Covid-19 Vitamin D

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.337
7.059
113
To je dobro, uvb n311 je odličen za proizvajanje vitD, hkrati pa najmanj škodijo koži. UVA pa je kar škodljiv, mogoče razmisli o menjavi žarnic na samo uvb?

Obstajajo celo namenski paneli, z namenom pridobivanja vitamina D za ljudi v "odročnih" krajih.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.378
2.438
113
Kurz pa študije, ki dokazujejo, da ravno ti prodajaš meglo.

Raje malo razmisli, koliko bi imeli manj hospitaliziranih in umrlih, če bi penzičem namesto denarnega dodatka ponudili brezplačen Vitamin D.

No no čakaj sedaj ti malo. Res da si andy, pa moderator na forumu, ampak vseved pa le nisi. Slovenija se nahaja v podnebnem pasu, kjer neko veliko pomanjkanje vitamina D ni. Morda pozimi, pa še to je tako, vsaj po besedah zdarvnika, da ga z neko normalno hrano dobiš dovolj. In mislim, da se zelo motiš, da penziči jejo salbo. Če pogledaš malo okoli sebe, boš videl da je pri hrani večji problem pri mladostnikih. KAr poglej povrečno starost v mcdonaldsu itd. Sicer pa tako kot praviš, to je sedaj samo mnenje, moje tvoj ni pomembno. Naredi raziskavo, seveda neodvisno in potem bo kaj več veljalo mnenje. Do takrat se zgleduje po ostalih, namreč na severu EU je še toliko manj vitamina D pozimi, pa nekako ne opažamo tvojih dognanj.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.378
2.438
113
Ni nekdo prilimal podatek, da ima pozimi samo 5% slovencev zadostno količino Vitamina D?

Penziči ga vsekakor nimajo zadosti, še posebej v jesenskih, zimskih in pomladnih mesecih.

Edit: Opa, no ravno našel članek na 24ur:

In pa, če nisi opazil:

1638263276565.png

• Všeč mi je
Reactions: johan_blond

damirj

Guru
9. maj 2012
5.378
2.438
113
To je samo posiljevanje s prehranskimi dodatki, voda na mlin prodajalcem megle. Sej verjamem, da si čisto fajn fant, ampak bereš pa zelo slabo oz. zelo hitro se ti da oprat možgančke.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.337
7.059
113
Normalno prehrano? ti je povedal tudi kaj to je?
Namreč vitamin D skoraj ni nikjer v hrani...le v ribah. Nekaj tudi v svinjah, ampak živinoreja seveda k temu ne pripomore nič.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.726
1.074
113
To je dobro, uvb n311 je odličen za proizvajanje vitD, hkrati pa najmanj škodijo koži. UVA pa je kar škodljiv, mogoče razmisli o menjavi žarnic na samo uvb?

Obstajajo celo namenski paneli, z namenom pridobivanja vitamina D za ljudi v "odročnih" krajih.
Glede na to, da je komora profi je namensko narejena delitev na UVA in UVB vsaka druga žarnica...
Lahko vklopim vsako posebej ali obe skupaj...

Aja pa cena za 1 UVB žarnico je nad 100€+DDV...Pri nas jih ne prodajajo...samo uvoz...
Komora ima pa po 20 kos žarnic vsake valovne dolžine....

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Sem ti dal tudi druge linke, če tega TI nisi opazil.

Pa ponovimo vajo:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.962
6.031
113
Ne samo Slo, skoraj celotna Evropa ima pozimi manjko vitamina d, z izjemo skrajno južnih predelov.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.378
2.438
113
Tako je. Ampak ne opažamo nekega pretiranega obolevanja zaradi pomanjkanja, recimo na Islandiji, Škotski, Angliji, Nemčiji, Litvi, LAtviji, Estoniji, Finski, Švedski, Norveški. Samo v Sloveniji je to mogoče.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.378
2.438
113
Sem ti dal tudi druge linke, če tega TI nisi opazil.

Pa ponovimo vajo:

Ti si preveč opran s temi prehranskimi dopolnili. Čisto za info, dnevni vnos vitamina D nikakor ni potreben v količini 1000IU, kaj šele kaj več, kot npr 4000IU. Kar teli članki, ki so tudi zgornja dva le in samo PR oglasi za prodajalce megle ala Potrč in darjan, ne povejo je, da povprečen človek naj bi prejel nekje 300 do 500IU vitamina D. To pa ustreza recimo 3 kokošjim jajcem, eni konzervi tune, 2dcl neposnetega mleka itd Skratka zadeva ni tako črnogleda, kot jo opisuješ.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.108
11.200
113
Kje smo zdaj tu?
Sploh prvi klinicni test Vitamina D, ki dokazuje, da Vitamin D zdravi Corona virus.

zdravijo al ne zdravijo v bolnici z vitaminom D?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Ti si preveč opran s temi prehranskimi dopolnili. Čisto za info, dnevni vnos vitamina D nikakor ni potreben v količini 1000IU, kaj šele kaj več, kot npr 4000IU. Kar teli članki, ki so tudi zgornja dva le in samo PR oglasi za prodajalce megle ala Potrč in darjan, ne povejo je, da povprečen človek naj bi prejel nekje 300 do 500IU vitamina D. To pa ustreza recimo 3 kokošjim jajcem, eni konzervi tune, 2dcl neposnetega mleka itd Skratka zadeva ni tako črnogleda, kot jo opisuješ.

Within European countries, serum 25(OH)D is <25 nmol/l in 2-30% of adults, increasing in the elderly and institutionalized to more than 80% in some studies.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.378
2.438
113

Življenje ni samo branje študij, takšnih in drugačnih. Nisem niti bral tega, ker verjamem, da je itak podobna brezveznost, ki jo dnevno serviraš v ostalih koronavirus temah. Če bi bil jaz na tvojem mestu, bi se za trenutek ustavil in zamislil. Verjamem pa, da ne čutiš te potrebe, če ne gre razumeti vseh teh stavkov.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Življenje ni samo branje študij, takšnih in drugačnih. Nisem niti bral tega, ker verjamem, da je itak podobna brezveznost, ki jo dnevno serviraš v ostalih koronavirus temah. Če bi bil jaz na tvojem mestu, bi se za trenutek ustavil in zamislil. Verjamem pa, da ne čutiš te potrebe, če ne gre razumeti vseh teh stavkov.
Ti je ni treba brati, ker sem ti pomembno informacijo serviral na pladnju. Ampak verjamem, da še pogledal nisi.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.599
4.788
113
In koliko ljudi vsaj 2x letno naredi takšen test, samoiniciativno ?
Moja je precej zdravo, veliko rib, itd. Jemala je 3000 enot vitamina D približno pol leta in šla na test. Imela je malo bolje od minimuma. Za nek občutek je bilo, da zna biti 4000 enot na dan kar nekje tam tam, če želiš dvigovat stanje in mogoče 2000 do 3000 za vzdrževanje.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

luka51

Guru
16. avg 2007
14.548
5.868
113
Moje mnenje je, da bi Vitamin D tudi cepljenim pomagal pri prebolevanju.
To predpostavljam, da si si ustvaril to mnenje na podlagi več zaključenih študijah? Kdaj jih boš objavo in kje? Da se podučimo.

Res fascinantno kolko si ti že nekih svetovnih problemov rešo. Oziroma bolje rečeno, bi jih rešo samo nisi uslišan. Če bi le kako raziskavo kdaj kje objavo in nam s tem pomagal, da nas rešiš te epidemije. Al pa sodeloval z UKC, vlado, EU-jem, WHO. Bilokom. Res škoda škoda, da svoj čas zapravlaš tu na forumu, ko se norca delamo iz tvojih ugotovitev. Vsaka minuta na forumu je izgubljena, ki bi jo lahko uporabil za rešitev svetovnega problema.
Prosim daj razširi svoj vpliv, pomagaj nam, reši nas, da v 2022 vstopimo brez virusa.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.318
827
113
Andy1, tudi vtamin C, pa 1dcl rdečga na dan, pa manj stresa, pa ne prepoln tošl, pa debela bunda,itd... lahko pomagajo pri prebolevanju COVIDa, ampak človek to ni rešitev za svet.

Svojimi izjemnimi sposobnostmi limanja predlagam da dopolniš obstoječe doktrine, ki so slabe ali celo napačne. Naredi raziskavo, dobi testne skupine ( ne bo težko dobit nekaj tisoč antivaxerjev, ki se bodo namerno okužili) in jih proučuj. Daj zgled vsej farma in zdravsteni stroki, kako lahko en Andy in zakotne Slovenije reši svet. Nosili te bodo po rokah, kot nosijo največje znanstvenike ali neznanstvenike kot je Greta, po tebi bodo imenivane ulice in trgi, učbeniki polni tvojega imena, tvoji potomci bodo živeli od tvojega odkritja desetletja, Slovenija bo postla prestolnica, kaj šele bo postal tvoj rojstni kraj, ki bo postal naslednja Meka za romarje vseh veroizpovedi, tvoja ime ne bo nikoli pozabljeno podobno kot Satoshi Nakamoto,...

maš pa še drugo možnost: preprosto zapreš kljun, da te ne bomo imeli še za večjega bedaka, ker če boš prilepil še 66 linkov, te noben ne bo jemal resno.

Disclamer: vsa zgornja mnenja se izključno nanašajo na COVID tematiko.