Vojna v Ukrajini 2

H19ED

Guru
30. jul 2022
2.892
2.267
113
Veš kak pravijo, tiha voda bregove dere :cowboy: Putler pač ni tih, on na 7 dni grozi da bo uporabil jedersko. Pes, ki laja, ne grize ali pa kuhan ni. :fredi:

• Všeč mi je
Reactions: hermann

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.341
-2.725
113
Kako bomo mi sprejeli dejstvo, da Rusi jedrsko vojno izgubijo.
Ko bomo v jedrskih zakloniščih jedli radioaktivno hrano, pa ne smeli ven pogledat, ker radioaktivni oblaki ne bodo omejeni samo na rusijo, bomo rekli, da se je splačalo kršit sporazume iz Minska in se z natom širit v Ukrajino, pa obstreljevat osamosvojitelje - pardon separatiste in civile in otroke v Donbasu. Slava Ukrajini. Glavno da Rus jedrsko vojno izgublja. :evil:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Samo ti rusi, ki pa sedaj bežijo, so pa pravi hipokriti...prej lepo veselo lagano po rusiji, zdaj ko pa jim gre za nohte pa bežijo...ali protestirajo.

Kje so prej bili? Če podpirajo vojno, nimajo kaj bežat in se jih naj lepo zavrne. So imeli dovolj 200+ dni časa, da že prej odidejo, če jim je bilo tako hudo...

• Všeč mi je
Reactions: Konec

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.341
-2.725
113
Veš kak pravijo, tiha voda bregove dere :cowboy: Putler pač ni tih, on na 7 dni grozi da bo uporabil jedersko. Pes, ki laja, ne grize ali pa kuhan ni. :fredi:
res je, pes ki laja ne grize, ampak to velja samo za Putina. Ko zahod grozi z jedrskim orožjem je druga logika
Grožnje z uporabo jedrskega orožja proti Rusiji, iz ust zahodnih uradnikov in politikov:

Prva (19. februarja) je bila s strani Zelenskega, ki je govoril o odstopu Ukrajine od Budimpeštanskega memoranduma in možnosti pridobitve lastnega jedrska orožja.

Druga: Jean-Yves Le Drian (francoski zunanji minister) je 25. februarja zavpil: "Vladimir Putin mora razumeti, da je Atlantsko zavezništvo jedrsko zavezništvo." Izjava ni povsem ustrezna, saj s strani Rusije ni bilo grožnje ne Franciji ne Natu.

Tretja (3. aprila) je bila s strani Jarosław-a Kaczynski-ga (podpredsednik poljske vlade): »Če bi Američani od nas zahtevali, da na Poljskem namestimo atomsko orožje, bi bili temu odprti. To bi znatno povečalo zadrževanje Moskve.«

Četrta (20. junija) je bila iz Nemčije. Ingo Gerhartz (poveljnik nemških zračnih sil) je dejal, da se mora Nato "na uporabo jedrskega orožja dobro pripraviti vnaprej."

Peto (23. avgust) je kot svoj prispevek k nizu groženj prispevala že Velika Britanija. Liz Truss o možnosti uporabe jedrskega orožja: »Mislim, da je to pomembna dolžnost predsednika vlade. Pripravljena sem to storiti."

Ameriških izjav raznih senatorjev, politikov etc. nisem iskal. So bile pa nekatere še hujše.

• Haha
Reactions: sajkek in hermann

H19ED

Guru
30. jul 2022
2.892
2.267
113
res je, pes ki laja ne grize, ampak to velja samo za Putina. Ko zahod grozi z jedrskim orožjem je druga logika
Če gremo iskat objave od ruskih politikov do novinarjev, je še vsejen rusija prvak po grožnjah, žal. Lahko začnemo pri Margarita Simonyan, direktorica RT.ru. Ona bi takoj uporabila jedersko na ukrajini, veliki britaniji, poljski....itd in to ponavlja na par dni v svoji oddaji.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.056
5.660
113
Ker je veliko varneje, tam ne bo velikih vstaj, če bo kaj, bo vse majhno in hitro zatreš, slab pretok informacij...

Da se naredi močna ljudska vstaja v Moskvi, tisti je nevarjenje da pade režim, periferija je postranska...
Čeprav.....tud na periferiji se bodo počasi konsolidirali!

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.341
-2.725
113
Očitno si nekje na nivoju rusa, če tako razmišljaš.
Na kakšnem nivoju razmišljanja sem js, ni v vojni v Ukrajini prav nič pomembno.

Lahko pa razmišlamo po zahodno:. Rusi so civilizirani pa jedrske ne bodo spustili, neglede na to, koliko jih stiskamo in tolčemo po njih.

Smo pa zadnjič slišali, kako bi američani Rusom potopili celotno mornarico, (khmm, ali je ZDA v vojni z Rusijo, da grozi?) Rusi se pa ne bodo branili in mirno sprejeli totalno kapitulacijo.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.515
113
čakaj malo... neki upokojeni angleški brezveznik je izjavil, da bi lahko z lahkoto potopili celotno črnomorsko floto (kar najbrž ni daleč od resnice)

in zdaj že kar američani grozijo... a Sleepy Joe je za razliko od Putičnega že kaj zagrozil z nukicami?

• Všeč mi je
Reactions: Konec

kroja_

Fizikalc
23. mar 2016
183
86
28
Odvisno ker letnik si, eni so pri letniku 99, tako kot ti, še kar dejavni.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
1664275817843.png