Vojna v Ukrajini 2

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.413
-3.024
113
Nisem premlad. Le, da sem takrat bil premlad za dojemanje tega na način, kot so zadevo propagandirali v šolah in drugih javnih ustanovah. Razen za največje jugofrike, že takrat to ni držalo, še manj to drži zdaj. Domovina je bila republika, v kateri si se rodil, propagandiranje SFRJ kot skupno domovino vseh, pa je bil samo pesek v oči. Resnico smo spoznali kasneje.

Ma od kje pa to trdiš? Evropa je kontinent. Evropska unija je politični stvor, še manj obvezujoč kot nekdaj SFRJ in kot tako niti EU niti SFRJ ne more biti domovina.

Nismo. Od kje spet ta zabloda? Nobene zaveze ni, lahko se vsaka članica odloči, da pomaga tudi samo v zaledju brez nastopa na fronti.

Mene, ki nisem vojak, ne bodo mobilizirali za borbo v tuji državi. Od kje ta zabloda?

Točno prav si napisal, države EU in ne EU niti ne NATO. EU se lahko odloči, komu bo pomagala, niso samo članice EU upravičene do pomoči. Po tvoji logiki, potem niti ne bi pomagala afriškim državam?

Geografsko gledano je Ukrajina bolj Evropska kot Rusija. Tudi interesno gledano, je za obe strani, tako EU kot Ukrajinsko boljše, da se skupaj povežeta, kot pa da bi se Ukrajina na Rusijo, konec koncev so to izrazili že Ukrajinci sami.
Ja res, propaganda je tu pomembna. Včasih so propagirali, da je sfrj naša domovina, danes otrokom pravijo, da je EU naša domovina.
Politika pa potem odloča, kdaj se bomo borili za domovino - tisto, ki jo propagirajo.
Domovina ni bila nikoli republika. bila je kvečjemu država.
Praviš domovina je kjer si se rodil, koliko zahodnih ukrajincev, ki se borijo proti Rusom, se je rodilo na Krimu, 1000km oddaljenem Krimu?

Vprašaj Orbana, koliko je EU obvezujoč politični stvor, pa kaj se ti utegne zgodit, če si črna ovca tam, kjer naj bi bil enakopraven. Pa kako ti EU da sankcije, kazni, odtegne pomoč... če ne poješ tako, kot Leynova dirigira.

Seveda je zaveza, 5, člen nato pogodbe. Pa vsak dan nabijate, kako je nato kolektivna obramba (in napad) , pa kako države silijo v nato, ker jih bo nato zaščitil, a sedaj pa ni nobene zavete LOL.

Tudi tebe, tudi če nisi vojak, lahko mobilizirajo za borbo, kjerkoli se bo politika to spomnila. Če ne maraš, te bodo lovilo po ulicah, tako kot v Ukrajini.

Kdo je upravičen do vojaške pomoči in kdo ne, si že zadnjič napisal, da se toliko na to ne spoznaš da bi odgovoril na vprašanje. Zdej pa spet pametuješ.

Geografsko gledano je Rusija blužje Bruslju, kot pa najbližji del Ukrajine, Ja, Vladivostok je pa dlje, to pa res.
Ti bi sprejel Ukrajino v EU, kjub temu da je največji fehtar in najbolj koruptivna država, kamor bomo samo metali miljarde? DA/NE

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.413
-3.024
113
Slo je v SFRJ več dala, kot dobila, za razliko od EU, od kjer je SLO neto prejemnica. Za SLO je torej EU veliko boljša izbira, kot pa propalica SFRJ.
Da EU od držav prejema sredstva in jih potem deli (nekaj ostane njim) samo pomeni, da države niso suverene - Kajne, če pa suverena Madžarska ne dela tako, kot ji Leynova zaukaže, pa ta sredstva, ki bi jih Madžarska prejela odtegne.

Po tem, ko bomo v EU sprejeli Ukrajino, ki bo postala največja država v EU, pa Moldavijo, pa Gruzijo, bo pa Slovenija postala neto vplačnica.
V SFRJ se je temu reklo pomoč za nerazvite.

• Haha
Reactions: damirj

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.465
2.417
113
Pomurje
Kr neki. Do zdaj te nisem imel ravno za rusofila, ampak s tem zapisom, sem te popredalčkal v rusofila. To je ena od mnogih rusofilskih zablod, za katere ste upam da plačani, da jih trosite naokoli z upanjem, da boste zasadili dvom. Druga tipična najbolj razširjena misel je, da bi vi rusofili radi samo mir in želite da ukrajinci ne umirajo v tej nesmiselni vojni. Smešno za crknt :)
Kr neki. Pišem o južni koreji, ti pa uletiš z rusofilom in jaz da blodim :)

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: jest5 in damirj

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.076
4.257
113
Da EU od držav prejema sredstva in jih potem deli (nekaj ostane njim) samo pomeni, da države niso suverene - Kajne, če pa suverena Madžarska ne dela tako, kot ji Leynova zaukaže, pa ta sredstva, ki bi jih Madžarska prejela odtegne.

Po tem, ko bomo v EU sprejeli Ukrajino, ki bo postala največja država v EU, pa Moldavijo, pa Gruzijo, bo pa Slovenija postala neto vplačnica.
V SFRJ se je temu reklo pomoč za nerazvite.
predvsem nerazviti so Srbjančki... ližejo anus Rusom, pa imajo dražje energente kot mi...
ozemlja pa vedno manj..

ti reku skladno z tvojim nabijanjem...
da o plačah raje ne govorim..

• Objave ne odobravam
Reactions: Sonny_Chiba

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.413
-3.024
113
Slo je v SFRJ več dala, kot dobila, za razliko od EU, od kjer je SLO neto prejemnica. Za SLO je torej EU veliko boljša izbira, kot pa propalica SFRJ.
To je najbrž edini primer, ko nerazviti izkorišča razvitega . :valjamse::valjamse:
ja saj če gledaš pomoč za nerazvite res tako izgleda. Koliko je pa Slovenija služila na jugu, - in smo dobili to pomoč nazaj, pa ni nihče povedal.

Pa saj je v EU enak sistem. Kdo bo imel koristi od obnove ukrajine?

damirj

Guru
9. maj 2012
5.317
2.422
113
danes otrokom pravijo, da je EU naša domovina
No pa pokaži to propagando, kjer se to promovira.
Domovina ni bila nikoli republika. bila je kvečjemu država.
SFRJ je bilo združenje republik. Ampak se mi zdi, da ne ločiš razlike med republiko in državo.
Praviš domovina je kjer si se rodil, koliko zahodnih ukrajincev, ki se borijo proti Rusom, se je rodilo na Krimu, 1000km oddaljenem Krimu?
Ne vem in - nepomembno.

Vprašaj Orbana, koliko je EU obvezujoč politični stvor, pa kaj se ti utegne zgodit, če si črna ovca tam, kjer naj bi bil enakopraven. Pa kako ti EU da sankcije, kazni, odtegne pomoč... če ne poješ tako, kot Leynova dirigira.
Orban Madžarsko vodi na svoj način, tu in tam ima prebliske. Kazni iz EU? Ne moremo govoriti ravno o kaznih, če pa sredstev ne dobi, ki bi jih lahko sicer. Leynova dirigira? EU je veliko prevelika za eno samo osebo. EU dirigira več oseb.
Seveda je zaveza, 5, člen nato pogodbe. Pa vsak dan nabijate, kako je nato kolektivna obramba (in napad) , pa kako države silijo v nato, ker jih bo nato zaščitil, a sedaj pa ni nobene zavete LOL.
LOL, preberi še enkrat, In če še ne boš razumel, preberi še enkrat. LOL :bonk:
Tudi tebe, tudi če nisi vojak, lahko mobilizirajo za borbo, kjerkoli se bo politika to spomnila. Če ne maraš, te bodo lovilo po ulicah, tako kot v Ukrajini.
Ne, ne morejo za boj v tuji državi. Lahko pa v svoji. Ampak imam ugovor vesti, tako da me žal ne morejo pokoristiti za boj. Grem pa z veseljem v kibernetske napade :D
Kdo je upravičen do vojaške pomoči in kdo ne, si že zadnjič napisal, da se toliko na to ne spoznaš da bi odgovoril na vprašanje. Zdej pa spet pametuješ.
Pobrklal si in pišeš nesmisle.
Geografsko gledano je Rusija blužje Bruslju, kot pa najbližji del Ukrajine, Ja, Vladivostok je pa dlje, to pa res
Kaliningrad je propadlo selo.

Ti bi sprejel Ukrajino v EU, kjub temu da je največji fehtar in najbolj koruptivna država, kamor bomo samo metali miljarde? DA/NE
Sem že 100x napisal, NE v trenutnem stanju. V trenutnem stanju tudi Rusije ne bi sprejel npr. Če/ko bo stanje zopet normalno, bi dal prednost Ukrajini pred Rusijo, z vsemi prednostmi rusije navkljub.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.317
2.422
113
Po srbsko (in jugoslovansko) so pravila zato da se kršijo. Neka pravila pa morajo biti vseeno. Lahko pa tudi anarhijo zopet uvedemo, v SFRJ je bila povsod zato propalica.
Če že obstaja mehanizem, kako nerazvite "razviti", potem je to to kar želimo. Ali bi ti raje bil nerazvit, na ravni somalije? :D Kot neto vplačnik imaš druge bonuse in ugodnosti, de?

damirj

Guru
9. maj 2012
5.317
2.422
113
ja saj če gledaš pomoč za nerazvite res tako izgleda. Koliko je pa Slovenija služila na jugu, - in smo dobili to pomoč nazaj, pa ni nihče povedal.
Koliko pa je SLO služila na jugu in dobila nazaj? Če in ker ni bila neto prejemnik, potem je to še vedno manj. Ampak izgleda, da je važno samo, da je nekaj dobila nazaj.
Pa saj je v EU enak sistem. Kdo bo imel koristi od obnove ukrajine?
EU upajmo :D torej tudi ti. Boš dobil za 0,02€ nižjo položnico elektrike.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.413
-3.024
113
No pa pokaži to propagando, kjer se to promovira.

SFRJ je bilo združenje republik. Ampak se mi zdi, da ne ločiš razlike med republiko in državo.

Ne vem in - nepomembno.

Orban Madžarsko vodi na svoj način, tu in tam ima prebliske. Kazni iz EU? Ne moremo govoriti ravno o kaznih, če pa sredstev ne dobi, ki bi jih lahko sicer. Leynova dirigira? EU je veliko prevelika za eno samo osebo. EU dirigira več oseb.

LOL, preberi še enkrat, In če še ne boš razumel, preberi še enkrat. LOL :bonk:

Ne, ne morejo za boj v tuji državi. Lahko pa v svoji. Ampak imam ugovor vesti, tako da me žal ne morejo pokoristiti za boj. Grem pa z veseljem v kibernetske napade :D

Pobrklal si in pišeš nesmisle.

Kaliningrad je propadlo selo.

Sem že 100x napisal, NE v trenutnem stanju. V trenutnem stanju tudi Rusije ne bi sprejel npr. Če/ko bo stanje zopet normalno, bi dal prednost Ukrajini pred Rusijo, z vsemi prednostmi rusije navkljub.
nasa domovina evropa.JPG

Kaj pa je razlika v omenjenih primerih med državo in republiko? Me lahko razsvetliš? A potem republika Jugoslavi ja ni bila republika ?

Aja, zdej pa kar naenkrat, ko smo ugotovili, da zahodni ukrajinci niso rojeni na Krimu, za domovino ni več pomembno, kjer si se rodil, Ali se potem zahodmi ukrajinci, ko "osvobajajo" tam rojene prebivalce, ki ne želijo živeti pod kijevsko oblastjo še borijo za domovino?

Kakorkoli že flancaš, suvereni Madžarski je EU odtegnila sredstva, ki ji pripadajo, ker je bila neposlušna.

Ti preberi še enkrat smisel nata. Zakaj se države včlanjujejo vnato, če ne iz razloga, da jih bo nato branil? A sedaj pa naenkrat praviš da druge države niso več ničemur zavezane. LOL.

Se motiš, mobilizirajo te lahko tudi za boj kjerkoli. Meni na pasportu piše Evropska Unija. Včasih je pa pisalo sfrj. A ugovor vesti, v Ukrajini, ki je kot vemo svetilnik demokracije tudi kaj velja? Mislim pri tistih, ki jih lovijo po ulicah.

Kaliningrad je del Ruske federacije.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.413
-3.024
113
Še to sem pozabil odgovorit.
Tisti, ki jih ti podpiraš, se trudijo sprejeti Ukrajino, Moldavijo, Gruzijo v EU.
Tudi EU pravi, da jih bo sprejela, imamo celo komisarko ravno za ta cilj.
Ukrajina je že začela pristopna pogajanja za v EU.
EU je vsa besna, ne priznava volitev v gruziji, ko so zmagovalci volitev povedali, da bodo pristop v eu malo zabremzali.

Tebe o pristopu Ukrajine v EU in Nato ne bodo vprašali. Podpiraš pa tiste, ki bi jih sprejeli.
Sicer pa je Ukrajina že de facto v natu in eu. Denar tja pošiljamo, kot da bi že bila članica EU, ukrajino vojaško podpiramo, kot da bi že bila članica nata.
Kaj bi bilo danes drugače, če bi bila Ukrajina recimo od letos članica nato pakta ali sedaj ko ni?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.413
-3.024
113
Koliko pa je SLO služila na jugu in dobila nazaj? Če in ker ni bila neto prejemnik, potem je to še vedno manj. Ampak izgleda, da je važno samo, da je nekaj dobila nazaj.

EU upajmo :D torej tudi ti. Boš dobil za 0,02€ nižjo položnico elektrike.
To je podobno vprašanje, kot če vprašaš, ali Amerika služi z vojno v Ukrajini ali ne. In koliko seveda, tebe zanimajo še zneski.
Iz ameriškega proračuna že gredo miljarde za pomoč ukrajini, koliko pa ameriška podjetja služijo inbodo še sližili na račun vojne? Vse, kar smo mi in eu poslali v ukrajino - in so rusi razbili, bo treba na novo kupit. Kdo bo služil in kdo plačal?

Zdejle bodo položnice za november, dej primerjaj z lansko, preračunaj na KWh in poročaj.

Po kakšni ceni pa Ukrajina plačuje elektriko, ki jo EU pošilja tja?

damirj

Guru
9. maj 2012
5.317
2.422
113
Poglej priponko 95175

Kaj pa je razlika v omenjenih primerih med državo in republiko? Me lahko razsvetliš? A potem republika Jugoslavi ja ni bila republika ?

Aja, zdej pa kar naenkrat, ko smo ugotovili, da zahodni ukrajinci niso rojeni na Krimu, za domovino ni več pomembno, kjer si se rodil, Ali se potem zahodmi ukrajinci, ko "osvobajajo" tam rojene prebivalce, ki ne želijo živeti pod kijevsko oblastjo še borijo za domovino?

Kakorkoli že flancaš, suvereni Madžarski je EU odtegnila sredstva, ki ji pripadajo, ker je bila neposlušna.

Ti preberi še enkrat smisel nata. Zakaj se države včlanjujejo vnato, če ne iz razloga, da jih bo nato branil? A sedaj pa naenkrat praviš da druge države niso več ničemur zavezane. LOL.

Se motiš, mobilizirajo te lahko tudi za boj kjerkoli. Meni na pasportu piše Evropska Unija. Včasih je pa pisalo sfrj. A ugovor vesti, v Ukrajini, ki je kot vemo svetilnik demokracije tudi kaj velja? Mislim pri tistih, ki jih lovijo po ulicah.

Kaliningrad je del Ruske federacije.
Izgleda ne znaš brat. Na sliki, ki si jo ti prilimal, piše precej jasno, verjetno vsakemu drugošolcu že, saj piše "to ni država, ki bi nadomestila obstoječe države" in "je več kot katerakoli mednarodna organizacija".

Jugoslavija je bila republika.. sej veš.. SFRJ. Ni bilo SFDJ.

Zahodni Ukrajinci so rojeni v Ukrajini. Krim ni ruski, je ukrajinski, torej so tisto ukrajinci. Logično. :D

Torej, Madžarska je suverena, kljub temu, da je v EU. Slovenija ni siverena, ker je v EU??? Si padel na glavo ti ali mi vsi?

Smisel NATO je obramba, kakopak. Ampak ti govoriš pa o napadu. Mogoče bi ti dal prav, če se držimo, da je napad najboljša obramba. Mpak mislim, da nismo še sproducirali takno doktrino.

Meni na pašaportu tudi piše Evropska Unija. Ampak bolj z majhnimi črkami. Z večjimi piše Republika Slovenija. Poleg tega, če si kdaj odprl pašaport, ni nikjer več omenjena EU, kot organizacija držav, niti ni EU prisotna za nobeno od določil. Pašaport je še vedno slovenski in za nas slovence veljajo drugačna pravila potovanj v nekatere države, kot npr za Italjane.

Motiš se ti, nobena država članica NATO v boj v tujo državo ne pošilja mobiliziranih civilistov. GRejo izključno profesionalni vojaki, pa še to ne kar vsi povprek. Verjetno ugovor vesti lahko deluje v Ukrajini, to ne vem. Ampak me v bistvu ne moti, če ne deluje. Njihova država, njihova stvar. Sicer pa enako mobilizirajo tudi v rusiji, kar z ulic in diskotek potegnejo ljudi.. bedno ja in kljub temu jih ni dovolj tudi v rusiji ne.

Kaliningrad je od boga pozabljeno zabačeno selo.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.317
2.422
113
Še to sem pozabil odgovorit.
Tisti, ki jih ti podpiraš, se trudijo sprejeti Ukrajino, Moldavijo, Gruzijo v EU.
Tudi EU pravi, da jih bo sprejela, imamo celo komisarko ravno za ta cilj.
Ukrajina je že začela pristopna pogajanja za v EU.
EU je vsa besna, ne priznava volitev v gruziji, ko so zmagovalci volitev povedali, da bodo pristop v eu malo zabremzali.

Tebe o pristopu Ukrajine v EU in Nato ne bodo vprašali. Podpiraš pa tiste, ki bi jih sprejeli.
Sicer pa je Ukrajina že de facto v natu in eu. Denar tja pošiljamo, kot da bi že bila članica EU, ukrajino vojaško podpiramo, kot da bi že bila članica nata.
Kaj bi bilo danes drugače, če bi bila Ukrajina recimo od letos članica nato pakta ali sedaj ko ni?

Nekaj gruzijcev poznam, in so vsi proti rusiji in vsi za Evropo in včlanitev. Le zakaj?

EU pošilja denar tudi v somalijo in druge afriške države, pa jaz ne vidim, da bi bila somalija članica EU. Ali sem kaj spregledal?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.413
-3.024
113
Po srbsko (in jugoslovansko) so pravila zato da se kršijo. Neka pravila pa morajo biti vseeno. Lahko pa tudi anarhijo zopet uvedemo, v SFRJ je bila povsod zato propalica.

Če že obstaja mehanizem, kako nerazvite "razviti", potem je to to kar želimo. Ali bi ti raje bil nerazvit, na ravni somalije? :D Kot neto vplačnik imaš druge bonuse in ugodnosti, de?
In kdo je tu kršil pravila?
Ali EU, ki ni dala Madžarski sredstev, ki ji pripadajo ali suverena Madžarska, ki se ni hotela za nekaj odločit, kar ji ne paše?

Ne, ni naš cilj, da pračamo za razvoj nerazvitih. Ti tudi lenemu sosedu, ki ima manj od tebe ne nakažeš pol plače, samo zato da bo imel več.
Če bi pa ti imel trgovino, bi pa najbrž želel, da občina revnemu sosedu daje nekaj denarja, saj ga bo pri tebi zapravil.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.317
2.422
113
To je podobno vprašanje, kot če vprašaš, ali Amerika služi z vojno v Ukrajini ali ne. In koliko seveda, tebe zanimajo še zneski.
Ja seveda me zanima, saj si ti napisal, sem mislil, da imaš podatke. Če jih ne, potem pa tako ql in ostanemo pri moji trditvi.
Iz ameriškega proračuna že gredo miljarde za pomoč ukrajini, koliko pa ameriška podjetja služijo inbodo še sližili na račun vojne? Vse, kar smo mi in eu poslali v ukrajino - in so rusi razbili, bo treba na novo kupit. Kdo bo služil in kdo plačal?
Si mislim, da je bil čas za obnoviti staro opremo. Še pilatuse bi žihr poslali tja in bi nabavili enih 5 novih F35.

Zdejle bodo položnice za november, dej primerjaj z lansko, preračunaj na KWh in poročaj.
cca 5%-1'% manj kot lani. oktobrska je tudi bila tam 10% manj kot lanska.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.317
2.422
113
In kdo je tu kršil pravila?
Ali EU, ki ni dala Madžarski sredstev, ki ji pripadajo ali suverena Madžarska, ki se ni hotela za nekaj odločit, kar ji ne paše?

Ne, ni naš cilj, da pračamo za razvoj nerazvitih. Ti tudi lenemu sosedu, ki ima manj od tebe ne nakažeš pol plače, samo zato da bo imel več.
Če bi pa ti imel trgovino, bi pa najbrž želel, da občina revnemu sosedu daje nekaj denarja, saj ga bo pri tebi zapravil.

Madžarska.

Ne lenemu sosedu jaz pač ne bi dal pol plače kar tako, samo ker je len. Bi mu pa pomagal, če ne bi imel za jest ali za kurjavo ali kaj podobnega. Sicer pa bi tak leni sosed tudi od države dobil nekaj, državi pa tako ali tako dam tudi jaz.