Vojna v Ukrajini 2

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.505
1.893
113
na temni strani lune
To da imajo rusi 10x več opreme in vojakov se tako ve.

Je pa opcija da se nebodo ustavili v Ukrajini sedaj ko so zagnali vso to vojaško proizvodnjo...

Koliko krat več opreme, kvalitetne opreme, denarja in personala imajo pa NATO države?

Meni se Rus razen tega, da ima nukice v ICBM-jih pa v nekih polkonvencionalnih raketah ne zdi prav nič sposoben kakega daljšega pohoda.

Fakt je, da niso uspeli Ukrajine prečit, kam naj bi pa sedaj ko sta tudi zahod in NATO ready pravzaprav krenil?
Strah ima velike oči.
Pranju glav s strani medijev o neki bajni vojaški sposobnosti Rusije pa ne nasedem. Ne zdi se mi ga stiskati v kot, ker vseeno....nuki pa to, drugače pa bi res rad videl kako bi napadli neko resno vojaško državo (čunga lunga arabske vukojebine z redno vojsko na kamelah to niso).

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.222
1.388
113
Koliko krat več opreme, kvalitetne opreme, denarja in personala imajo pa NATO države?

Meni se Rus razen tega, da ima nukice v ICBM-jih pa v nekih polkonvencionalnih raketah ne zdi prav nič sposoben kakega daljšega pohoda.

Fakt je, da niso uspeli Ukrajine prečit, kam naj bi pa sedaj ko sta tudi zahod in NATO ready pravzaprav krenil?
Strah ima velike oči.
Pranju glav s strani medijev o neki bajni vojaški sposobnosti Rusije pa ne nasedem. Ne zdi se mi ga stiskati v kot, ker vseeno....nuki pa to, drugače pa bi res rad videl kako bi napadli neko resno vojaško državo (čunga lunga arabske vukojebine z redno vojsko na kamelah to niso).
Nuke so bolj na papirju, verjetno jim tako ali tako večina ne dela. Lahko kar odmisliš da bi si kdo upal vrzt nuke.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.505
1.893
113
na temni strani lune
Nuke so bolj na papirju, verjetno jim tako ali tako večina ne dela. Lahko kar odmisliš da bi si kdo upal vrzt nuke.

Jaz nebi tvegal....JBG od 2 ali 3.000 kolikor naj bi jih imeli, je dovolj, da jih par deluje.....

Pa ne da me je tega kaj ekstra strah, ampak glej.....nikoli si nisem mislil, da se bo kdo v 21. stoletju šel "zemljo krast".
Pa tudi takšna neomajana podpora eni hudo levi državi mi ni jasna.
Ko vključiš še Izrael in boj z arabci, imamo pa hitro nek čuden kotel iz katerega smrdi.

Fakt je, da se neke neformalne meje še iz časov hladne vojne kar brišejo in se nasprotniki zmeraj bolj odkrito izzivajo pa mišice kažejo...

Bolano mi je, da se retorika kvečjemu stopnjuje. Ga še nisem slišal politika kateri bi predlagal kako pametno izhodno strategijo iz vojne. Več denarja, več orožja, več podpore.......Rus pa nazaj z eskalacija ovo, eskalacija ono, bombe po velemestih in kritični infrastrukturi......Ljudje pa v mrazu, temi in bunkerjih.

Bolno uglavnem. Nisem za popuščanje, ampak ko zmaga ni več mogoča.......potem je čas za pogovore in damage control.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.222
1.388
113
Jaz nebi tvegal....JBG od 2 ali 3.000 kolikor naj bi jih imeli, je dovolj, da jih par deluje.....

Pa ne da me je tega kaj ekstra strah, ampak glej.....nikoli si nisem mislil, da se bo kdo v 21. stoletju šel "zemljo krast".
Pa tudi takšna neomajana podpora eni hudo levi državi mi ni jasna.
Ko vključiš še Izrael in boj z arabci, imamo pa hitro nek čuden kotel iz katerega smrdi.

Fakt je, da se neke neformalne meje še iz časov hladne vojne kar brišejo in se nasprotniki zmeraj bolj odkrito izzivajo pa mišice kažejo...

Bolano mi je, da se retorika kvečjemu stopnjuje. Ga še nisem slišal politika kateri bi predlagal kako pametno izhodno strategijo iz vojne. Več denarja, več orožja, več podpore.......Rus pa nazaj z eskalacija ovo, eskalacija ono, bombe po velemestih in kritični infrastrukturi......Ljudje pa v mrazu, temi in bunkerjih.

Bolno uglavnem. Nisem za popuščanje, ampak ko zmaga ni več mogoča.......potem je čas za pogovore in damage control.
Bom kar citiral:

“Hard times create strong men. Strong men create good times. Good times create weak men. And, weak men create hard times.”

Vse nakazuje na vojno to se pa strinjam. Samo nuke ne mešat tu not. To je bolj a ustrahovanje in teorijo v praksi ne deluje tako.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.413
-3.024
113
Na žalost vse to vpliva tudi na nas. JBG, imam lastne otroke in življenje za katero mi ni tako vseeno. Sploh pa v odnosu do Ukrajincev in Rusov.
Verjemi pa, da je Leynovi, pa Bidnu in njegovi kliki, ki služijo s prodajo orožja, za tvoje otroke popolnoma vseeno. Pa za Ukrajinske tudi.
Nas vpletajo v vojno čedalje globlje. In to kot pravijo za nek notranjesovjetski spor.

• Objave ne odobravam
Reactions: leibstandarte

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.413
-3.024
113
Gruzija po poti Ukraine...?

na zahodu pa uvajajo sankcije proti tistim, ki nasilno preganjajo legitimno izražanje protestov.
Kaj pa izide demokratičnih volitev, bo zahod priznal? Bo zahod podprl tiste, ki so bili nedavno izvoljeni na demokratičnih volitvah?

Al bomo spet nabijali, kako Gruzija ne podpira tistih, ki so jih ravnokar izvolili ? Pa podprli državni prevrat, tako kot v Ukrajini in nastavili svoje marionete?

• Objave ne odobravam
Reactions: leibstandarte

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.892
109
63
štajerska

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.150
5.650
113
  • Haha
Reactions: jonny77
2. okt 2007
3.820
2.308
113
Ker Ukrajina ne popusti ima Rusija žrtve. In tega je sedaj dovolj.

žal ima UA tudi žrtve, neposredno iz prvih boljnih linij in potem v mestih zaradi obresljevanj... ne samo mislit, darRusi umirajo na vleiko, ukrajinci pa ne... na obeh straneh so ogromne izgubi, s tem, da rus lažje (zaenkrat) nadomesti te izgube, UA pa ima že kar težave z zagotavljanjem ustrezno usposobljenih ljudi

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.150
5.650
113
bo potrebno počakati na Trumpa
na tak način kot se sedaj odvijajo zadeve bo še ta konflikt še leta trajal

Deluje zelo....miroljuben...in predvidljiv!