Vojna v Ukrajini 2

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.150
5.651
113
Pa še to o domovini, za katero se borimo in bi dali življenje za domovino.
Tisti iz zahodne Ukrajine ima več skupnega z enim Poljakom, kot pa z nekom iz 1000km oddaljenega Donbasa ali Krima.
Tudi nam bi bila Avstrija lahko prej domovina, kot pa npr Kosovo, ampak pred 35-leti je bilo Kosovo naša domovina, nam bližnji Celovec pa tujina.
Tako pač je, pojem domovina se lahko čez noč obrne.
Kdaj se ti bo obrnilo....in boš spokal na jug? Mogoce celo na vzhod?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.414
-3.024
113
Izgleda ne znaš brat. Na sliki, ki si jo ti prilimal, piše precej jasno, verjetno vsakemu drugošolcu že, saj piše "to ni država, ki bi nadomestila obstoječe države" in "je več kot katerakoli mednarodna organizacija".

Jugoslavija je bila republika.. sej veš.. SFRJ. Ni bilo SFDJ.

Zahodni Ukrajinci so rojeni v Ukrajini. Krim ni ruski, je ukrajinski, torej so tisto ukrajinci. Logično. :D

Torej, Madžarska je suverena, kljub temu, da je v EU. Slovenija ni siverena, ker je v EU??? Si padel na glavo ti ali mi vsi?

Smisel NATO je obramba, kakopak. Ampak ti govoriš pa o napadu. Mogoče bi ti dal prav, če se držimo, da je napad najboljša obramba. Mpak mislim, da nismo še sproducirali takno doktrino.

Meni na pašaportu tudi piše Evropska Unija. Ampak bolj z majhnimi črkami. Z večjimi piše Republika Slovenija. Poleg tega, če si kdaj odprl pašaport, ni nikjer več omenjena EU, kot organizacija držav, niti ni EU prisotna za nobeno od določil. Pašaport je še vedno slovenski in za nas slovence veljajo drugačna pravila potovanj v nekatere države, kot npr za Italjane.

Motiš se ti, nobena država članica NATO v boj v tujo državo ne pošilja mobiliziranih civilistov. GRejo izključno profesionalni vojaki, pa še to ne kar vsi povprek. Verjetno ugovor vesti lahko deluje v Ukrajini, to ne vem. Ampak me v bistvu ne moti, če ne deluje. Njihova država, njihova stvar. Sicer pa enako mobilizirajo tudi v rusiji, kar z ulic in diskotek potegnejo ljudi.. bedno ja in kljub temu jih ni dovolj tudi v rusiji ne.

Kaliningrad je od boga pozabljeno zabačeno selo.
Govorila sva o propagandi, ki jo izvaja oblast, kaj je sedaj domovina. In kaj piše na sliki, kaj je sedaj naša domovina ????

Krim je seveda Ruski, tisti Hruščovov dekret je sodišče razveljavilo.
Saj če si rojen v EU, je tvoja domovina EU. (preberi sliko) In ko bo EU napadena, jo boš branil.

Slovenija ni več suverena država, ker smo z spremembo ustave l.2003 del suverenosti prenesli na EU. Saj pri Madžarski je najbrž enako. Ampak ni bil problem tu, Madžarska je bila kaznovana za nestrinjanje z stvarjo, kjer ima pravico, da se ne strinja. amo njeno sestrinjanje ni bilo povšeči nekaterim drugim v EU. Če ima država v neki stvari pravico veta, potem ne sme biti kaznovana, če to veto izkoristi.

Nobena članica nata ni bila napadena s strani Rusije, ampak vseeno se nato vojska aktivno napada Rusijo. Pa na mi sedaj o prostovoljcih, ki so bili iz nato vojske sunjeni v rit in shekajo satelitske podatke, pa Himarse so kupili na boljšjaku, da s pomočjo satelitov pošiljajo rakete na cilje v rusiji.

Kot da je sedaj pomembno s kako velikimi črkami ti kaj piše na pasportu. Pa če je z malo manjšimi pa kao ne velja ???? pa ne piše tam samo slovenija, piše tudi Spodnji duplek.
Na Jugo pasportu ni nikoli pisalo "neuvrščeni"
EU je država, ima svojo ustavo, himno, zastavo, parlament, vlado, predsednico vlade, predsedstvo, svoj denar, vojsko (nato), volitve... vse kar država mora imet. A mogoče še kaj manjka, da bi bila država? In tudi na pasportu ti tudi piše Evropska Unija.

Aha, ugovor vesti ne deluje v svetilniku demokracije. In ko bo šlo zares tudi tisto, kako država ne mobilizira civilistov za boj ne bo delovalo - tako kot v Ukrajini ne deluje.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.414
-3.024
113
cca 5%-1'% manj kot lani. oktobrska je tudi bila tam 10% manj kot lanska.
Boš poročal za novembrsko in vse naslednje.
Niso naključno dali oktobrsko cenejšo, dobili smo bonbonček, to je zato, da ko se bo folk pritoževal, bodo rekli, saj je bila oktobrska cenejša, zakaj se pa takrat niste pritoževali nad novim načinom obračunavanja. saj je poleti cenejše, saj ste videli oktobrsko položnico.

Za naslednjo poletno sezono pa že berem, da so že predvidene spremembe v obračunavanju. Kaj misliš bodo pocenili ali podražili LOL, 1x lahko ugibaš.

• Haha
Reactions: damirj

damirj

Guru
9. maj 2012
5.317
2.422
113
Govorila sva o propagandi, ki jo izvaja oblast, kaj je sedaj domovina. In kaj piše na sliki, kaj je sedaj naša domovina ????
Razen če si zgrešil sliko, potem na tej sliki ne piše nič takega, kar ti pišeš, piše pa tisto, kar sem ti jaz napisal. :D Moja domovina je Slovenija. Tu sem se rodil, tu živim, mogoče bom tu tudi umrl :D

Saj če si rojen v EU, je tvoja domovina EU. (preberi sliko) In ko bo EU napadena, jo boš branil.
Beri zgoraj. Poleg tega rojen v EU ne obstaja, saj EU ni država, pač pa organizacija.

Slovenija ni več suverena država, ker smo z spremembo ustave l.2003 del suverenosti prenesli na EU. Saj pri Madžarski je najbrž enako. Ampak ni bil problem tu, Madžarska je bila kaznovana za nestrinjanje z stvarjo, kjer ima pravico, da se ne strinja. amo njeno sestrinjanje ni bilo povšeči nekaterim drugim v EU. Če ima država v neki stvari pravico veta, potem ne sme biti kaznovana, če to veto izkoristi.
Popolnoma si se zaplezal.

Nobena članica nata ni bila napadena s strani Rusije, ampak vseeno se nato vojska aktivno napada Rusijo. Pa na mi sedaj o prostovoljcih, ki so bili iz nato vojske sunjeni v rit in shekajo satelitske podatke, pa Himarse so kupili na boljšjaku, da s pomočjo satelitov pošiljajo rakete na cilje v rusiji.
NATO vojska aktivno napada rusijo? Zabloda na kubik?
Kot da je sedaj pomembno s kako velikimi črkami ti kaj piše na pasportu. Pa če je z malo manjšimi pa kao ne velja ???? pa ne piše tam samo slovenija, piše tudi Spodnji duplek.
Na Jugo pasportu ni nikoli pisalo "neuvrščeni"
Na jugoslovanskem pašaportu je bila omenjena Slovenija?

EU je država, ima svojo ustavo, himno, zastavo, parlament, vlado, predsednico vlade, predsedstvo, svoj denar, vojsko (nato), volitve... vse kar država mora imet. A mogoče še kaj manjka, da bi bila država? In tudi na pasportu ti tudi piše Evropska Unija.
Svojo himno ima tudi vsak nogometni klub, pa to še ni država. Imajo celo svojega predsednika pa vseeno NK ni država. In ugani neverjetno, celo volitve imajo nekateri, saj izvolijo predsednika. :bonk:
Aha, ugovor vesti ne deluje v svetilniku demokracije. In ko bo šlo zares tudi tisto, kako država ne mobilizira civilistov za boj ne bo delovalo - tako kot v Ukrajini ne deluje.
Torej trdiš, da bomo šli mi vsi v ukrajino se bojevat? :valjamse::bonk:

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.414
-3.024
113
Motiš se ti, nobena država članica NATO v boj v tujo državo ne pošilja mobiliziranih civilistov. GRejo izključno profesionalni vojaki, pa še to ne kar vsi povprek. Verjetno ugovor vesti lahko deluje v Ukrajini, to ne vem. Ampak me v bistvu ne moti, če ne deluje. Njihova država, njihova stvar. Sicer pa enako mobilizirajo tudi v rusiji, kar z ulic in diskotek potegnejo ljudi.. bedno ja in kljub temu jih ni dovolj tudi v rusiji ne.
,
Ne samo za Ukrajino, še za Gruzijo se boš boril, (ki je bila takrat, ko sm js hodil v šolo še azijska država, najvišja gora v Evropi pa Mt Blanc. ) takrat, ko se bodo oblastniki tako odločili.
Se že začenja, scenarij isti kot v Ukrajini.

• Haha
Reactions: damirj

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.414
-3.024
113
Razen če si zgrešil sliko, potem na tej sliki ne piše nič takega, kar ti pišeš, piše pa tisto, kar sem ti jaz napisal. :D Moja domovina je Slovenija. Tu sem se rodil, tu živim, mogoče bom tu tudi umrl :D

Beri zgoraj. Poleg tega rojen v EU ne obstaja, saj EU ni država, pač pa organizacija.

Popolnoma si se zaplezal.

NATO vojska aktivno napada rusijo? Zabloda na kubik?

Na jugoslovanskem pašaportu je bila omenjena Slovenija?

Svojo himno ima tudi vsak nogometni klub, pa to še ni država. Imajo celo svojega predsednika pa vseeno NK ni država. In ugani neverjetno, celo volitve imajo nekateri, saj izvolijo predsednika. :bonk:

Torej trdiš, da bomo šli mi vsi v ukrajino se bojevat? :valjamse::bonk:
- na sliki piše, da je Evropa naša domovina, tako pač sedaj učijo.
- haha
- Da, nato aktivno napada Rusijo, razen če verjameš tisto o o prostovoljcih, ki so bili iz nato vojske sunjeni v rit in shekajo satelitske podatke, pa Himarse so kupili na boljšjaku, da s pomočjo satelitov pošiljajo rakete na cilje v rusiji.
- Na jugo pasportu je bila slovenija omenjena, res pa da ne na platnicah.
- Ne trdim, da se bomo vsi šli za ukrajino bojevat, še nekaterim Ukrajincem se ni treba - npr če si bogat, če plačaš, si otrok od kakega politika...
Bo pa marsikdo moral it, če bo to potrebno. Ali bo potrebno ali ne, pa ne boš odločal ti, ampak bodo odločili v EU in natu.

Daj že enkrat povej, kaj še manjka Evropski Uniji, da bi imela, kar država potrebuje ?????? In kaj nima, kar imajo vse druge države. ??

wiki pravi takole:
Držáva je geografsko območje in neodvisna politična enota s svojo lastno vladavino, zakoni, pogosto tudi z ustavo, policijo, oboroženimi silami, davčnimi pravili in prebivalstvom.

Vse to EU ima, z izjemo skupne policije, ampak to tudi sfrj ni imela.

• Haha
Reactions: optiplex in damirj

damirj

Guru
9. maj 2012
5.317
2.422
113
- na sliki piše, da je Evropa naša domovina, tako pač sedaj učijo.
Ma ti ločiš med Evropo in Evropsko unijo?

- Da, nato aktivno napada Rusijo, razen če verjameš tisto o o prostovoljcih, ki so bili iz nato vojske sunjeni v rit in shekajo satelitske podatke, pa Himarse so kupili na boljšjaku, da s pomočjo satelitov pošiljajo rakete na cilje v rusiji
No comment, ruska propaganda ti je oprala pamet.

Na jugo pasportu je bila slovenija omenjena, res pa da ne na platnicah.
Ja tam kjer je pisal rojstni kraj.

Ne trdim, da se bomo vsi šli za ukrajino bojevat, še nekaterim Ukrajincem se ni treba - npr če si bogat, če plačaš, si otrok od kakega politika...
Bo pa marsikdo moral it, če bo to potrebno. Ali bo potrebno ali ne, pa ne boš odločal ti, ampak bodo odločili v EU in natu.
Kot mobiliziran civilist sigurno ne. NATO ne predvideva te možnosti sploh, pa tudi v državnih statutih je to omenjenjeno da ne. Saj govorimo o civilistih, de?

• Všeč mi je
Reactions: optiplex

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.414
-3.024
113
Ma ti ločiš med Evropo in Evropsko unijo?

No comment, ruska propaganda ti je oprala pamet.

Ja tam kjer je pisal rojstni kraj.

Kot mobiliziran civilist sigurno ne. NATO ne predvideva te možnosti sploh, pa tudi v državnih statutih je to omenjenjeno da ne. Saj govorimo o civilistih, de?
Js že ločim me evropo in EU, samo izgleda da pisec besedila na sliki to ne loči. Je pa iz teksta razvidno, da je govora o EU.
Ampak nima veze, če bi imel ti prav, bi moralo pisat, da jr Slovenija naša domovina. Domovine se pač menjajo, nekateri starejši primorci so jih že imeli več kot pet.
Ne tam, kjer je rojstni kraj ampak tam, kdo pasport izdaja.
Ko si mobiliziran, nisi več civilist :-( Če v svetilniku demokracije lahko mobilizirajo, potem lahko tudi v EU bi rekel, seveda če je potrebno.
Ampak o tem, kdaj je potrebno ne boš odločal ti, ampak bodo v Bruslju.

Evropska Unija ima vse atribute države, in tudi obnaša se kot država. In tudi na pasportu je napisana.
Kako jo kdo poimenjuje, ni pomembno. Kaj ji po tvoje manjka, da bi postala država pa nisi povedal?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.283
4.856
113
Zdej vemo zakaj so nia CIA agentov v USSR

1733321915404.png

Ampk imamo pa par njih v Sloveniji :fredi:

damirj

Guru
9. maj 2012
5.317
2.422
113
Js že ločim me evropo in EU, samo izgleda da pisec besedila na sliki to ne loči. Je pa iz teksta razvidno, da je govora o EU.
Verjetno pisec besedila ni računal nate, ki boš vse narobe zastopil.

Ampak nima veze, če bi imel ti prav, bi moralo pisat, da jr Slovenija naša domovina. Domovine se pač menjajo, nekateri starejši primorci so jih že imeli več kot pet.
Ne tam, kjer je rojstni kraj ampak tam, kdo pasport izdaja.
Torej trdiš, da sem se rodil v Sloveniji in uspem pridobiti ruski potni list, je moja domovina rusija? :valjamse: :bonk:
Ko si mobiliziran, nisi več civilist
Najprej sem civilist. Mobilizacija civlistov je možna samo za boj v lastni državi. Če bi se kot tak šel boriti v Ukrajino, potem bi morala Ukrajina pohopsat Slovenijo.

Ampak o tem, kdaj je potrebno ne boš odločal ti, ampak bodo v Bruslju.
Nič ne kaže, da imaš ti prav.
Kaj ji po tvoje manjka, da bi postala država pa nisi povedal?
Najmanj kar ji manjka je en vzvod, da se jo porine iz organizacije naprej. To pa morda nekoč bo, ampak verjetno ne bova dočakala... sej veš, NWO pa to. :zmaga:

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.283
4.856
113
Oj joj, a bo gospa preživela do novega leta, ko je omenila 48.000 pogrešanih, sicer se je potem popravila,
da je prijav svojcev za toliko pogrešanih in to ni potrjena števila... ker to je občutljiva tema in se ne sme govoriti :eek:

Kdaj bo padla skozi okno December 2024 ali Januar 2025?

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.414
-3.024
113
V pogovoru za Reuters je Blinken dejal, da mora Ukrajina za vojno proti Rusiji pridobiti mlajše ljudi, stare od 18 do 25 let.
Kaj pravite, je prav, da tudi mladi dobijo priložnost, da branijo domovino pred sovražnikom, namesto da žurajo po diskotekah v Kijevu? :evil:
A v svetilniku demokracije še ne poznajo ženskih kvot, pa enakopravnosti spolov? :valjamse:

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.254
329
83
Tale vic s črncem se nadaljuje:
Kot povračilni ukrep so Rusi poslali v ZDA svojega vohuna... ista scena s treningom, pa so ga že na letališču skinili kot vohuna: kavbojke je imel na rob zlikane.