Višina vaših plač, 7. stopnja

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Plača je dobra, pa lahko reče kdo kaj hoče.

Veš kakšen RVC moraš naredit v kakšnem storitvenem podjetju, da dobiš takšno plačo.
confused-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ah s temi modeli js delam vsak dan...

Noben se ne bo pretegnu, dost jim pa nkol ni....če bi jim dal 500€ gor pa bi še skoz se najdl čez 1 mesec težit kaj pa inflacija.

Bog ne daj da bi kaj sprintali doma, vsak potni strošek, vsak kuli, vsako kredo....vse jim je treba zrihtat.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
nlb je konzervativna, napredovanja so redka, odgovornost in jebanja velika, kolektivi večino obrekljivi, zabušantski. je pa referenca.

bi delal v podružnici, poslovalnici ali na trgu?

IziG

Pripravnik
14. mar 2008
44
0
6
Citat:
Uporabnik Torque pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
No, pa je prišel dan D. Pravkar sem naštudiral ženino plačo, ki je zaposlena v šolstvu. Plača ji je šla gor cca 3 %, čez pol leta bo šla še 3% in tako naprej do skupno 12% povišice. Žalostno je samo to, da je v dveh letih ravno toliko inflacije.

Kje pa v šolstvu?

Profesorica slovenščine na tehnični gimnaziji je dobila zadnjo plačo 2364€ netto pa je bila nezadovoljna.
priden.gif

Ne bi verjel, če ne bi sam tega videl. Par let nazaj, ko so bili še tolarji, so na ekonomski gimnaziji iskali profesorico slovenščine. Napisana okvirna neto plača v oglasu je bila okoli 400-500.000 sit.

Ok, vam iz prve roke povem.

Profesor začetnik, ko začne delat pa recimo da ima polni delovni čas (dovolj ur na teden pedagoške obveze) ima plače 930 evrov netto. Isti znesek za osnovno ali srednjo šolo (s tem da je pri osnovni šoli mogoče kakšnih 10 evrov višja plača. Recimo učitelj svetovalec (1 stopnja pod uč. svetnikom) z 20 let delovne dobe (napredovanja) ima 1400 evrov plače. Učitelj svetnik (kar je max kar se lahko doseže, (teh je samo 3% vseh učiteljev) ima pa verjetno tam okoli 1600-1700 evrov plače (ne vem ker ne poznam nobenega svetnika ampak po plačilnih razredih se da nekako razbrat da bi lahko bila takšna plača).

Vse kar je več je poleg pedagoške obveze verjetno pomočnik ravnatelja. Tam je 45 plačilni razred (max). O 2000 evrov za samo učitelja ni najbolj realno, razen če se vozi 100km+ na dan v službo v eno smer, pa reče da je to njegova plača s potnimi stroški...

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik Torque pravi:
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
Izvolite v razred. Pa veliko živcev želim.
zmaga.gif

No, mi smo imeli profesorico, ki se ji je je.balo za vse. Učila je zgodovino. Mož je bil doma nek hud direktor, ona je bila pa v razredu samo zato, da se je čez dan nekam dala. Nekih živcev tam ravno ni pustila.

x2
grin1.gif

kozarec,
učitelji imajo malo težje delo, kot bi se pričakovalo. To, da se ti učenci posmehujejo, obrekujejo in zajebavajo, je najbrž še najmanj, da ne govorim, da se zelo radi obesijo na učiteljevo delo tudi razni starši in inšpekcija. Učitelj se mora za vsak dan v naprej pripravit, kaj bo predaval, hoditi mora na razne ekskurzije, šole v naravi, učiteljske konference se lahko zavlečejo zelo pozno, učitelji morajo doma popraviti na tone testov in jih tudi pripraviti, cele dneve morajo biti prisotni na popravcih in maturi ... Ne govorim, da prav nečloveško garajo, ampak ima sigurno en računalniški serviser manj dela od njih. Najbrž tudi ni prijetno, da morajo biti vedno (ne glede na osebne probleme) pripravljeni odpredavati tistih 8 ur, kar ni ravno lahko (naj en poskuša 8 ur govoriti in to eno in isto).

Drugo so pa unverzitetni profesorji, to pa je frajerija, da ji ni para.
wink-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kaj pa fajmoštri. ti tudi govorijo eno in isto. pa pred sabo gledajo iste stare frise. pa nben jih ne jebe, ogovarja in dela nered, da bi jim skrajšal ure.

mi smo prfoksi skril kredo, pa je šlo pol ure. da ni reva vedno eno in isto govorila.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Že po tem, kolko rabijo, da popravijo tistih par izpitov in kolko so dosegljivi na faxu.
bonk.gif
Pa ne bi raje o tem.

A ti si pa že asistent, da si tako burno reagiral??
grims-1.gif

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Bova imela kdaj filozofske praviške debate.
grin1.gif

Ne, ne bova.

ker prava (pa ti ne bom očital slovniške napake, ker se to vsem zgodi) ti ne boš nikoli dokončal.
evil.gif

ok, mogoče v Mariboru. ampak je res malo šans.... ... zato sem kar prepričan, da jih ne bova mela.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Nekaj takega sem že enkrat napisal v neki drugi temi.
V javnem sektorju so bili včasih zaposleni več kot sposobni ljudnje, sedaj so sami ritolezniki, ki še minajo prave izobrazbe za delovno mesto. Vsako stvar, ki se odločjo nardit, meljejo zelo dooolgo. Pol pa še jamrajo kolk je slabo. Itak, če so sami sebi napoti. Trenutno so zaposleni po večini lenuhi. Je res, da je par posameznikov doma več kot uspešnih, sam pustmo to. Matr, moj šef mi še mejle daje pošiljat
smile-1.gif
.

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
Citat:
A mogoče kdo ve, kolko dobi pravnik?

mislim, da je tu spet odvisno od tega, kako je sistemizirano delovno mesto in v kateri plačni razred padeš, to pa je odvisno tut od delovne dobe oz. kok časa že delaš tam, kjer delaš. Meni je šla plača kar pošteno gor s temi spremembami.
cheer.gif

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
No sej, zato sem šel pa v Maribor, ker je fakulteta lažja.
bonk.gif

Ti se kar tolaži.
priden.gif

Tolaži se ti.

To je "splošno znano dejstvo". Kot študent prava pa imaš sedaj nalogo, da poveš kakšne "posledice" prinaša ta ("splošno znano dejstvo") pravni termin.

In ja, splošno znano toliko, da je to znano tako profesorjem (ki so in še vedno predavajo na obeh faxih) in tudi delodajalcem.

Vedno pa so izjeme.

Nazadnje urejeno:

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
In po čem mi lahko ti, kot poznavalec teh dejstev, to potrdiš??
confused-1.gif

Razlika je v tem, da je mariborski faks bolj gospodarsko usmerjen, med tem ko je ljubljanski bolj civilno-kazensko.

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
@ all: še zdej ni nihče odgovoril na večno vprašanje: zakaj raje npr. v ekonomijo namesto v šolstvo, če se v šoli nič ne dela za noro dober denar, če je toliko počitnic in podobne nebuloze?

A si težko zamislite sebe ob 7h zjutraj med množico kričečih stvorov? Ali morebiti njihove smart-ass starše, ki jih branijo za vsako ceno? Ali večinoma babji kolektiv, ki se grupira in dela zdrahe?

Naj še dodam, da je zelo veliko odvisno od tega, na kateri šoli učiš - zamislite si recimo lesarsko šolo ali pa gimnazijo. Mogoče imajo na slednji malo več interesa, da šolo tudi naredijo, ni pa nujno, da so tudi lepo vzgojeni biseri.

Špartansko vzgojo v vsak dom!
evil.gif
)

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
zato, ker moreš met živce, da prenašaš to današnjo mularijo (ja, priznam, tudi mi smo kakšno ušpičili, ma v naši generaciji nismo je**l mater, pa klel učiteljem) pa vsi otroci v šoli poznajo svoje pravice, dolžnosti pa ne. Biti učitelj ni samo 7 šolskih ur, so še dela popoldne, razne priprave za pouk, seminarji...no pa saj to je nekdo že napisal. Ni luštno, sama vem, da se nikakor nebi spravila v ta poklic in občudujem vse tovarišice, profesorje da to vozijo celo življenje (pustimo ob strani nekaj izjem, ki jim je vseeno, kaj naučijo)

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
No, sej meni je to več kot jasno, moje vprašanje je bolj letelo na tiste, ki začnejo dobivat ošpice, ko slišijo, kolk zasluži prfoks.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik softi pravi:
nlb je konzervativna, napredovanja so redka, odgovornost in jebanja velika, kolektivi večino obrekljivi, zabušantski. je pa referenca.

bi delal v podružnici, poslovalnici ali na trgu?

V mojem primeru v podružnici na čopovi, so kao ločeno od trga. No baje da v tem sektorju z vrednostnimi papirji se da še kr napredovat,sam sm itak zavrnu. Preveč enolično zame, pa nekak so mi vsi tm mal "zategnjeno" delovali..