Ta bo švoh, ker je preveč kosmata za dobro sončenjePredlagam pasmo mangulica. Top od sfije.
Kar ni težko, glede na to da ga pri nas nikoli ni bilo kaj veliko za dobit. Dobiš C in B-vitamine pa multivitamine, železo in magnezij ... ostalo je boli ali manj eksotika, včasih je včasih ni.Vit d je razgrabljen po drogerijah
Praktično ne poznam kmetov (kaj šele "farm") ki bi prašiče spuščali ven oziroma jih imeli na paši. Poznam samo enega ki jih ima na paši.Praseta, tako kot ljudi, sonce fino opeče, zato jih kmetje ne puščajo radi na sonce.
OK, dobro, prebral sem, da naj bi vsebovalo 100g svinjske masti 100 IE vit. D. Torej bi za mojo dnevno dozo moral požreti 4 kile masti dnevno.
Praktično ne poznam kmetov (kaj šele "farm") ki bi prašiče spuščali ven oziroma jih imeli na paši. Poznam samo enega ki jih ima na paši.
Nekdo je omenil.sardele, jem občasno konzerve, pripravljat se mi jih "ne da" tako da so redko na.mizi drugače kot konzerve.
Nekoc sem jih kupoval v Hoferju, potem so.menjali dobavitelja(več olja, večje sardele) , sedaj jih kupujem v Eurospinu. Oboje "filirane" oboje, mislim da iz Maroka.
Je pa okoli mene tudi nekaj maščobe, tako da upam da zna telo vsaj D vitamin iz maščobe potegniti pozimi, če že maščobe ne zna porabiti