Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
I

Izbrisan uporabnik 474

To mene tudi zanima. Mislim, da še nismo videli pravega obraza te vojne, niti prave agende.

Rusija je razglasila zračno prevlado na Ukrajino, takoj so se pojavili posnetki malo jaćih samoljotov - Su-34.
Maripol bi naj domnevno ponoči "padel"
Belorusija na referendumu odstopila od non-nuclear dogovora, tako da ob nadaljnji eskalaciji lahko hitro pričakujemo namestitev jedrskega orožja v Belorusiji.
Dane bo nekaj zatišja, saj se bodo kmalu začela pogajanja Ukrajina - Rusija

sudosu

Zelenc'
28. feb 2022
20
9
3
Trenutno ne vidim druge, kot da Ukrajina izgubi ozemlja ali se razdeli. Se bodo pa to zmenili drugi namesto njih.
In kar bo proNato dobi orožje in demokracijo.
Ampak Rusije je v tem primeru na istem, le meje je premaknila.
Pa smo pri osnovnem vprašanju, ali se gre le za.rus vs. nato ali imperializem?

Ni nujno, da Ukrajina zgubi karkoli, ob teh sankcijah, bo Rusija srečna če bo imela še tisto kar ima....
Sej veš, ko ni denarja več kaj podgane naredijo....

Ukrajina mora samo zdržat!

• Všeč mi je
Reactions: darjan

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Kdaj je razglasila zračno prevlado?
Ghost of Kijev pa verjetno obstaja le v virtualnosti?

sudosu

Zelenc'
28. feb 2022
20
9
3
To mene tudi zanima. Mislim, da še nismo videli pravega obraza te vojne, niti prave agende.

Rusija je razglasila zračno prevlado na Ukrajino, takoj so se pojavili posnetki malo jaćih samoljotov - Su-34.
Maripol bi naj domnevno ponoči "padel"
Belorusija na referendumu odstopila od non-nuclear dogovora, tako da ob nadaljnji eskalaciji lahko hitro pričakujemo namestitev jedrskega orožja v Belorusiji.
Dane bo nekaj zatišja, saj se bodo kmalu začela pogajanja Ukrajina - Rusija
Super defacto bomo imeli Švede, Fince v natu...
next on tartget Moldavija in Gruzija....

Belorusi bodo jedel pa kaj... aja ideologijo...
holodomor garantiran...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.132
113
Meni je uganka, kaj točno so Rusi pred tem hoteli predstavljati v Ukrajini, kjer so po razpadu SZ postali manjšina? Prej so bili verjetno prvi kandidati za boljše državne službe. Kot Srbi razseljeni po Jugi. Potem pa gre stvar po gobe in si nek priseljenec ali manjšina. In se začne upor, ker je skupina ljudi padla po družbeni lestvici. Mogoče je celo padla na povsem ustrezno pozicijo. Ampak, pretekli privilegiji so šli.

Ni videti, da bi Rusija mirno gledala. Preventivno je napadla preden je kdo poslal orožje. Pred izbruhom vojne so nekatere države blokirale že dogovorjene posle z Ukrajino. Sedaj pa se je to odprlo. Rusi so poskrbeli, da je odločitev enostavna.
Preden so rusi začeli vojaške vaje so ukrajinske paravojaške milice že imele sodobno zahodno orožje. To ni prišlo iz lufta, tako da je "trgovanje" potekalo že pred začetkom napadov. Toliko o tem kako je zahod nedolžen pri vsem skupaj.

I

Izbrisan uporabnik 474

Kdaj je razglasila zračno prevlado?
Ghost of Kijev pa verjetno obstaja le v virtualnosti?

The Russian military has gained air supremacy over all of Ukraine and taken control of the territory around the Zaporozhye nuclear power plant - Russian Defense Ministry.

Ghost of Kyev pa ji bil dokazano posnetek igrice, predvideno DCF

sudosu

Zelenc'
28. feb 2022
20
9
3
Preden so rusi začeli vojaške vaje so ukrajinske paravojaške milice že imele sodobno zahodno orožje. To ni prišlo iz lufta, tako da je "trgovanje" potekalo že pred začetkom napadov. Toliko o tem kako je zahod nedolžen pri vsem skupaj.
Ravno trgovanje nebi rekel, Ukrajina nima denarja za tako orožje...
Podarili so jim ga...

No zdej so to še javno povedali.
Lahko pa tudi da je bila presenečenost Ukrajincev zaigrana...
majhni falus Putina je globoko ranjen, zatekel se je še k zadnji opciji grožnje z jedrskim orožjem...

Zdej se je še dosegel, da ga imajo za bebčka tipa Kim Un

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.597
1.123
113
Titograd
Jah tole je situacija na vzhodu ukrajine iz leta 2014/2015:
B3e6mNVCcAAYBBB

Zastave najbrž povedo več kot 100 besed, tako da naj si vsak sam naredi predstavo. Od Minskega sporazuma do danes ni zahod naredil nič da te paravojaške skupine nebi harale po ruskih območjih in izvajale blago etično čiščenje. Dejansko je zahod te skupine tudi podpiral, v zadnjem času neposredno z orožjem. Če bi se posvetili uresničevanju minskega sporazuma danes vojne nebi bilo. Tako ima pa putin samo en razlog več da se lahko špila vojno,
Ukrajinska enota Azov, ki je bila kasneje integrirana v njihovo redno vojsko. Njihov logotip je zelo podoben (ali celo enak) eni nemški tankovski diviziji iz WW2. Sami sicer neonacistično ideologijo zanikajo.

Enake enote imajo tudi rusi v Donbasu ( npr. Novorossiya, ki bi naj sklatila tisto potniško letalo pred nekaj leti nad Ukrajino). Trenirani v rusiji, orožje pošiljano iz rusije, precej vojakov v redni ruski vojski. Njihova zastava je precejkrat vidna na posnetkih ruske invazije.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.132
113

Sej tudi kar se vozi po cestah na posnetkih sem videl bolj malo bojnih tankov. Več ali manj se furajo naokoli z lahkimi oklepniki. Glede na to da so sodobni tanki srce današnjih vojaških strategij je vse to malo čudno. Sedaj ena opcija je da rusija res skrbi za zaščito civilistov in ne uporablja težjega orožja (kar tank pač je), druga opcija je da niso tega poslali v boj ker je škoda kurit nafto če je dejanski namen invazije nekaj drugega kot totalna vojna.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.576
4.723
113
Fajn je metat oznake anede? Kakšna pro ruska? Boli mene za Rusijo in Putina, pa mi je en že zabrusil, da sem Putinovec. Enkrat za spremembo me zanima, kaj si ti misliš o vsej stvari? Da ne bo sam enostavčnih povedi z obveznim :D namesto pike. Ameri vedno, vse od WW2 dalje, rabijo neko zlo proti katerem se je treba borit, tokrat je to Ameriško zlo zopet zelo blizu nas, pa ravno eno pogorišče so zapustili, v smislu, da bo njihova pravičniška vojna nas, mene, tebe, udarila po žepih, Ukrajince pa po glavi. Močno dvomim, da je stvar tako zelo črno bela, kot nas ta hip fopajo mediji in sem prepričan, da Amerika tukaj ni nedolžno jagnje. Si mogoče zaslužim, da mi zarad tega en reče Putinovec, petokolonaš, fetišist na trupla in tako dalje? Zdaj me pa res enkrat za spremembo zanima tvoje mnenje o zadevi.
Vsi imajo polno masla na glavi. O USA sploh ni za izgubljat besed, saj so zanetili več vojn po svetu kot kdorkoli drug. Seveda jim tole stanje izjemno ustreza.
Ukrajina ima dovolj svojega masla, saj so se šli "suvereno" državo, s pro USA/Nato vlado, ki je želela pripeljat zahodno orožje in baze v svojo državo, ki meji na...Rusijo in Belorusijo. Malo več pameti ne bi škodilo in probaš krmarit med obojimi apetiti.

Belorus je putka Rusije, nima veze. Rusija pa seveda na svoj način sili in širi ozemlje in enako rabi velikega nasprotnika.

Pod črto čisto na koncu je pa Rusija na polno napadla Ukrajino, kar pomeni, da je šla čez tisto črto "dobrega okusa" in je v tem trenutku glavni problem. Da greš v Evropi napasti drugo državo, ker se ne znaš zmenit drugače (in to država kot je Rusija), je znak, da si popolnoma nemočen ali pa se ti je utrgalo.

Po svoje upam, da se čim prej zmenijo za tisto mizo, a sem prepričan, da se ne bodo, ker bo Rusija dala nemogoče pogoje in potem trdila, da Ukrajina ne želi premirja. Ukrajina pa opogumljena od težav Rusov in podpore in dobave orožja iz EU ne bo kar tako odnehala. In, če se bo tole vleklo in bo Putka postal živčen, as čaka še več sranja.

Resnično pa mi ni jasno kje vidiš v današnjem času prednost, da greš v Evropi v vojno. Si se zavedel, da si star, pa še nisi pobil dovolj ljudi, kot tvoji čislani predhodniki (Stalin,...)? Zda in Kitajska se samo smejita. Celotni EU in Rusija bosta iz tega prišli še šibkejši.

I

Izbrisan uporabnik 474

Nisem vojaški ekspert, lahko pa povzamem, kar se piše drugod, tudi izpod prst vojaških strategov in analitikov.

Na jugu zavzetje Maripola, morda tudi Odesse ter tako obvladovati celotno obalo Črnega morja.
Na vzhodu samostojnost/avtonomnost Donbasa in Luganska.
Na severu prodor do Kijeva in obkolitev, upat na odstop vlade. Če ne, vlado prisilit. Za urbano bojevanje uporabit Čečene, ki imajo neprimerno več izkušenj od Rusov...

• Všeč mi je
Reactions: AndY1 in zoom

sudosu

Zelenc'
28. feb 2022
20
9
3
Vsi imajo polno masla na glavi. O USA sploh ni za izgubljat besed, saj so zanetili več vojn po svetu kot kdorkoli drug. Seveda jim tole stanje izjemno ustreza.
Ukrajina ima dovolj svojega masla, saj so se šli "suvereno" državo, s pro USA/Nato vlado, ki je želela pripeljat zahodno orožje in baze v svojo državo, ki meji na...Rusijo in Belorusijo. Malo več pameti ne bi škodilo in probaš krmarit med obojimi apetiti.

Belorus je putka Rusije, nima veze. Rusija pa seveda na svoj način sili in širi ozemlje in enako rabi velikega nasprotnika.

Pod črto čisto na koncu je pa Rusija na polno napadla Ukrajino, kar pomeni, da je šla čez tisto črto "dobrega okusa" in je v tem trenutku glavni problem. Da greš v Evropi napasti drugo državo, ker se ne znaš zmenit drugače (in to država kot je Rusija), je znak, da si popolnoma nemočen ali pa se ti je utrgalo.

Po svoje upam, da se čim prej zmenijo za tisto mizo, a sem prepričan, da se ne bodo, ker bo Rusija dala nemogoče pogoje in potem trdila, da Ukrajina ne želi premirja. Ukrajina pa opogumljena od težav Rusov in podpore in dobave orožja iz EU ne bo kar tako odnehala. In, če se bo tole vleklo in bo Putka postal živčen, as čaka še več sranja.

Resnično pa mi ni jasno kje vidiš v današnjem času prednost, da greš v Evropi v vojno. Si se zavedel, da si star, pa še nisi pobil dovolj ljudi, kot tvoji čislani predhodniki (Stalin,...)? Zda in Kitajska se samo smejita. Celotni EU in Rusija bosta iz tega prišli še šibkejši.
Iz vsega tega je jasno samo eno Rusija ko kompletno nesposobna.

EU se bo pa kočno streznila in namenila vsaj 2%BDPja za vojsko. In ja dobro da imamo kavbojce....... Drgač bi bil Putin še bolj pogumen...
Edina resnica...

EU kot je šibka še ni bila.... Vedar še zmeraj skupaj namenijo 6x več denarja za vojsko kot Rusija, ki komi drži skupi to razpuščeno bando nabornikov..

• Všeč mi je
Reactions: ales85

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.132
113
Iz vsega tega je jasno samo eno Rusija ko kompletno nesposobna.

EU se bo pa kočno streznila in namenila vsaj 2%BDPja za vojsko. In ja dobro da imamo kavbojce....... Drgač bi bil Putin še bolj pogumen...
Edina resnica...

EU kot je šibka še ni bila.... Vedar še zmeraj skupaj namenijo 6x več denarja za vojsko kot Rusija, ki komi drži skupi to razpuščeno bando nabornikov..

2% BDPja za vojskoo pomeni za nas (pa tudi večino ostalih EU NATO članic) nakup USA orožja. Torej win-win za ameriko, za nas pa samo nepotreben strošek. Torej še en dokaz več da je kriza za USA idealna, malo manj pa za EU.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.539
5.084
113
V ti dve regiji pa niso Rusi pošiljali svojega orožja in prilivali olja na ogenj?
Meni se bolj zdi, da Rusi v Ukrajini niso želeli živeti v taki Ukrajini, kjer niso glavni. Ko se je politika obrnila proti zahodi, so začeli delati sranje. Kot Srbi na Hrvaškem. Potem pa so tu in tam dobili po p...i, pa so šli v Moskvo malo jokat. Putin pa je ravno gledal Miloševićev znameniti: "niko vas ne smije tuči" in je šel v akcijo.

sudosu

Zelenc'
28. feb 2022
20
9
3
Nisem vojaški ekspert, lahko pa povzamem, kar se piše drugod, tudi izpod prst vojaških strategov in analitikov.

Na jugu zavzetje Maripola, morda tudi Odesse ter tako obvladovati celotno obalo Črnega morja.
Na vzhodu samostojnost/avtonomnost Donbasa in Luganska.
Na severu prodor do Kijeva in obkolitev, upat na odstop vlade. Če ne, vlado prisilit. Za urbano bojevanje uporabit Čečene, ki imajo neprimerno več izkušenj od Rusov...
Vsi Čečenski borci so na paylisti...

Mal pogugli paniko pred bankami v veliki Rusiji.....
V Siriji Asad plačuje to... V Rusiji pa bodo samo še javkali...

ban swifta je briljantna poteza... Edina žalost je da so binancam in drugim velikim neamerkim kripto borza že zagrozili, če bodo pomagale Rusiji..

Tko da jim je še tukaj spodletelo...

No vsaj to!
....
ostalo se bo samo spucalo, lahko ti teorije googlaš do nezavest. Brez dnarja bodo samo javkal ko pingvini sred sahare...

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.541
-3.696
113
Ampak ce se mu popusti, a bo potem isto naredo na baltiku? Sigurno je povsod neka ruska manjsina na vzhodu teg drzav…
In ker je je NATU pustilo pri Bolgarjiji, Romuniji, Madžarski... je potem isto naredil na Baltiku, in ker se je tam pustilo, bo isto naredil še v Ukrajini ???? Potem sledi Gruzija, Moldavija al kaj?

Poglej zemljevid nata iz leta 1960 in danes, pa povej kdo vodi expanzijsko politiko in kdo se širi .

sudosu

Zelenc'
28. feb 2022
20
9
3
2% BDPja za vojskoo pomeni za nas (pa tudi večino ostalih EU NATO članic) nakup USA orožja. Torej win-win za ameriko, za nas pa samo nepotreben strošek. Torej še en dokaz več da je kriza za USA idealna, malo manj pa za EU.

hvalabogu...
imamo neki od tega, blaginjo, mir, american lajf...

top ane...
Pa hi tech igračke...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.