Vojna v Ukrajini 2

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.403
-3.030
113
žal ima UA tudi žrtve, neposredno iz prvih boljnih linij in potem v mestih zaradi obresljevanj... ne samo mislit, darRusi umirajo na vleiko, ukrajinci pa ne... na obeh straneh so ogromne izgubi, s tem, da rus lažje (zaenkrat) nadomesti te izgube, UA pa ima že kar težave z zagotavljanjem ustrezno usposobljenih ljudi
Ja, ampak Ukrajincev in Rusov itak ni škoda. Od tistih stotine davkoplačevalskih miljard, ki jih pošljemo v Ukrajino , jih pa itak 85 % konča na zahodu v privatnih žepih, so že povedali.
Ampak če bi se pa polastili tistih triljonov, ki jih ima Ukrajina, (kot pravi Lindsey Graham) bi vložek hitro povrnili. Samo zmagat je treba.
Če bo Ukrajincev zmanjkalo (zmanjkuje tudi Rusov), bomo pa še mi vzhodno evropejci priskočili na fronto, kako bi sicer lahko še drugače zmagali? Če ne boš šel, te bodo pa lovili po ulicah, tako kot danes Ukrajince, ne pozabit, da si tam brani naša domovina, in bodo naši otroci mo umirali za našo domovino.:evil::evil:

In če zmagamo v Ukrajini, kdo garantira, da se bomo v Ukrajini ustavili in da ne bomo nadaljevali proti Moskvi, Moldaviji, Gruziji...tudi Rusija ima ogromno resorsev. Saj Clintonova tudi pravi, da ni pošteno, da ima Rusija toliko naravnih bogastev, bi bilo treba to porazdelit. :evil::evil::evil:

Saj brez Ukrajine v Natu, nam itak ni živeti. A je tako?

damirj

Guru
9. maj 2012
5.302
2.416
113
Lahko tudi proti južno korejcem. Čakam, da Musarca postavi vojsko pred parlament in napravi red tudi pri nas. :)

Vsak dan več demokratov in demokracije.
Kr neki. Do zdaj te nisem imel ravno za rusofila, ampak s tem zapisom, sem te popredalčkal v rusofila. To je ena od mnogih rusofilskih zablod, za katere ste upam da plačani, da jih trosite naokoli z upanjem, da boste zasadili dvom. Druga tipična najbolj razširjena misel je, da bi vi rusofili radi samo mir in želite da ukrajinci ne umirajo v tej nesmiselni vojni. Smešno za crknt :)

mistique

Guru
16. jun 2009
13.850
1.657
113
Emona / Carnium
Kr neki. Do zdaj te nisem imel ravno za rusofila, ampak s tem zapisom, sem te popredalčkal v rusofila. To je ena od mnogih rusofilskih zablod, za katere ste upam da plačani, da jih trosite naokoli z upanjem, da boste zasadili dvom. Druga tipična najbolj razširjena misel je, da bi vi rusofili radi samo mir in želite da ukrajinci ne umirajo v tej nesmiselni vojni. Smešno za crknt :)
Ga bom pomilostil, ne glede na predal v katerega ga vtakne krivosodje...

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.403
-3.030
113
Torej še en trol, ki računa, da bo vpoklican v boj v ukrajino, za ukrajino, proti rusiji?
Izraze Pomoč za Ukrajino in proti Rusiji že sedaj ne uporabljamo. Bomo zavili v celofan in rekli drugače.
Npr branili bomo domovino, evropo, slovenijo, branili svetilnik demokracije, Smo dolžni branit nato državo Ukrajina je lahko čez noć v natu in eu) smo napadeni, nimamo druge izbire.... Lahko še kaj dodaš.

Tudi "domovina" se lahko čez noč zamenja, včasih je bila to Jugoslavija, potem Slovenija, danes je že Evropa.

• Objave ne odobravam
  • Haha
Reactions: Kamele0N in damirj

damirj

Guru
9. maj 2012
5.302
2.416
113
Izraze Pomoč za Ukrajino in proti Rusiji že sedaj ne uporabljamo. Bomo zavili v celofan in rekli drugače.
Npr branili bomo domovino, evropo, slovenijo, branili svetilnik demokracije, Smo dolžni branit nato državo Ukrajina je lahko čez noć v natu in eu) smo napadeni, nimamo druge izbire.... Lahko še kaj dodaš.

Tudi "domovina" se lahko čez noč zamenja, včasih je bila to Jugoslavija, potem Slovenija, danes je že Evropa.
Kakšno domovino? Ukrajina je tvoja domovina? V Evropi tudi še ni niti v nato. Kaj točno torej blodiš?

Koncept evropa kot unija ti je neznanka.. ne mešaj tega in vleči vzporednice s SFRJ.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.140
5.651
113

• Haha
Reactions: jonny77

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.403
-3.030
113
Kakšno domovino? Ukrajina je tvoja domovina? V Evropi tudi še ni niti v nato. Kaj točno torej blodiš?

Koncept evropa kot unija ti je neznanka.. ne mešaj tega in vleči vzporednice s SFRJ.
Moja in tvoja domovina - če nisi premlad, je bila tudi Makedonija, pa Kosovo, tam so slovenski vojaki stali na meji v karavlah. Danes je naša domovina Evropa. Preko Nata smo tudi obvezani branit tudi Portugalsko, če bi bila napadena.
Ukrajina pa je lahko čez noč v EU, in takrat, ko bodo tebe tu mobilizirali v vojsko da se boš boril proti rusom bo že.

Praviš Ukrajina ni v EU in ne v Natu. Zakaj se pa mi potem vmešavamo v njihov konflikt?

Kaj potem delajo vojaki iz držav EU v Ukrajini? Zakaj EU podarja pomoč Ukrajini, če ni v EU? Kaj imamo mi z Ukrajino, ki ni v EU in ne v NATO in z nekim medsovjetskim konfliktom?
Aja takrat pa obrnite ploščo in mantrate, da je Ukrajina v evropi (kot da rusija ni), pa da pristopa v EU in Nato, samo vprašanje papirja, da še ni, . da je skoraj že naša..

• Haha
Reactions: damirj

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.403
-3.030
113
Pa še to o domovini, za katero se borimo in bi dali življenje za domovino.
Tisti iz zahodne Ukrajine ima več skupnega z enim Poljakom, kot pa z nekom iz 1000km oddaljenega Donbasa ali Krima.
Tudi nam bi bila Avstrija lahko prej domovina, kot pa npr Kosovo, ampak pred 35-leti je bilo Kosovo naša domovina, nam bližnji Celovec pa tujina.
Tako pač je, pojem domovina se lahko čez noč obrne.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.302
2.416
113
Moja in tvoja domovina - če nisi premlad, je bila tudi Makedonija, pa Kosovo
Nisem premlad. Le, da sem takrat bil premlad za dojemanje tega na način, kot so zadevo propagandirali v šolah in drugih javnih ustanovah. Razen za največje jugofrike, že takrat to ni držalo, še manj to drži zdaj. Domovina je bila republika, v kateri si se rodil, propagandiranje SFRJ kot skupno domovino vseh, pa je bil samo pesek v oči. Resnico smo spoznali kasneje.
Danes je naša domovina Evropa
Ma od kje pa to trdiš? Evropa je kontinent. Evropska unija je politični stvor, še manj obvezujoč kot nekdaj SFRJ in kot tako niti EU niti SFRJ ne more biti domovina.
Preko Nata smo tudi obvezani branit tudi Portugalsko, če bi bila napadena.
Nismo. Od kje spet ta zabloda? Nobene zaveze ni, lahko se vsaka članica odloči, da pomaga tudi samo v zaledju brez nastopa na fronti.
Ukrajina pa je lahko čez noč v EU, in takrat, ko bodo tebe tu mobilizirali v vojsko da se boš boril proti rusom bo že.
Mene, ki nisem vojak, ne bodo mobilizirali za borbo v tuji državi. Od kje ta zabloda?
Kaj potem delajo vojaki iz držav EU v Ukrajini? Zakaj EU podarja pomoč Ukrajini, če ni v EU? Kaj imamo mi z Ukrajino, ki ni v EU in ne v NATO in z nekim medsovjetskim konfliktom?
Točno prav si napisal, države EU in ne EU niti ne NATO. EU se lahko odloči, komu bo pomagala, niso samo članice EU upravičene do pomoči. Po tvoji logiki, potem niti ne bi pomagala afriškim državam?
Aja takrat pa obrnite ploščo in mantrate, da je Ukrajina v evropi (kot da rusija ni)
Geografsko gledano je Ukrajina bolj Evropska kot Rusija. Tudi interesno gledano, je za obe strani, tako EU kot Ukrajinsko boljše, da se skupaj povežeta, kot pa da bi se Ukrajina na Rusijo, konec koncev so to izrazili že Ukrajinci sami.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.302
2.416
113
Pa še to o domovini, za katero se borimo in bi dali življenje za domovino.
Tisti iz zahodne Ukrajine ima več skupnega z enim Poljakom, kot pa z nekom iz 1000km oddaljenega Donbasa ali Krima.

To je menda enako, kot v Sloveniji Primorec nima kaj dosti skupnega s Prekmurcem. Pa to še vedno ne pomeni nujno, da bi Primorec raje bil pod Italijo in Prekmurec pod Madžarsko. Smo pa tako Primorec kot tudi Prekmurec v isti državi Sloveniji. Oba sta nekako bolj zapostavljena in drugorazredna proti Ljubljančanu npr.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.403
-3.030
113
Kaj pa nam je EU drugače, kot bivša SFRJ, razen da smo umeli v sfrj več besede pri odločanju kot jo imamo v EU ?
Aja iz SFRJ smo se odcepili, ker nismo hoteli dajati za nerazvite, v EU pa vabimo največje reveže Moldavijo, Ukrajino, Gruzijo. v katere že sedaj, ko še niso v EU mečemo miljarde.

SFRJ je bila federacija, EU pa vedno bolj, kot že ime pove, postaja unitarja država.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.302
2.416
113
Slo je v SFRJ več dala, kot dobila, za razliko od EU, od kjer je SLO neto prejemnica. Za SLO je torej EU veliko boljša izbira, kot pa propalica SFRJ.

• Všeč mi je
Reactions: optiplex