Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

kroja_

Fizikalc
23. mar 2016
183
86
28
Preveč pocen je bil ruski plin, to je bil problem. In sedaj EU misli, da bodo že dobili substitut ala kitajski plin z ruskim pridihom. Neumno odlocitve če mene vprašaš. Čez 10-20 let bo mogoče urejeno, da bo nekako sprejemljivo za Evropo, vmes Ukrajine ne bo več v tej obliki. Zelen prehod bo pa zaživel morda čez 100-200 let, pa še to če nafte oz. Plina zmanjka, če verjameš pravljicam.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113

G7 agrees to impose price cap on Russian oil​

Da se ve kdo vse je G7:

The Group of Seven (G7) is an inter-governmental political forum consisting of Canada, France, Germany, Italy, Japan, the United Kingdom and the United States
Its members are the world's largest IMF advanced economies and liberal democracies

Torej največje ekonomije sveta in najbolj demokratične države.

In proti temu bi se rus boril z njegovimi "vzhodnimi" partnerji? get real.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
A woman from eastern Ukraine has been detained on accusations of sending the locations of her soldier husband's unit and other army assets to Russian military intelligence, Ukraine's State Security Service (SBU) reports.

"She took this step despite the fact that she is married to a serviceman of the Armed Forces of Ukraine, and that they have a son together."

• Jezen sem
Reactions: Kamele0N

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Da se ve kdo vse je G7:

The Group of Seven (G7) is an inter-governmental political forum consisting of Canada, France, Germany, Italy, Japan, the United Kingdom and the United States
Its members are the world's largest IMF advanced economies and liberal democracies

Torej največje ekonomije sveta in najbolj demokratične države.

In proti temu bi se rus boril z njegovimi "vzhodnimi" partnerji? get real.

In kako trenutno kaže gospodarsko in vojaško najmočnejšim državam? Vsaj tem iz EU.

Omejevanja, redukcije, inflacija, splošna draginja.....

Sam sicer resnično upam, da se nam izide.

• Všeč mi je
Reactions: AndY1

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Mi imamo prednost pred njihovim standardom za nekaj 10 let. Tudi če gremo v maloro, še bomo na boljšem.

Ufff....oprosti, ampak si zavzel zelo butasto izhodišče.

Po tvoji logiki nam gre lahko neverjetno slabo, dokler gre "sovražnikom" še slabše?

Trenutno bijemo bitko v kateri bomo težko zmagali na kratki ali srednji rok. V kolikor bi EU birokrate pol toliko skrbelo za svoj narod, kot jih za "brezvezno" vojno v Ukrajini, bi bilo takoj bolje.

Je pa res, da se trenutno klima pomoči in brezpogojne podpore ohlaja. Ko in če bo prišlo do kakega resnega revolta, bomo videli in občutili kakšno mineštro so nam v bruslju skuhali.

Po mojem občutku se bo EU odmaknila od sankcij in prenehala podpirati Ukrajino še pred koncem tega leta. V kolikor ne, lahko naslednje leto pričakujemo hudo hudo inflacijo (trenutna je hec proti tem kar nas čaka) in še hujšo recesijo. Takrat bo pa tudi za dogovore bistveno prepozno.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Tole sem zasledil že dopoldne. Ampak je večina podatkov prišla le iz enega accounta, tako da ja pač vedno veliko dvoma, ko ne moreš preveriti informacij tudi drugje. Zdaj je teh informacij več in več, očitno bo res nekaj na tem, kar poročajo. Verjetno ne v takšni meri (vseeno se bere zelo pro-rusko), ampak...
Prej bi rekel, da jih je urila CIA, ki ima z desanti veliko izkušenj iz Prašičjega zaliva. :obesise:

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Cetica trenutno najgrsih ,najbolj osovrazenih ,najslabsih ljudi na svetu se nekam pelje....

Priponke

• IMG_20220902_165131.jpg
    IMG_20220902_165131.jpg
    431,3 KB · Ogledi: 116

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica

Po tvoji logiki nam gre lahko neverjetno slabo, dokler gre "sovražnikom" še slabše?

Trenutno bijemo bitko v kateri bomo težko zmagali na kratki ali srednji rok. V kolikor bi EU birokrate pol toliko skrbelo za svoj narod, kot jih za "brezvezno" vojno v Ukrajini, bi bilo takoj bolje.

Je pa res, da se trenutno klima pomoči in brezpogojne podpore ohlaja. Ko in če bo prišlo do kakega resnega revolta, bomo videli in občutili kakšno mineštro so nam v bruslju skuhali.

Po mojem občutku se bo EU odmaknila od sankcij in prenehala podpirati Ukrajino še pred koncem tega leta. V kolikor ne, lahko naslednje leto pričakujemo hudo hudo inflacijo (trenutna je hec proti tem kar nas čaka) in še hujšo recesijo. Takrat bo pa tudi za dogovore bistveno prepozno.
Hoces reci da se bomo kmalu vozili v novih belih ali pa belih ladah brez abs ,brez zracnih blazin ,brez klim le da mi po asfaltnih cestah oni pa se naprej v blatu ?

• Všeč mi je
Reactions: sixpower in darjan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113

Si pozabil da je rusija napadla evropsko drzavo, in prav je da smo se odzvali kot smo se.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Ne postavljam se na mesto sodnika in razsodnika kaj je prav in zakaj je kdo kaj naredil. Striktno in samo analiziram posledice "naših" odločitev. Trenutna dejanja EK ne vem če so "dobra" za prebivalce EU.

Vojna v Ukrajini je hud političen problem in razlogi zanjo dvomim da so črno beli. Nisem pa toliko seznanjen z dejstvi in okoliščinami, da bi lahko nepristransko ocenjeval razloge za ali proti.

2. okt 2007
3.793
2.268
113
Si pozabil da je rusija napadla evropsko drzavo, in prav je da smo se odzvali kot smo se.

to ni vojna EU državljanov, kot drugo pa solidarno smo bili v socializmu, kjer se je skrbelo, da ne bi komu predobro šlo.

in zakaj bi meni in povprečnemu državljanu EU zaradi neumnih sankcij, ter vojne, katere razlogi niso črno beli, moral padati standard? zaradi solidarnosti, s kom že?

žal sem egoist in hočem poskrbeti za svojo rit, ker smo v kapitalizmu, kjer se ne brigaš za druge, razen, če ne predvidevaš kakšnega dobička iz tega.... časi komunizma in socializma pa so že davnaj mimo, da bi srali z neko solidarnostjo...

• Všeč mi je
Reactions: Sonny_Chiba
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.