Vojna v Ukrajini 2

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.684
2.426
113
Pomurje
Ne se delat, da ne veš, kako drug dealer navleče džankija. Začne z zastonj drogo, potem pa ko je navlečen, ga začne obirat.
No, Evropa je bila v fazi navleka, z napadom na Ukrajino se je začela faza plačila.

Kolikor nas ZDA in Norvežani lupijo sedaj (in ja, so svinje, si bo treba to zapomnit), to tudi preprečuje navlek in sili (ker drugače itak EU ne bi nič naredila) v kakšno strategijo neodvisnosti. S katero EU itak že zamuja.

Sedaj pa driskaj naprej. Lahko nam recimo napišeš, kako Rusija uspešno prodaja plin in nafto drugam.:valjamse:
Končno en, ki se je potrudil nekaj pametnega napisat.

Ostalo pa čisti spam in težka zaslepljenost.

sad

Guru
24. avg 2007
21.306
9.924
113
Nihče ne zahteva zastonj. Je pa razlika med pošteno in oderuško ceno. Pač sedaj lahko to zahtevajo od nas, počasi se bo pa uredilo. Vsaj upam. In tega se ne sme pozabiti.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

sad

Guru
24. avg 2007
21.306
9.924
113
Ne seri.
Za dolgoročne partnerje so tudi v kapitalizmu vedno posebni pogoji, sploh pa za partnerje, ki se znajdejo v sranju. Ne pa, da kupi ladij s plinom namerno čakajo pred EU obalo zato, da bi se cene še malo zvišale. To je navadno odiranje, ki ga pač žrtev plača, ker druge ni, ampak si to dobro zapomni do konca življenja.

• Všeč mi je
Reactions: wolffstein

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.504
5.105
113
Naj EU zdaj se norvezanom in ZDA postavi kapico na plin in nafto :valjamse:
Tebe naj zanima to, da bi Rusi radi postavili "kapico" na jezik in narode v naslednjih 10-15 letih, da bo v tem času govorilo 200mio,
rusko, v to je vključena Poljska in Balkan, ker ti narodi nimajo svojega jezika in narodnosti, ampak je to samo eden od ruskih dialektov
in so vsi v osnovi Rusi, oni ne priznajo drugih narodnosti...

Nacizem v svoji najbolj prvinski obliki... in to ti Andy1 zagovarjaš!

In če pogledaš naprej po tem Twitu, so izpostavljanje vse laži in polresnice :bonk:

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in H19ED

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.636
-4.126
113
Ne se delat, da ne veš, kako drug dealer navleče džankija. Začne z zastonj drogo, potem pa ko je navlečen, ga začne obirat.
No, Evropa je bila v fazi navleka, z napadom na Ukrajino se je začela faza plačila.

Kolikor nas ZDA in Norvežani lupijo sedaj (in ja, so svinje, si bo treba to zapomnit), to tudi preprečuje navlek in sili (ker drugače itak EU ne bi nič naredila) v kakšno strategijo neodvisnosti. S katero EU itak že zamuja.

Sedaj pa driskaj naprej. Lahko nam recimo napišeš, kako Rusija uspešno prodaja plin in nafto drugam.:valjamse:
In kje si že videl, da bi džanki potem, ko je že malo navlečen odhebal poceni dealerja in šel k najdražjemu?

Zakaj pa EU tistih cenovnih kapic ne uvede za vse dobavitelje enako, ampak samo za enega?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.636
-4.126
113
Hvala za vse te video posnetke. Ampak jih ne rabim. To mi je vse že vse znano, saj si me že večkrat informiral z RESNICO o tem.
Jaz potrebujem še informacije o ruskem DENARJU in LJUDEH, ki so pomagali pri tem. Zanimivo pa, da tak STROKOVNJAK, kot si ti ne veš nič o Rusih, ki so prišli v Ukrajino. Recimo še jaz ubogi nevednež zaveden s strani MSM medijev v iskanju RESNICE vem za zelene male možje z orožjem na Krimu PRED seveda legitimnim referendumom: https://en.wikipedia.org/wiki/Little_green_men_(Russo-Ukrainian_War)
Sem prepričan, da je le pozna ura pri takem STROKOVNJAKU povzročila trenutno pomanjkanje spomina in tak spodrsljaj:zardelalter:, tako da si kar vzemi danes čas, kavico (dve, tri):nazdravje: in mi potem prosim razloži še podrobnosti o RUSKEM DENARJU IN LJUDEH v Ukrajini.
Hvala.:srce:
A tisti zeleni mali možje te matrajo, ki so prišli na Krim po prevratu, ki ga je zorganizirala ZDA, In po referendumih 1991 in 1994. da bi zaščitili interese tamkajšnjih prebivalcev, ki so v veliki večini pro rusko usmerjeni - in je bila njihova želja izražena večkrat na referendumih.
Ali trditve, kako si ukrajinci (vsi) želijo v nato in pro-zahodno vlado tudi bila kdaj izražena na kakšnem referendumih? - ali je dovolj, da to reče njihov po prevratu nastavljen predsednik?
Js sm podal link, ko Nulandova pove, da so ZDA investitale 5 miljard v Ukrajino za "promocijo demokracije". Toliko o denarju. Če pa imaš kak podoben link še o ruskem denarju, pa kar na dan z njim.

• Haha
Reactions: sad

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.094
889
113
To je navadno odiranje, ki ga pač žrtev plača, ker druge ni, ampak si to dobro zapomni do konca življenja.
je odiranje… sej a ni en pregovor “prilika dela tatu”..
Sam ce gremo fast forward 3-5 let naprej.. EU (ce bo se) se je po tvoje “zapomnila do konca zivljenja”.. kaksne so pa alternative? Nazaj na ruski plin ne bomo sli, ker rus je “kakan”, americani nas lupijo, norvezani sluzijo pa so pametno tiho.. aha alzirci (do naslednje pizdarije dol)… rusi preko bypass - moldavija se mi z nizkimi prihodki zdi zanimiva za te fore..

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.318
829
113
To je ze dolgo jasno da se ZDA okoriscajo najbolj. EU ma vojno z dolgoletnim dobaviteljem energije, brani EU vednote s podporo UKR, nima lastme vojske in je odvisna od NATO, se slabi z migracijami neizobrazene delovne sile, pomankanje investicij,...

Vse to pa ne pomeni, da ne sme EU podpret UKR, ampak s svojimi interesi. To pa itak vidimo da ne obstaja, saj mi smo itak prijatelji z vsemi vodijo nas EU birokrati, ki nimajo pojma o strategiji in sedijo v udobnih stolih Bruslja. Ko je konflikt pa nobenega prijatelja ni vec oz nas skubijo. Zakaj? ker nimamo svoje vojske in razvoja, nimamo svoje hrbtenice (primer placujemo Erdoganu za begunce ki jih proizvajajo vojne ZDA), nimamo strategije kdo bo nas skupni strateski partner (ne la da vsaka drzava vlece po svoje).

Sprijaznite se, zapitek in udobno zivljenje bomo mora placati, ker ZDA niso EU kjer so pravice vedno obveznostmi. Mogoce je pa se kej upanja za EU, da nas tale hladen tus strezni in bomo sneli roznata ocala.

• Všeč mi je
Reactions: Matey in sad

sad

Guru
24. avg 2007
21.306
9.924
113
je odiranje… sej a ni en pregovor “prilika dela tatu”..
Sam ce gremo fast forward 3-5 let naprej.. EU (ce bo se) se je po tvoje “zapomnila do konca zivljenja”.. kaksne so pa alternative? Nazaj na ruski plin ne bomo sli, ker rus je “kakan”, americani nas lupijo, norvezani sluzijo pa so pametno tiho.. aha alzirci (do naslednje pizdarije dol)… rusi preko bypass - moldavija se mi z nizkimi prihodki zdi zanimiva za te fore..
NE, če ne bo woke spet prevladal. Pa čimbolj zmanjšati potrebe po fosilnih gorivih.
Potem pa razdeliti dobavo fosilnih goriv med ostale (tudi Rusijo, ko bo enkrat spokala iz Ukrajine). Ne pa, da se navlečeš le na enega.

Pa upoštevaj, da to kmet piše. Strokovnjaki imajo upam še več pametnih idej.

• Všeč mi je
Reactions: ncnifrej

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.636
-4.126
113
Ali je v interesu EU, da se je sama s sankcijami odpovedala poceni ruskemu plinu, in bo raje kupovala pri Američnin za 4x višjo ceno, z ladjami, ki čakajo pred obalo, da bo cena še malce zrasla, in ki so nam še prijatejsko zbombardirali plinovod.

sad

Guru
24. avg 2007
21.306
9.924
113
A tisti zeleni mali možje te matrajo, ki so prišli na Krim po prevratu, ki ga je zorganizirala ZDA, In po referendumih 1991 in 1994. da bi zaščitili interese tamkajšnjih prebivalcev, ki so v veliki večini pro rusko usmerjeni - in je bila njihova želja izražena večkrat na referendumih.
Ali trditve, kako si ukrajinci (vsi) želijo v nato in pro-zahodno vlado tudi bila kdaj izražena na kakšnem referendumih? - ali je dovolj, da to reče njihov po prevratu nastavljen predsednik?
Js sm podal link, ko Nulandova pove, da so ZDA investitale 5 miljard v Ukrajino za "promocijo demokracije". Toliko o denarju. Če pa imaš kak podoben link še o ruskem denarju, pa kar na dan z njim.
Ne boš odgovoril na enostavno vprašanje, nje?

sad

Guru
24. avg 2007
21.306
9.924
113
Ali je v interesu EU, da se je sama s sankcijami odpovedala poceni ruskemu plinu, in bo raje kupovala pri Američnin za 4x višjo ceno, z ladjami, ki čakajo pred obalo, da bo cena še malce zrasla, in ki so nam še prijatejsko zbombardirali plinovod.
Ja, je v interesu. Kratkoročno bomo gagali, dolgoročno bo zmaga. Če bo EU ustrezno odreagirala.

• Všeč mi je
Reactions: msenjur

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.477
7.093
113
US considers sending 100-mile strike weapon to Ukraine

The Pentagon is considering a proposal from Boeing on supplying Ukraine with cheap, small precision bombs fitted onto abundantly available rockets.