Višina vaših plač, 7. stopnja

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Sistemski inžiner stopnja 7/I, 1100 netto + malca + prevoz. Prehajam pa iz zasebnega v državni sektor. Pa ne zaradi plače ampak bolj zaradi sigurnostnih razlogov.

Varnosti je čedalje manj v javnem sektorju, razen če imaš res srečo in naletiš na dober kolektiv in predvsem šefa (kar je manj verjetno). Drugače pa je zadnje dve, tri leta vedno bolj važno čigav si in s kom se družiš (bolje je sicer da se niti ne družiš, ampak si zaprt v pisarni in ne greš niti na malco, ker drugače nisi dober delavec, pa da čim bolj jamraš koliko imaš dela). No saj je bilo že prej, ampak stvari se vedno bolj zaostrujejo. Vedno pogosteje slišim o nekih množičnih disciplinskih. Huje kot v otroškem vrtcu v glavnem.

Je pa res, da je situacija obratno sorazmerna zgoraj napisanemu kolikor bolj si lokacijsko oddaljen (v km) od generalnega
grin1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
No, pa je prišel dan D. Pravkar sem naštudiral ženino plačo, ki je zaposlena v šolstvu. Plača ji je šla gor cca 3 %, čez pol leta bo šla še 3% in tako naprej do skupno 12% povišice. Žalostno je samo to, da je v dveh letih ravno toliko inflacije.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
ksz

Preveč posplošen nivo debate, odvisno je tudi od dela Slovenije, kjer živiš, plače v Prekmurju niso take, kot v Ljubljani.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pa od branže, pa položaja, pa delovne dobe oz izkušenj, pa še česa.

gredo pa od 600 evrov pa tja do 4 tisoč.

večina jih je pa do 1300,mogoče 1500. moja ocena

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Sistemski inžiner stopnja 7/I, 1100 netto + malca + prevoz. Prehajam pa iz zasebnega v državni sektor. Pa ne zaradi plače ampak bolj zaradi sigurnostnih razlogov.

Varnosti je čedalje manj v javnem sektorju, razen če imaš res srečo in naletiš na dober kolektiv in predvsem šefa (kar je manj verjetno). Drugače pa je zadnje dve, tri leta vedno bolj važno čigav si in s kom se družiš (bolje je sicer da se niti ne družiš, ampak si zaprt v pisarni in ne greš niti na malco, ker drugače nisi dober delavec, pa da čim bolj jamraš koliko imaš dela). No saj je bilo že prej, ampak stvari se vedno bolj zaostrujejo. Vedno pogosteje slišim o nekih množičnih disciplinskih. Huje kot v otroškem vrtcu v glavnem.

Je pa res, da je situacija obratno sorazmerna zgoraj napisanemu kolikor bolj si lokacijsko oddaljen (v km) od generalnega
grin1.gif

Prav je, da vas privijajo.Do zdaj je bilo v Sloveniji vse dvotirno: na eni strani zasebni sektor, kjer je vladal kapitalizem kitajskega tipa, na drugi strani varne službice v javnem sektorju.

Potem pa probaj v zasebnem sektorju.Nihče te ne bo spraševal, čigava si, v službi boš do petih, na nadure lahko pozabiš,v bolniško boljše, da ne greš, ker ti vzamejo celo stimulacijo (kar zna biti lep del plače)..

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
ksz

Preveč posplošen nivo debate, odvisno je tudi od dela Slovenije, kjer živiš, plače v Prekmurju niso take, kot v Ljubljani.

V javnem sektorju so enake.

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Hehe mene ne privijajo, pravzaprav me nikoli niso, svoje delo vedno opravljam kot je treba, ne glede na to za kakšno delo gre (govorim v pretekliku, ne delam več v javnem sektorju, hvalabogu). Mi je pa šel na živce nesposobni šef, ki je ob vsakih volitvah prestopil v stranko generalnega, da je le ostal na svojem stolčku in svoje delo nalagal meni brez ustrezne stimulacije, za svoje delavce pa se ni nikoli zavzel. Še v drek jih je potisnil, če je bilo treba. Meni ni nič težko delat, pričakujem pa ustrezno stimulacijo in plačilo primerno odgovornosti, ki jo nosim. Kadar pa jaz odgovarjam za delo svojih podrejenih in imam 100 EUR višjo plačo od njih, to pa ni plačilo primerno odgovornosti.

Dejstvo je, da v javnem sektorju šefi večinoma ne delajo nič, pridni delavci pa so nagrajeni s še več dela namesto s čem drugim. V povprečju imajo vsi dovolj dela, ampak eni nič, eni pa nenormalno.

Sem pa slišala od starih delavcev, ki so v upravi 20 in več let, da v takem stanju kot je uprava danes, če ni bila nikoli. Da so včasih bili šefi največji strokovnjaki na svojem področju dela in so svojim zaposlenim svetovali kako in kaj v kriznih situacijah in predvsem stali za svojim kolektivom. Danes to redko srečaš, več je politike kot strokovnosti, vsak bi se rad losal čim več dela in šetal po sestankih.

Ljudje, ki niso nikoli delali v javni upravi, ne morejo vedeti kako je tam. Soditi o stvareh o katerih nič ne veš, pa veliko pove o človeku ki takšno sodbo izreče.

V zasebnem sektorju se pojavlja vedno več podjetij, ki so pogruntala, da je samo zadovoljen delavec dober delavec. Nikoli ga namreč ne moreš tako malo plačat kot lahko on malo dela. Če menjavaš kader kot po tekočem traku, se dolgoročno to ne izplača, pozna se na dobičku. Prej bodo to pogruntali, boljše bo za njih.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Od 1.8. morajo biti enake. Novi zakon, ki ureja plače v javnem sektorju velja za celo Slovenijo in ne verjamem, da so za recimo Prekmurje sprejeli drugačen zakon.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Kar se tiče prelaganja dela na druge se čisto strinjam s teboj. Sicer delam preko študenta v javnem sektorju in vidim kako stvari potekajo. Ljudje bodo kmalu spokal, vsaj tisti ki imajo znanje in se lahko prodajo. Nekdo ki pa dela slab zrak že par let pa itak nima it kam, ker ne zna nič in ve da bo mogu drugje delat. Z novim sistemom napredovanja so naredili še več ritolizništva in metanja polen pod noge. Javni zavod ni več to kar je bil, se pa ljudje zanašajo na to, da bodo imeli redno plačo.

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
se strinjam. Sploh porazno stanje glede usposobljenosti je na ministrstvih, kjer se postavljajo politično ustrezni namesto strokovno ustrezno usposobljeni. In če na ministrstvih zadeva ne teče tako, kot bi morala, tudi podrejeni organi (predvsem izvajalci oz prvostopenjski organi) ne morejo delati tako, kot bi morali.

O šefih je pa itak brezveze zgubljat besede. Jst sm bla označena za trmasto že samo zaradi tega, ker si upam povedat svoje mnenje (o samem delu, ne o sodelavcih) in ker se mogoče ne strinjam vedno z razmišljanjem šefice in ji ne lezem v skos v rit.
bonk.gif

V faco si pa itak ne upa nč rečt (oz. noče), lažje je klicat vse naokoli in šinfat
stupid-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Mislim, da si ti že zaključila z napredovanji za vse večne čase. Reši te le odhod šefice v pokoj in dobrikanje novemu šefu.
confused-1.gif

Sedaj ti ne pomagajo pri napredovanju nobena dodatna izobraževanja in podobno ampak ocena šefa, ki mora biti minimalno v ocenjevalnem obdobju treh let (4,5,5), kar pa tebi dvomom, da bo uspelo.
ne-ne-1.gif

Ma, saj sem jaz na istem
redface-1.gif

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Ni nujno, da ne bo več napredovala. Jih je sicer malo, ampak še obstajajo taki, ki ne cenijo zgolj ritolizništva. Pa malo sreče je tud treba.

Mene šef ni preveč maral (je moral preveč delat
tongue-1.gif
), pa sem v dveh letih prišla na mesto vodje manjšega oddelka, moraš včasih malo (diskretno) mimo šefa = po vezah. Brez vez pa itak odpadeš kot zrela hruška.

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Jao ministrstva
crazy1.gif
Sem jim najmanj tri krat poslala pripombe in predloge ob sprejemanju novele zakona (kje so v praksi težave in predlog rešitve). Kot da ne bi nič napisala. Ali pa rečejo, pošljite kako mislite, da bi šlo, pa bomo potrdili. Seveda potem ko je pritožba, odločijo drugače.

Najbolj pa me na ministrstvih moti, da skoraj vsako pritožbo pošljejo nazaj v ponovno reševanje. Mislim kao da bom si premislila pa bom drugič drugače odločila ali kaj
cry12bpy.gif

Ti si trmasta, jaz pa sem bila revolucionarka hehe

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
V javni upravi je dejansko tako stanje kot si ga opisala. Kmalu bo prišel čas, ko bom tudi jaz spokal v privat sektor....

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
nisem vedel, da se govori za občine in javno upravo. ker tam je pa vsaj 10% preveč plače pri vsakemu, ali pa vsaj 100% premalo. ne vem kaj bi jih zdramilo in spodbudilo, da bi hitreje delali.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jaz se mam kul v javni upravi, se zavedam trenutnega luksuza, drugi okrog pa opažam konstantno jamranje, delajo pa nič posebnega.

PS. Imam 18 grupo v JU....a nisem skormen?
zmaga.gif