad

Guru
24. avg 2007
21.035
9.669
113
Bolj ga bo še bolelo, če EU sprejeme cenovno kapico na plin in nafto. Kdo bo potem kupoval od rusije plin pa nafto, če je ne bomo morali posredniki prodati naprej z večjo ceno?
Ta cenovna kapica je totalna norost. Pač ne prodaš v EU, ČE lahko prodaš drugam po tržno ceni.
Bolj Putkota boli padec cen nafte. Namreć baje prodaja Kitajski po 35 USD nižji ceni od tržne. Torej je še vedno lepo služil, ko je bila cena 105 usd. Pri 85 usd je pa jajc. Aploh če upoštevaš še bistveno višje stroške logistike.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.561
9.809
113
40
MB
Ce lahko prodas, kar nemore
Po trzni ceni - tud nebo slo kot si sam ugotovil.
Globalno ohlajanje ekonomije in presezne zaloge trenutnih strank mu verjetno tud ne odgovarja.

• Všeč mi je
Reactions: sad

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Največji dobavitelj plina je sedaj Švedska...katera je pa itak že prej malenkost zaostajala za ruSSijo glede plina za €U.
Povečujejo Švedi izvoz...prav tako Alžirci...
Na kratko...ruSSofilčki lajajo karavana gre dalje.

• Všeč mi je

sad

Guru
24. avg 2007
21.035
9.669
113
Ce lahko prodas, kar nemore
Po trzni ceni - tud nebo slo kot si sam ugotovil.
Globalno ohlajanje ekonomije in presezne zaloge trenutnih strank mu verjetno tud ne odgovarja.
Saj sem napisal to ;).
Največji dobavitelj plina je sedaj Švedska...katera je pa itak že prej malenkost zaostajala za ruSSijo glede plina za €U.
Povečujejo Švedi izvoz...prav tako Alžirci...
Na kratko...ruSSofilčki lajajo karavana gre dalje.
Ni ravno tako enostavno, nje? Ker če bi bilo, potem ne bi bilo take norije s cenami.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
  • Žalosti me
Reactions: Mr_Wolf

Emaster

Guru
Izključen uporabnik