Covid-19 Vitamin D

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.012
113
Kočevska
Se strinjam, da bi bil tak preventivni ukrep povsem smiselen. Bi pa za starejše priporočal odmerek 4000 IU dnevno, za mlajše je pa 2000 res povsem dovolj razen v primeru aktivne bolezni, ko se odmerek poviša na cca.14000 (enako pri starejših). Za otroke pa načeloma 1000 IU dnevno povsem zadošča.

Drugače je pa po besedah mojega osebnega zdravnika za nabiranje zadostnih količin vitamina D povsem dovolj, da si vsak dan izpostavljen soncu zgolj 10min nekje med deseto in štirinajsto uro. Kar je pa seveda zaradi delovnih obveznosti pri veliko ljudeh že problem svoje sorte.
Po besedah endokrinologov 15 minut dnevno od marca do septembra, med 10. in 16. uro, pri tem ne smeš biti namazan s kremami za sončenje. To pa je čas, ki ga dermatologi izrecno odsvetujejo. :fredi: Sedaj je pa tvoja izbira, koga boš poslušal.
 

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.012
113
Kočevska
Imas prav. V vsakem primeru bi morali vsi nad 60 let starosti dobiti brezplacno 2000 IU vitamina D na dan. Zal nasi strokovnjaki samo premisljujejo o tem, kako bi nas se bolj zaprli, nic pa o tem, kako bi okrepili imunski sistem prebivalstva. S takim psihiranjem, kot ga izvajajo, ga samo se sibijo, se posebej ze tako sibkim osebam.
Taka priporočila so strokovnjaki dajali DSO-jem že marca. Toda domski zdravniki, ki so ga začeli množično predpisovati, so bili sankcionirani s strani ZZZS.
 
  • Wow
Reactions: Cash

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
32.592
14.271
113
Po besedah endokrinologov 15 minut dnevno od marca do septembra, med 10. in 16. uro, pri tem ne smeš biti namazan s kremami za sončenje. To pa je čas, ki ga dermatologi izrecno odsvetujejo. :fredi: Sedaj je pa tvoja izbira, koga boš poslušal.

Za tistih 10 minut ne bo nobene panike glede kožnega raka kar je tisto zaradi česar dermatologi opozarjajo. Nihče ni rekel, da se moraš kurit na soncu nenamazan od 10h do 14h/16h temveč da si na soncu nenamazan v temu časovnemu oknu zgolj 10, ajde 15minut. V takem primeru ti zagotovo ne bo hudega.
 
  • Všeč mi je
Reactions: corsol

luka51

Guru
16. avg 2007
13.870
5.138
113
HAHA še ena stvar rešena na alterju. Alter smetana na delu. Cel svet je pa proti njim. Nihče se tega ne spomni ali pogrunta. Oni pa to svetujejo in priporočajo že pol leta.

Ja pa mater ej. Kaj vi ste res prepričani v to, da na celem jebenem svetu tega nihče ne ve? Da na celem jebenem svetu ene študije o D vitaminu ni narejene (no razen na YT) in je samo vam poznan magični učinek 5000UI dnevno.

Lepo prosim glede na to, da so zdravniki tako zahojeni ignorantski bedaki, da osnov ne poznajo prosim ne njihove pomoči iskat, ko je boste potrebni. Dajte tudi takrat na YT pogledat in se pozdravit s pomočjo YT.

Pa še nekaj Andy1 za tebe. Kolko razumem si nek IT-jevec. Pa kaj ti res ne znaš ločit zrno od plevela? Res ne vidiš, da ta algoritmi pošiljajo še samo rezultate, ki so tebi všeč? Da si totalno na skrajnem delu enega pola.
Daj si nek nov username na YT naredi, da vidiš še svet izven tvojega mehurčka.

Aja še nekaj napovedujem da bo čez dva tedna za nedeljo spet ponedeljek. Bomo pogledali, če sem prav napovedal.
 
Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: sad

luka51

Guru
16. avg 2007
13.870
5.138
113
pa dobro kaj ti si res tak zalublen v ta D vitamin, da misliš da bo svet rešo?
 

luka51

Guru
16. avg 2007
13.870
5.138
113
Ce lahko na tako preprost nacin resimo zivljenja, zakaj ne?
fakej ti dejansko res verjameš v to?? Na smrt si prepričan, da D vitamin reši svet al kaj? In da si ti edini na svetu, ki to veš??
Ti si prepričan v to, da je zdravstvo zabito ko telegraf štanga in nima pojma.
Še 1x naslednjič, ko rabiš dohterja se z YT pozdravi. Ker oni itak samo cajt zapravlajo v šolah. Pojma tak nimajo.
 
  • Všeč mi je
Reactions: sad

Cash

Guru
19. avg 2007
8.070
981
113
Luka51, torej, zakaj imamo najvisjo Covid smrtnost na svetu, ce zdravniki vedo, kaj delajo. To te sprasujem tako, cisto normalno, ker jaz pac ne vem, ti pa pac zagovarjas zdravnike. Nimam nic proti zdravnikom, v VB bodo uvedli zastonj vitamin D za vse, pri nas, kakor smo brali, so zdravniki v DSO-jih predpisovali vitamin D, ampak so bili sankcionirani. Torej, kaj za vraga se sploh dogaja, da ne preidemo na teorije zarote. Torej, ti menis, da raje ne vitamina D in da zdravniki ze vedo, kaj delajo?
 
  • Všeč mi je
Reactions: AndY1

luka51

Guru
16. avg 2007
13.870
5.138
113
Ziher ne zaradi tega ker se ne predpisuje vitamina D....
Ampak ker je folk butast v zaporu, pa more skos okoli lazit. Ker gleda YT in ve, da ukrepi ne pomagajo ampak so tam samo zato, da nas zasužnijo. itd itd.
Ker pri nas je zakon, ukrep, odlok zato, da se najde čimveč načinov kako ga prekršit al pa okoli prinest. Ker nas noben ne bo jebal.
Pol pa še dodaš čelavega za vodjo, ko nima pojma kaj se sploh dogaja okoli njega, ker je itak on center vesolja. Pa maš zmagovalni komplet.

Lahko pa verjameš, da bi D vitam vse rešil. Ampak zanimivo, da je ni države na svetu (razen YTlandije), ki bi poznala te magične učinke D vitamina. Glede na to, da so problemi po celem svetu.

Pokaži kje sem napisal da menim da raje ne Vit D. Nikoli nisem tega napisal. Ker Vit D se že ohoho časa ve, da je pomemben. (no ja Andy je to šele v letošnjem letu zvedel) Ne pa da je magični rešitelj faking vsega.
 
  • Všeč mi je
Reactions: tomi

Cash

Guru
19. avg 2007
8.070
981
113
Nisi ravno direktno napisal, odgovarjas pa Andyu glede vitamina D v stilu, "Koji kur.. najedas s tem vitaminom, ker dohtarji itak vedo, kako delat". No, iz tega sklepam...Ukrepe imamo pac take...ampak, zaznal sem tudi, da imajo sedaj v Avstraliji zelo malo Covida..glej, glej, v Avstraliji je sedaj poletje in ljudje imajo polno vitamina D v sebi, ker, kakor vidimo, sonce pripeka na polno. Zakaj smo mi imeli tako malo Covida spomladi. Vemo, da so bili med prvo karanteno skoraj vsi dnevi soncni.
V Veliki Britaniji bodo zastonj talali vitamin D. Pri nas so zdravniki sankcionirani bili, ko so ga talali v dso-jih. A drzave med sabo nic ne komunicirajo al kaj? Svet se ni bil tako zmeden, kot je te mesece. Ne vem, no...jaz nic ne obsojam, ampak ce malo povezemo podatke, vidimo, da pa bi vsaj malo vitamin D pomagal. Morda pa bi resili toliko in toliko smrti, da pa ne bi bili v vrhu, glede smrtnosti al kaj? Te ne napadam, samo misli pisem "na papir", da se predebatira glede tega...no sej debatiramo...pa dejmo se malo. Ce dohtarji ne vidijo resitve..pa ce je nekje na obzorju, da vitamin D pomaga, pa jebemumast, dejmo vsem ta vitamin D, sej ne kosta, ko ena injekcija za Krisa...miljoni se mecejo z lopato skozi okno, tule pa ne bi rekel ravno tega..pomagali bi ljudem
 
  • Všeč mi je
Reactions: AndY1 in p4pe

luka51

Guru
16. avg 2007
13.870
5.138
113
Ja kaj ni res, da utruja? Ded nima pojma o pojmu razen iz YT videjev tu pa piše kot, da je največji strokovnjak na svetu.

Glede Avstralije si mogoče tudi zaznal da so "hermetično" zaprti za zunanje.
Si že slišal kdaj, da UV žarki "ubijajo" viruse in bakterije? ("" ker virusa ne moreš ubit ker ni živ...)

Države komunicirajo med sabo. Samo če te čelavi vodi komunicirajo samo s sebi enakimi. Oziroma taki komunicirajo samo sami s sabo pred ogledalom.

Dohterji že dolgo vejo kaka je vloga in učinek D vitamina. Tak, da nerabijo Andya za to, da jih o tem poučuje. In verjemi, da dohterji vejo več o D vitaminu kot Andy. Za razliko o njega znajo simptome pomanjkanja, simptome prekomernega vnosa, vplive na organizem, vejo kaj povedat o skladiščenju, o sintezi. In če verjameš ali ne to vse vejo iz ponovljivih znanstevinh raziskav in ne YT videjev. Kdo bi verjel, da se tem se celo na faxu se učijo.
Za andya dam jajco v ogenj, da ni niti ene znanstvene literature v roke vzel in prebral.

Ampak konec koncev kdo sem jaz, da bi alter virologom pamet solil.
 
Nazadnje urejeno:

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.174
679
113
Kolk enga žolča ... na koncu koncev ne vemo kolk tale D pomaga, zihr pa ne škoduje. Eden kupuje D vitamin, drugi pač čike. S tem da za D zapraviš manj. Ampak relax ... it‘s a free country skorej
 
  • Všeč mi je
Reactions: AndY1 in p4pe

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.571
986
113
48
KR
Forum je zato da se debatira, ne zato, da pizdite en na drugega, ker ima nekdo drugačno mišljenje. Točno to pa počnete vsi, kateri ste totalno nastrojeni proti Andyju, Darjanu, itd., samo zato, ker gledajo stvari še s kakšnega drugega zornega kota. In vsi antiAndyDarjani znate samo žaliti in zmerjati z idioti, itd., namesto kakršnegakoli konstruktivnega pogovora. Sej ni čudnga, da gre vse v maloro. Ko bi ta Covid vsaj možgane potamanil.
 

Cash

Guru
19. avg 2007
8.070
981
113
No, jaz nobenega ne obsojam. Vsak zivi zase in ima svoj pogled na svet. Vsak ima zase prav. Kaj je prav, bomo videli cez 5 let.
Glede UV zarkov...Nekje sem bral, da UV zarki zjebejo gen za reprodukcijo oz. mnozenje virusa, virusa kot takega pa ne ubijejo.

Edit...sem napisal post se pred darkstarom in pepetom..ampak oddal za njima. Odgovarjal sem predvsem Lukatu.
 
  • Všeč mi je
Reactions: p4pe