Višina vaših plač, 7. stopnja

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
ja ni res, lokalc kranj + medkrajevni + lokalc lj ? cca 200€ potem ?

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
837
15
18
Citat:
Uporabnik lovelove pravi:
Citat:
Uporabnik Torque pravi:Drugo so pa unverzitetni profesorji, to pa je frajerija, da ji ni para.
wink-1.gif

To ti veš iz izkušenj po dveh sobotnih izrednih predavanjih?

Glede na to, da citiraš mene, pa čeprav nisem tega napisal (očitno lapsus). Ja, univerzitetni profesorji so frajerji, imam enega v sorodu in vsaj za vzorec poznam zadeve. Predavanj imajo po 6 ur na teden. Zraven verjetno delajo znanstveno-raziskovalna dela. Plača na koncu je verjetno odlična. Govorim na pamet, vsaj 2500-3000 eur neto mesec (to za prof. dr.)

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
spet ni res.

odvisno od firme. to je najboljši odgovor.
variante so pa:
dnevna karta kr-lj in lj kr
ali zraven še en žeton lpp v eno smer
ali toliko kolikor jih v resnici rabiš

ali..

preveč je tega.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Če se uredbo natančno bere, tudi ni nujno, da dobiš LPP karto.

Če npr. delaš na Bavarcu, dobiš samo karto KR - LJ (najceneši možni javni prevoz - če je to vlak, je pa vlak) in to je vse, kar dobiš.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Pol sm se pa jst dobr prodal - sysadmin, izobrazba V.... 1300net...

Ampak taka iobrazba pomeni riziko, da se zamenja garnitura v firmi in te potem tanova lahko hitro odpika... Zato upam da bom imel šanso zaključit faks (sigurnostni razlogi
wink-1.gif
).

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
no ja, pa sj je logično, da če dejansko ne rabiš prevoz mestnega avtobusa (se pravi, da tvoja služba ni oddaljena več kot eno avtobusno postajo od železniške), tega tut ne dobiš plačanega
smirk-1.gif

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
In po čem mi lahko ti, kot poznavalec teh dejstev, to potrdiš??
confused-1.gif

Razlika je v tem, da je mariborski faks bolj gospodarsko usmerjen, med tem ko je ljubljanski bolj civilno-kazensko.

Ja lahko, ker sem eno (LJ) izmed teh dveh fakultet že končal in ker poznam kar nekaj ljudi, ki so končali MB PF. In ko primerjamo obveznosti pri posameznih predmetih in zahtevnost, je MB mnooogo lažja.

Ti dvojček, trojček ali celo petorček kaj pomeni?
rolleyes-1.gif
Verjetno (še) ne.

Mi boš povedal kako je naresti v enem dnevu obligacije splošni + posebni del + ZPP.... Tega v MB pač ne poznate
tongue-1.gif
.

S tem, da so v LJ že v drugem letniku 2 (ali celo že trije, se ne spomnim) skupinski izpiti. V tretjem pa celo trije skupinski izpiti.

+ to, da profesor, ki predava na obeh pove, da je razlika v znajnju študentov iz LJ in MB PF. V korist LJ, da ne bo pomote.

Kot pa sem že zgoraj omenil, so vedno izjeme in MB študent je z lahkoto boljši pravnik in LJ slabši.... tega nisem zanikal.
Se pa vedno gleda povprečje.

Ko sem jaz še z 4 drugimi prijatelji začel hodit na PF, sem jaz edini končal LJ PF, VSI!!! ostali so pdnehali v LJ in odšli na MB PF in tudi sami priznali BISTVENO lažje delo na MB PF.

Kloško, želim ti uspešno študiranje.
write.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik PNG pravi:
no ja, pa sj je logično, da če dejansko ne rabiš prevoz mestnega avtobusa (se pravi, da tvoja služba ni oddaljena več kot eno avtobusno postajo od železniške), tega tut ne dobiš plačanega
smirk-1.gif

Tu ni bilo jasno povedano.
(Res ne vem, čemu takoj osebna užaljenost z nekimi smrkajočimi smajliji?)

Gor se vsi razpisujejo, kako bi žeton tam in žeton tu.

Nekak se pa smatra, da se da 1 km tudi peš hodakat. Sploh pa včasih folk celo mašta, da se ogromno vozijo in to utemeljujejo s tem, da morajo najprej na avtobus številka x, ki vozi zadaj okoli riti, da pridejo na neko postajo avtobusa y, ki potem dokonča ta polkrog spredaj okoli riti - če bi šli pa peš med postajama, ki sicer uradno nista povezani z eno linijo, bi bilo pa 500 m... :uf
To je tudi eden izmed razlogov, zakaj število postaj niti ni tako zelo pomembno, kot sama razdalja - v Lj je kar nekaj postaj, ki so na kupu....

@nekoga zgoraj - ni pomembno uradna prijava bivališča. Ampak kje dejansko spiš.

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
eh, pa sej je prepucavanje glede tega, kateri je lažji oz. težji, čist brezveze. Kot si tudi sam ugotovil, je čist od vsakega posameznika odvisno, kaj in koliko bo dosegel kasneje v karieri. Tisto znanje, ki ga prineseš s faksa, je namreč bolj malo v pomoč, ko enkrat res začneš delat in se itak večino naučiš s praktičnim delom (ki ga recimo pravna v ljubljani nima praktično nič). Ko pa enkrat resno začneš delat, je pa veliko bolj važno, a znaš pravilno razmišljat in sklepat, a imaš prave delovne navade itd. Faks ti pomaga ravno toliko, da veš, kam pogledat, ko rabiš neko informacijo in da dobiš nek pregled nad celotno zadevo. Dvojčki pa trojčki majo svoje slabosti in svoje prednosti, gotovo pa niso zagotovilo, da bo nek študent z ljubljanske pravne zadevo obvladal bolje kot z mariborske.

pa ne zagovarjam ne mariborske ne ljubljanske pf, čeprav sem sama hodila na ljubljansko, ampak tkole v nič dajat mariborsko pa tut ni fer.

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
nisem jih dajal v nič!

in nisem rekel, da nimajo pojma. pravim le, da je LJ PF bolj zahtevna za narest in da je splošno znano dejstvo, da LJ PF diplomanti več vedo o pravo (če se tako izrazim). In to splošno dejstvo potrjujejo, zdej že tretjič to povem, tudi profesorji.

Najbolj se strinjam pa s tem, da te fax v bistvu nauči to, DA VEŠ KAM KAJ POGLEDAT.

Citiral sem Georga Simmla: "Izobražen je tisti človek, ki ve kje najti ,tisto, česar ne ve."

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ponavadi je že dosežek, da sploh ve, da nečesa ne ve...
grin1.gif

Drugač ne morem komentirati PF LJ vs MB, ker poznam samo govorice.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik lovelove pravi:

Citiral sem Georga Simmla: "Izobražen je tisti človek, ki ve kje najti ,tisto, česar ne ve."

bi lahko to pomenilo da znaš "hvatat krivine"?

nikoli nisem razumel, zakaj pri nekaterih predmetih ne smeš uporabljati grafičnih kalkulatorjev
confused-1.gif

to je isto kot bi pisal seminarske naloge na pisalni stroj
smirk-1.gif

nepot

Pripravnik
2. sep 2007
646
0
16
Beer City/Knežje mesto
KSZ

Ker nisem bral vsega, se ne bom spuščal v debato. Drugače pa:
Moja prva zaposlitev 1450€ bruto + najdražji možni javni prevoz (avtobus)+ mesečna za trolo+ malica 6,15€ na dan.

Frišen iz faksa s končano 7. stopnjo

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.492
1.877
113
na temni strani lune
No jst sm začetnik v JU, z delovnim mestom ki zahteva 5. stopnjo izobrazbe, pa spadam v 21 plačilni razred. Skupaj z nočnimi in nadurami mi jih nanese prbližno 1000€ mesečno. Dobro ali slabo, plača je redna pogodba pa za nedoločen čas. Za zdaj sem zadovoljen, kako bo dalje bomo pa videli.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Citat:

No jst sm začetnik v JU, z delovnim mestom ki zahteva 5. stopnjo izobrazbe, pa spadam v 21 plačilni razred

Imam isto 5.stopnjo le da je začetni razred 19. O odgovornosti mojega delovnega bi pa lahko razglabljali. Od mene je odvisno delovanje celotnega UKC-ja. Če bo kdo danes pod urgentno operiran je v dobrih rokah.
smile-1.gif